Stoiximan Super League

Αυτός κρατούσε το «κλειδί» της αντίδρασης του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και το «κλειδί» της νίκης των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια τεράστια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και ήταν μια τεράστια νίκη για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε. Με ανατροπή και με εντυπωσιακό σκορ.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο διαλύοντας όλα τα αμυντικά πλάνα του Χιμένεθ. Τρίτον, οι πειραιώτες «κλείδωσαν» με αυτή τη νίκη την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και τέταρτον, η ομάδα του λιμανιού πηγαίνει με ηρεμία στο Κίεβο για να τα παίξει όλα για όλα στο παιχνίδι απέναντι στη Ντινάμο, διεκδικώντας την πρόκριση στην φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ. Και αυτό που πρέπει να πούμε είναι πρώτα απ’ όλα χρειάστηκε να βελτιώσει τα δικά του λάθη. Αυτά που δεν του επέτρεψαν στο πρώτο 45λεπτο να βγάλει την ποιότητα που έχει σαν ομάδα για να προκαλέσει προβλήματα στην Ένωση.

Το «κλειδί» για την αγωνιστική μεταμόρφωση των ερυθρόλευκων στο δεύτερο μέρος, ήταν η απόδοση του Γκιγιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Βραζιλιάνος βρήκε τα «πατήματα» του, βρήκε τον καλό ρυθμό για να τρέξει ο Ολυμπιακός και η άνοδος του 27χρονου μέσου στον άξονα της μεσαίας γραμμής, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να «βγάλει» κι άλλον παίκτη στην επίθεση, πίσω από τον Χασάν.

Ο λόγος φυσικά για τον Φορτούνη, ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο μέρος εκεί ακριβώς που θέλει τον διεθνή μέσο ο Πέδρο Μαρτίνς. Πέντε μέτρα πίσω από τον Χασάν ώστε να είναι έτοιμος να βγει στις φάσεις σαν έξτρα παίκτης στην επίθεση.

Κι αυτό ακριβώς έγινε με πίεση ψηλά από τους ερυθρόλευκους και τον Φορτούνη να μπορεί να σκοράρει, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζονταν να κάνει αυτό που γίνονταν στο πρώτο ημίχρονο. Να βγει πολύ μακριά από την περιοχή για να βοηθήσει στην κυκλοφορία.

Είδατε άλλωστε ότι στην μια φάση που βγήκε ο Φορτούνης στο πρώτο ημίχρονο στην θέση που ήθελε ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός έκανε την μια από τις δύο ευκαιρίες του. Κι αν η πάσα του Χασάν ήταν καλύτερη, τότε ίσως τα δεδομένα του παιχνιδιού να είχαν αλλάξει από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τοροσίδης βοήθησε επίσης σημαντικά την ομάδα του μπαίνοντας σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Γκιγιέρμε αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό. Το απέδειξε με μια εμφατική εμφάνιση και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από αυτή την μεγάλη νίκη και ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι κατάφερε να την πετύχει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ειδικά μάλιστα λίγες μέρες πριν από την ρεβάνς με τη Ντινάμο στο Κίεβο. Τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουν όλα απέναντι στους Ουκρανούς.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα, μια ομάδα που έχει δυνάμεις και βρίσκει δημιουργία μέσα από τον καλό ρυθμό. Αυτό ακριβώς έγινε στο δεύτερο μέρος. Το παραδέχθηκε και ο Χιμένεθ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x