Ελλάδα

Βαμβακούλας στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Αναστασιάδης δεν έχει τύχη στην Εθνική»

Την άποψη ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει τύχη στην Εθνική Ελλάδας εξέφρασε ο Νίκος Βαμβακούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το σχόλιό του για εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στους τελευταίους αγώνες στα προκριματικά του Euro 2020 και τα όσα ακολούθησαν της ήττας από την Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο έκανε ο Νίκος Βαμβακούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος εργάζεται αυτή τη στιγμή ως σκάουτερ στους Πειραιώτες, υποστήριξε ότι ο νυν τεχνικός της «γαλανόλευκης» δεν έχει καμία απολύτως τύχη, ενώ μίλησε και για τις διαφορές της Εθνικής του ’80 με το σήμερα, όπως επίσης για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και τις ακαδημίες του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Βαμβακούλας στην εκπομπή «Παιδιά για… Όσκαρ»

Για τις απανωτές ήττες της Ελλάδας από Ιταλία και Αρμενία και το αν αυτό που φταίει είναι ο προπονητής: «Ο προπονητής δεν έστησε καλά την ομάδα. Ωστόσο δε φταίει μόνο ο Αναστασιάδης. Δεν υπήρχε ούτε πάθος, ούτε δύναμη. Προφανώς ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο αυτός, αλλά μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παίκτες. Αυτοί τι έκαναν; Δεν είδαμε τίποτα ξεχωριστό από αυτούς. Δεν τα έδιναν όλα ούτε με Ιταλία ούτε με Αρμενία. Το ένα λάθος φέρνει το άλλο στις επιλογές του Άγγελου. Είναι μια ομάδα που δεν έχει ηρεμία, υπάρχει σύγχιση».

Για το αν μπορεί η Ελλάδα να πορευθεί με τον Αναστασιάδη μέχρι το τέλος των προκριματικών ή αν χρειάζεται επειγόντως μια αλλαγή προπονητή: «Νομίζω ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης με το στήσιμο της ομάδας και τις δηλώσεις που έκανε δεν έχει τύχει στην Εθνική».

Για τη δήλωση του Παπασταθόπουλου: «Αυτό που με πειράζει είναι ότι μετά από μια ήττα τα ρίχνουμε όλα στον προπονητή. Αυτός μπορεί να έκανε ‘’εγκλήματα’’, οι ποδοσφαιριστές τι έκαναν; Ή βγαίνεις όταν γίνεται η πρόσληψη και λες ευθέως ότι δεν μου κάνει ο προπονητής, ή δε λες τίποτα. Εγώ θα ‘’τελείωνα’’ κι αυτούς. Είσαι αρχηγός… οφείλεις να κοιτάξεις πώς θα μαζέψεις την κατάσταση. Ο καθένας να κάνει αυτό που μπορεί, όπως ακριβώς έλεγε ο Ρεχάγκελ ότι είμαστε καλοί στην άμυνα, άρα αυτό θα είναι το παιχνίδι μας και καθένας ήξερε το ρόλο του».

Για τις διαφορές της Εθνικής μας στη δεκαετία του ’80 με τη σημερινή Εθνική: «Κι εμείς κάναμε πολλές ήττες, όμως τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν ήταν 100% επαγγελματικό. Όταν ακούς τον εθνικό ύμνο πρέπει να σου “σηκώνεται η πέτσα”, έτσι ήμασταν εμείς. Πρέπει να μπαίνεις μέσα και να τα δίνεις όλα. Σήμερα δεν το βλέπω αυτό. Αντί να εκμεταλλευτούμε την επιτυχία του 2004, κάνουμε ένα βήμα μπροστά, και δύο βήματα πίσω…».

Για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού: «Ο Μαρινάκης αγαπάει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, τον έχει σαν παιδί του. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει έτσι. Δεν περιμένει τα λεφτά του Champions League για να κάνει μεταγραφές. Να ξέρετε ότι θα κάνει 4-5 ακριβές κινήσεις ουσίας , που θα έρθουν να ‘’δέσουν’’ με τον υπάρχοντα κορμό».

Για τα πλεί οφ: «Είναι καλό για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Δε θα μπορεί κάποια ομάδα να ξεφύγει εύκολα και να διασφαλίσει τον τίτλο. Θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στα ντέρμπι, παρότι το πρωτάθλημα κρίνεται στην επαρχία. Εκεί οι ομάδες σε περιμένουν για να γράψουν ιστορία».

Για τις ακαδημίες στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Ολυμπιακό: «Έχω προλάβει πολλές γενιές ποδοσφαιριστών. Δεν υπάρχουν τα ταλέντα που υπήρχαν τόσο στις μεγάλες ομάδες, όσο και στην επαρχία. Θυμάστε πόσους παίκτες έβγαζε ο Παναθηναϊκός πριν κάποια χρόνια; Ο Ολυμπιακός διαθέτει τα καλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Κάτι πάει να κάνει κι ο ΠΑΟΚ, έχει καλή φουρνιά, αλλά δεν αρκεί αυτό. Στην εποχή μου υπήρχαν περισσότερα ταλέντα. Θέλει ‘’καρδιά’’ για να αγωνιστείς σε ψηλό επίπεδο. Τώρα υπάρχει έλλειψη, κυρίως διότι δεν έχουν πού να παίξουν σε καθημερινή βάση εκτός των ακαδημιών… σε 5Χ5, σε 3Χ3, πού;».

Επιμέλεια: Διομήδης Σιλιβέρδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x