Stoiximan Super League

Βαρούχας: «Πολύ καλός ο Γκεστράνιους, υπήρχε αποδοχή και από τους παίκτες»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έβαλε… άριστα στον διαιτητή του ντέρμπι της Τούμπας και εξήρε τη στάση των παικτών.

Πολύ καλή χαρακτήρισε τη διαιτησία του Φινλανδού Γκεστράνιους στο ντέρμπι της Τούμπας ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τόνισε, δε, πως ένας ξένος διαιτητής αντιμετωπίζει μεγαλύτερη αποδοχή από τις ομάδες και η συμπεριφορά των παικτών ήταν υποδειγματική.

Πάντως επισήμανε πως μετά τη νέα καλή απόδοση ξένου διαιτητή στην Ελλάδα, θα υπάρξει… πρόβλημα. «Ζήτησε ήδη και ο Άρης ξένο διαιτητή, θα ζητήσει σύντομα και η ΑΕΛ, θα ζητήσει και η Λαμία, θα ζητήσουν όλοι, οπότε οι Έλληνες διαιτητές που θα παίζουν τελικά;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας.

Αναλυτικά, ο «έλεγχος» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου στη Super League:

Αστέρας-Απόλλων: Διαιτητής ήταν ο Σέζος. Είναι ανεπίτρεπτο να μη δει ο βοηθός ότι το μαρκάρισμα από το οποίο προήλθε το φάουλ-γκολ του Αστέρα είναι καθαρό. Ο αμυντικός κάνει προβολή και ο Μανιάς με τη φόρα που έχει πέφτει. Από αυτό το φάουλ μπήκε γκολ του Αστέρα. Στο δεύτερο γκολ του Αστέρα δεν υπάρχει χέρι, χτυπά στον ώμο του η μπάλα και πάει στον Μανιά. Στο πέσιμο του Καλτσά δεν υπάρχει πέναλτι.

Ατρόμητος-ΑΕΛ: «Διαιτητής ήταν ο Βρέσκας. Ήταν το δεύτερό του παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα και θα πρέπει να δείχνουμε ανοχή στα παιδιά που ξεκινούν τώρα. Άλλο η Football League, άλλο η Super League. Ο Ρισβάνης ζητά πέναλτι. Είναι σε θέση οφσάιντ, που όμως δεν καταλογίζεται. Από τη στιγμή που δεν δίνεται το οφσάιντ, υπάρχει παράβαση, ο Γκόλιας τον τραβά από τη φανέλα και είναι πέναλτι. Ο ίδιος βοηθός κόβει μια επίθεση του Κουλούρη για οφσάιντ, αν και καλύπτεται από τρεις παίκτες. Ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτύρεται πως πριν το 1-0 υπάρχει οφσάιντ. Την ώρα που γίνεται η μεταβίβαση για τον παίκτη του Ατρομήτου, η συνδρομητική τηλεόραση δεν δείχνει αν ο παίκτης των γηπεδούχων είναι οφσάιντ ή όχι. Άρα δεν μπορούμε να πάρουμε θέση. Υπάρχουν και δύο κάρτες στον παίκτη της Λάρισας, που είναι σωστές και αποβλήθηκε».

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης: «Διαιτητής ήταν ο Γρατσάνης και δεν είχε προβλήματα. Στη φάση που ο Βελλίδης κάνει χέρι είναι εντός περιοχής το σώμα του, όμως τα χέρια του είναι εκτός περιοχής. Σωστά ο βοηθός δίνει το φάουλ και κίτρινη κάρτα. Αν ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα εντός και βγει έξω με την μπάλα στα χέρια, δεν είναι κάρτα».

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: «Ο Τζοβάρας είναι καλός διαιτητής. Πέρσι έκανε βήματα προόδου. Παίζει το πλεονέκτημα, είναι καλός στον πειθαρχικό έλεγχο και δείχνει καλά στοιχεία. Το θέμα είναι να συνεχίσει έτσι, γιατί ο διαιτητής είναι καλός μέχρι το τελευταίο του παιχνίδι. Υπάρχει μια φάση που ο Μαρκόφσκι σωστά δεν καταλογίζεται σε θέση οφσάιντ, γιατί έρχεται από κακό παίξιμο του Κολοβέτσιου από την αντίπαλη ομάδα. Στη φάση του Εμμανουηλίδη, ο Τζοβάρας βλέπει σωστά και δεν τσιμπά στην πτώση του παίκτη του Λεβαδειακού».

Ξάνθη-ΟΦΗ: «Ο Παπαπέτρου δεν είχε προβλήματα. Έκανε μια καλή διαιτησία σε ένα ματς που δεν είχε και δύσκολες φάσεις».

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Έκανε πολύ καλή διαιτησία ο Φινλανδός. Είδα μια αποδοχή σε όλες τις ενέργειές του, παρότι δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα στη διαιτησία. Ο Γκεστράνιους έδειξε ότι ελέγχει το παιχνίδι. Σωστά δεν έδωσε τίποτα σε μια φάση με κόντρα πάνω στον Κάνιας στην αρχή, ενώ καθάρισε και κάποιες φάσεις μέσα στις δύο περιοχές με τραβήγματα. Πρέπει να επισημάνουμε πως και η συμπεριφορά των παικτών ήταν καταπληκτική, έπαιξαν ποδόσφαιρο, δεν είχαμε αγκωνιές και χτυπήματα που είναι γάγγραινα στο ποδόσφαιρό μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x