Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Άγνοια κανονισμού για το fair-play στη Λεωφόρο»

Άδικα κατηγορήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ για μη τήρηση του fair-play στο ντέρμπι της Λεωφόρου όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κανονισμό που είχε άμεση σχέση με το fair-play αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 άδικα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατηγορήθηκαν για μη τήρηση του καθώς στην περίπτωση που η μπάλα σκάσει ή ξεφουσκώσει δεν χρειάζεται να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για να συνεχίσει το παιχνίδι.

« Όταν η μπάλα σκάσει ή ξεφουσκώσει δεν είναι ανάγκη να την βγάλει, το λέει στο διαιτητή για να αρχίσει το παιχνίδι με ελεύθερο. Ο παίκτης του ΠΑΟ τι έκανε; Την έβγαλε πλάγια και μετά ο παίκτης της ΑΕΚ πήρε την καλή την μπάλα και συνέχισε... Το λάθος λοιπόν, είναι του παίκτη του ΠΑΟ που δείχνει άγνοια κανονισμού», τόνισε.

Αναλυτικά οι αναλύσεις των φάσεων στα ματς της Σούπερ Λίγκας από τον Παναγιώτη Βαρούχα:

Για τέταρτη αγωνιστική πήγαμε καλά και η κουβέντα που κάνουμε κάθε Δευτέρα πιστεύω ότι φέρνει γούρι. Μάλιστα, για τέταρτη αγωνιστική που είχαμε και ντέρμπι και δεν έγινε κάτι που έφερε γκρίνια, άρα πάμε καλά. Λάθη γίνονται και θα γίνονται αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει. Όμως τα λάθη αυτά δεν είναι εσκεμμένα. Πάμε στα παιχνίδια...

Λαμία – Κέρκυρα:
Στο 25ο λεπτό ζητά ένα πέναλτι η Κέρκυρα. Ο Κατσικογιάννης σωστά εκτιμά ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ και το δίνει και δεν κάνει λάθος. Όμως στο 45’ υπάρχει μια φάση που δίδεται ένα πέναλτι και 2η κίτρινη, κόκκινη στον Σοϊλέδη. Σωστός και ο καταλογισμός του πέναλτι, σωστή και η 2η κίτρινη, όπως και η πρώτη, γιατί η μπάλα μετά το σουτ του Πίτι, έχει κατεύθυνση προς το τέρμα. Ο Σοϊλέδης κατεβάζει το χέρι. Εσκεμμένο φάουλ, πέναλτι. Σωστά δόθηκε. Όμως μετά από ένα λεπτό ο Μπαλάφας δέχεται μια δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ενώ η πρώτη που είχε πάρει ήταν σωστή, η δεύτερη ήταν αψυχολόγητη, που έδωσε ο διαιτητής. Γιατί υπάρχει φάουλ αλλά δεν πληροί τους όρους για υποσχόμενη επίθεση και έχουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φάουλ χωρίς κάρτα.

Λάρισα – Απόλλων
Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος. Έκανε μια υποδειγματική διαιτησία και αυτός και οι βοηθοί δεν άφησαν κάτι προς συζήτηση. Και οι τέσσερις ήταν πολύ καλοί στο παιχνίδι.

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός
Διαιτητής ο Διαμαντοπουλος. Την περασμένη Δευτέρα είχαμε κάνει κουβέντα ότι ο Διαμαντόπουλος έχει ξεκινήσει καλά. Στο 52’ έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού γιατί ο Τριποτσέρης με πρόθεση έπεσε πάνω στον Κούτρη εντός περιοχής και σωστά δόθηκε το πέναλτι με κίτρινη κάρτα. Όχι κόκκινη γιατί και κατοχή δεν είχε και υπήρχαν και άλλοι παίκτες δίπλα για να μπορούμε να πούμε ότι είναι σε προφανή θέση για γκολ.

Ξάνθη-Πανιώνιος
Διαιτητής ο Αρετόπουλος. Στο 14ο λεπτό ο Μασούτ ζητάει πέναλτι. Όμως αν δούμε τη φάση πονηρά βάζει το πόδι του στο πόδι του αμυντικού για να παρασύρει τον διαιτητή να δώσει πέναλτι. Ο Αρετόπουλος όμως σωστά δεν έδωσε τίποτα γιατί υπήρχε πλεονέκτημα. Στο 45’ δίδεται σωστά ένα οφ-σάιντ από τον βοηθό τον Μπατρα. Ο Γέντρισεκ που έρχεται από θέση οφ-σάιντ, κάνει προσποίηση πάνω στην μπάλα, παραπλανεί τους αμυντικούς, έρχεται συμπαίκτης του κάτω από τη σέντρα και παίρνει την μπάλα. Ο Πάτρας υποδεικνύει το οφ-σάιντ γιατι με την κίνησή του αυτή συμμετέχει στη φάση.
Στο 73 όμως ο άλλος βοηθός, ο Χατζηνάκος, υποδεικνύει οφ-σάιντ, έναν παίκτη της Ξάνθης ο οποίος ξεκινά κάτω από την σέντρα. Βασικό λάθος του Χατζηνάκου. Το οποίο δεν έπρεπε να το κάνει. Στο 83’ σωστη η αποβολή του Οικονόμου γιατί χτυπάει με αγκωνιά τον Κασάδο.

Στα άλλα δύο παιχνίδια δεν είχαμε τίποτα.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ:
Ο διαιτητής ο Καλογερόπουλος έκανε καλή διαιτησία. Φαινόταν από την αρχή ότι ήταν ήρεμος και από το πως κινείται στο γήπεδο. Δεν είχε προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν και φάσεις.. όμως όταν μια ομάδα βάζει γκολ στο 10ο λεπτό, τότε υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που θα υπήρχε σε ένα ματς που δεν μπαίνει γκολ γρήγορα.
Πρέπει να κάνουμε δύο παρατηρήσεις κανονισμού και συμπεριφοράς. Του προπονητή της ΑΕΚ που έκανε λάθος. Το παραδέχθηκε ο άνθρωπος, εκ των υστέρων φυσικά. Αυτό έπρεπε να το κάνει στη συνέντευξη Τύπου. Θα ήταν και διαφορετική η αντιμετώπιση από όλο τον κόσμο.
Έχουμε και μια περίπτωση στο χτύπημα φάουλ του ΠΑΟ, αν υπάρχει χτύπημα από την εξέδρα ή σφύριγμα από τον διαιτητή εκ των υστέρων. Πρώτα από όλα πρέπει να παρατηρήσαμε όλοι ότι του Καλογερόπουλου του πέφτει η σφυρίχτρα γιατί ένας παίκτης του ΠΑΟ έπεσε επάνω του. Αυτό έγινςε στιγμιαία. Το σφύριγμα με το χτύπημα φαίνεται ότι έγινε την ίδια στιγμή άρα δεν μπορούμε να κακίσουμε τον διαιτητή, ότι βιάστηκε να χτυπήσει. Αν υπήρχε σφύριγμα από την εξέδρα το μόνο που μπορούσε ήταν να το πει στον 4ο και να κάνει βγει ανακοίνωση.
Πάμε σε ένα άλλο γεγονός που ο Ουζουνίδης είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε fair-play. Εδώ δείχνει άγνοια κανονισμού ο παίκτης του ΠΑΟ. Όταν η μπάλα σκάσει ή ξεφουσκώσει δεν είναι ανάγκη να την βγάλει, το λέει στο διαιτητή για να αρχίσει το παιχνίδι με ελεύθερο. Ο παίκτης του ΠΑΟ τι έκανε; Την έβγαλε πλάγια και μετά ο παίκτης της ΑΕΚ πήρε την καλή την μπάλα και συνέχισε... Το λάθος λοιπόν, είναι του παίκτη του ΠΑΟ που δείχνει άγνοια κανονισμού. Ο διαιτητής να επισημάνουμε ότι δεν είναι υπεύθυνος για το fair-play. Εδώ οι παίκτες θα πρέπει να είναι γνώστες του κανονισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x