Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν ήταν κακή η διαιτησία στο ντέρμπι»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας δεν εντόπισε πολύ σοβαρά λάθη στην διαιτησία του Ζόρζε Σόουζα στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Αρκετά καλή έκρινε την διαιτησία του Ζόρζε Σόουζα στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ ο Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παράλληλα έκρινε σωστές τις αποφάσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες των αγώνων του Σαββατοκύριακου στην Super League:

ΟΦΗ-Ξάνθη (Βάτσιος): «Το πέναλτι δόθηκε σωστά υπέρ του ΟΦΗ, γιατί η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του αντιπάλου. Το χέρι θα πρέπει να ακουμπά στο σώμα βάσει κανονισμού. Ο διαιτητής θα έπρεπε να έχει δει την φάση χωρίς το VAR. Πριν το πέναλτι αυτό η Ξάνθη πέτυχε ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο πρώτο ημίχρονο οι καθυστερήσεις ήταν ένα λεπτό, ενώ στη χρήση του VAR υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Το ίδιο περιστατικό είχε γίνει σε αγώνα της Ξάνθης και την περασμένη εβδομάδα. Στο 78’ ο Κοροβέσης ανέτρεψε τον αντίπαλό του, έπρεπε να δοθεί πέναλτι και να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Απορώ οι κύριοι του VAR τι έκαναν εκεί. Πριν το χέρι του Μαρινάκη υπάρχει επιθετικό φάουλ του παίκτη της Ξάνθης».

Βόλος-ΠΑΟΚ (Ευαγγέλου): «Το μαρκάρισμα με τις τάπες στον Γιαννούλη έπρεπε να δοθεί απευθείας κόκκινη κι όχι κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι σωστά δόθηκε στο μαρκάρισμα του Δημόπουλου στον Λημνιό, γιατί υπάρχει επαφή».

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (Σιδηρόπουλος): «Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ στην σέντρα πιάνει την μπάλα και ο Δώνης βρίσκει το χέρι του. Φαίνεται κιόλας ότι το χέρι μετακινείται, άρα είναι φάουλ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ μέσω VAR. Στο 95’ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μια επαφή του Μόρα με τον Κουρμπέλη. Τον ακουμπά στην πλάτη, αλλά δεν αλλοιώνει την προσπάθεια του Κουρμπέλη για να πάρει κεφαλιά, οπότε σωστά δεν δόθηκε πέναλτι. Στη φάση με τον Ουάρντα, ο Σένκεφελντ τον τραβά και ο Ουάρντα τού δίνει μια χαμηλά στο μπούτι. Ήταν κίτρινη κάρτα για ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν ήταν κάποιο δυνατό χτύπημα».

Ατρόμητος-Πανιώνιος (Τζήλος): «Στο 10’ από την δεξιά πλευρά σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Μανούσος πέφτει και δεν υπάρχει παράβαση. Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει παράβαση, γιατί ο παίκτης του Πανιωνίου βρίσκει την μπάλα και μάλιστα αυτή αλλάζει πορεία. Στο 17’ υπάρχει πέναλτι από σπρώξιμο και έπρεπε να δοθεί».

Άρης-Παναιτωλικός (Τσαγκαράκης): Ο Φετφατζίδης ήταν οφσάιντ στο γκολ του Ντιγκινί και σωστά ακυρώθηκε. Σε δύο φάσεις πέναλτι που ζητήθηκαν, το πρώτο είναι, αλλά στο δεύτερο δεν υπάρχει παράβαση».

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (Σόουζα): Δεν ήταν κακή η παρουσία του Πορτογάλου και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν άλλη παρουσία με ξένους διαιτητές. Το 1-0 ήταν κανονικό, γιατί ο Σεμέδο έρχεται από πίσω και καλύπτεται. Στο 20ο λεπτό ο κόσμος παραξενεύτηκε, αλλά ο Φωτιάς από το VAR ενήργησε σωστά. Ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να δει την φάση αυτή στην κανονική ροή. Με την τροποποίηση του κανονισμού, ακόμη και κολλημένο στο σώμα να είναι το χέρι όταν αποκτάς πλεονέκτημα στην φάση υπάρχει παράβαση. Υπάρχουν δύο κίτρινες σε Τσιγκρίνσκι και Ολιβέιρα που δεν δίνονται. Επίσης δόθηκε κακώς ένα οφσάιντ στον Ποντένσε που δεν υπήρχε. Έπρεπε να δοθεί κόκκινη και στον Τσιντώτα που έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής, γιατί υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού που μπορούσε να βάλει γκολ. Το χέρι του Σεμέδο στο 93’ δεν συνιστά παράβαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x