Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Κανείς δεν είναι σίγουρος αν η μπάλα βγήκε ή όχι στην Τούμπα»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας θεωρεί πως δεν υπάρχει σαφήνεια στη φάση από την οποία προήλθε το (αυτο)γκολ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Καλή χαρακτήρισε την διαιτησία του Στίλερ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (0-1) ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως δεν είναι σαφές αν η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή ή όχι στο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς από το οποίο προήλθε το αυτογκόλ του Γιαννούλη. Αντίθετα, είπε ξεκάθαρα πως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Βαρέλα και δεν δόθηκε πέναλτι στην πτώση του Λημνιού.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές του Σαββατοκύριακου:

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (Μανούχος): «Στην πτώση του Ντέλετιτς δεν υπάρχει παράβαση. Στο 16’ ο βοηθός βιάστηκε να υποδείξει οφσάιντ τον Μακέντα κάνοντας λάθος. Στο 46’ ο Τασουλής πατά τον Νάγκι, ο διαιτητής δεν δικαιολογείται να μη δώσει την παράβαση αφού ήταν τόσο κοντά. Ο Σιδηρόπουλος το διόρθωσε από το VAR. Σωστά επαναλήφθηκε το πέναλτι, γιατί ο τερματοφύλακας είχε φύγει από τη γραμμή. Το περίεργο είναι πως ο βοηθός έφυγε του… σκοτωμού για την σέντρα, ενώ η φάση ήταν καθαρή. Στη φιλονικία μεταξύ Ζαχίντ και Τασουλή έπρεπε να δείξει κόκκινη και στους δύο παίκτες. Επίσης έπρεπε εκεί να πάρει κάρτα ο Παπαδόπουλος, που θα ήταν η δεύτερη, γιατί έφυγε από το τέρμα του και πήγε στο σημείο της έντασης. Η αποβολή του Ζαχίντ στη συνέχεια ήταν σωστή».

Λαμία-Άρης (Φωτιάς): «Σε ένα γλίστρημα του Βέλεθ, βρήκε τον Καραμάνο και ήταν ανατροπή. Σωστά δόθηκε πέναλτι. Ήταν ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα, αλλά όχι δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο πέναλτι το πόδι του Κουέστα είναι αμφίβολο αν πατά οριακά τη γραμμή. Υπάρχει οδηγία στους διαιτητές το οριακό να επιτρέπεται. Στο 57’ η Λαμία ζητά πέναλτι για χέρι του Λάρσον, αλλά σωστά δεν καταλογίστηκε κάτι».

Παναιτωλικός-Πανιώνιος (Φωτιάδης): «Το πέναλτι που καταλογίστηκε από τον Φωτιάδη δεν υπήρχε και σωστά το πήρε πίσω μέσω VAR».

Ατρόμητος-Ξάνθη (Σκουλάς): «Δεν είχαμε κάποια επιλήψιμη φάση σε αυτό το παιχνίδι».

Βόλος-Λάρισα (Διαμαντόπουλος): «Αν ο παίκτης κάνει προβολή με τις τάπες και βρει μέχρι τον αστράγαλο είναι κίτρινη. Αν βρει παραπάνω, είναι κόκκινη. Οπότε σωστά αποβλήθηκε ο Μάρκοβιτς. Πάντως ο Γρηγορίου σωστά διαμαρτύρεται πως πριν τη φάση αυτή υπάρχει ένα φάουλ. Ο Βόλος ζητά ένα χέρι στον Ουάρντα, αλλά είναι καθαρή η φάση».

ΑΕΚ-ΟΦΗ (Τάσης): «Ο βοηθός κακώς σήκωσε σημαία στη φάση του γκολ της ΑΕΚ. Αν ήταν τόσο γρήγοροι οι παίκτες της ΑΕΚ ας τους έπαιρνε τις πινακίδες».

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Στίλερ): «Ούτε η τεχνολογία γραμμής, που δεν έχουμε εδώ, μπορούσε να δείξει αν η μπάλα πέρασε εκτός ή όχι στο γκολ του Ολυμπιακού. Ο βοηθός δεν ήταν σε καλή θέση και δεν είχαμε πλάνο για να μας αποσαφηνίσει τη φάση. Όποιος τοποθετηθεί ότι η μπάλα πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή κάνει λάθος. Στο γκολ του Βαρέλα είναι σαφές πως συμμετέχει στη φάση, άρα επειδή προέρχεται από θέση οφσάιντ σωστά ακυρώνεται το τέρμα. Μόνο και μόνο που προσπαθεί να μπει στη φάση, υπάρχει συμμετοχή. Δεν υπάρχει χέρι του Μπουχαλάκη στη φάση που ζητά παράβαση ο ΠΑΟΚ. Στην πτώση του Λημνιού μετά τη μονομαχία με τον Τσιμίκα δεν υπάρχει παράβαση χαμηλά. Ψηλά ο αμυντικός βάζει το χέρι στον αντίπαλο, αλλά αν δεν δίνονταν τέτοιες φάσεις θα είχαμε 15 πέναλτι σε κάθε παιχνίδι. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι ο Στίλερ και ευτυχώς που είναι… Γερμανός. Αν ήταν Έλληνας, με την τελευταία φάση και με σκορ 0-1 θα ήμασταν ακόμη εκεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x