Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Λάθος και τα δύο πέναλτι του Ντοβέρι»

Κακό… βαθμό έβαλε στον Ιταλό διαιτητή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Πολλά λάθη, αλλά και άγνοια κανονισμών εντόπισε στη διαιτησία του Ντανιέλε Ντοβέρι στο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη ο Παναγιώτης Βαρούχας. Λάθη, ωστόσο, δεν έλειψαν και (σχεδόν) από όλα τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, ο «έλεγχος» του έμπειρου καθηγητή διαιτησίας στους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου για την έβδομη αγωνιστική της Super League:

Άρης-ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές έχουν δώσει δικαιώματα για να φέρουν ξένους με την απόδοση που είχαν, αλλά ο Ντοβέρι δεν ήταν καλός. Ο Ιταλός έκανε πάρα πολλά λάθη, αλλά δεν μίλησε κανένας παίκτης ή παράγοντας. Σε μια φάση πιάστηκε αδιάβαστος, πάει να πει ότι δεν ξέρει τον κανονισμό. Ο κανονισμός λέει ότι απαγορεύεται να παρενοχλείς τον τερματοφύλακα. Σωστά έδωσε το φάουλ, αλλά δεν έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα, γιατί ο Πρίγιοβιτς δεν έπαιξε αντιαθλητικά ή επικίνδυνα. Ένας διεθνής διαιτητής που έρχεται για να βάλει τα γυαλιά στους Έλληνες, δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιο λάθος. Στο πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ, ο Τζανακάκης έχει το χέρι του στη φυσική του θέση. Δεν έκανε καμία κίνηση για να σταματήσει την μπάλα. Επίσης η μπάλα δεν ερχόταν από μακριά, για να πεις ότι βλέπει την μπάλα να έρχεται και έπρεπε να μαζέψει το χέρι. Υπήρξε εκτίναξη του χεριού μετά το χτύπημα, αλλά ήταν κάτι φυσιολογικό. Δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι, έκανε λάθος. Ο Τζανακάκης έσκυψε το κεφάλι και δέχτηκε την απόφαση. Στο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης, ο παίκτης των γηπεδούχων έβαλε το χέρι και σταμάτησε τον Ουάρντα. Απλώνει όμως το χέρι με μια μικρή καθυστέρηση και ο Ουάρντα. Χαμηλά δεν υπάρχει επαφή. Δεν υπάρχει πέναλτι. Δεν υπάρχει παράβαση και λίγο πριν στη φάση του Μάτος με τον Ντιγκινί».

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: «Ήταν πολύ καλός ο Διαμαντόπουλος και οι βοηθοί. Δεν ασχολήθηκε κανείς».

Απόλλων-ΑΕΚ: «Ο Γρατσάνης έδειξε να έχει άγνοια με το πότε δίνεται πλεονέκτημα και πότε δεν είναι. Έκοψε δύο φορές την ΑΕΚ έτσι. Στην περίπτωση που έγινε η διαμάχη του Μάνταλου με τον Γκονζάλες στο κέντρο αφήνει πλεονέκτημα. Όμως το πλεονέκτημα είναι όταν δημιουργούνται προϋποθέσεις. Ο Μάνταλος κάνει φάουλ, ο Γκονζάλες τον απωθεί. Έπρεπε να πάρει κίτρινο ο Μάνταλος και κόκκινη ο Γκονζάλες. Δεν δόθηκε ούτε φάουλ εκεί, ενώ ήταν μπροστά ο τέταρτος. Υπήρχαν και κάποια οφσάιντ λάθος, όπως του Χουλτ».

ΟΦΗ-Ολυμπιακός: «Είναι ανεπίτρεπτο να πετάνε μπάλες στο γήπεδο στο 2018. Διαιτητής ήταν ο Σέζος και έγιναν σοβαρά λάθη, ειδικά από τους βοηθούς. Σηκώνει ο βοηθός οφσάιντ στον Μάνο, που είναι μόνος του. Δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ και κακός σήκωσε ο βοηθός από τη Φλώρινα, ο Δημόπουλος. Επίσης η κα. Κουρομπύλια έκανε λάθη, όπως στο οφσάιντ του Αραβίδη, που ήταν σε πολύ λάθος θέση. Δεν μας έχει συνηθίσει σε λάθη η κα. Κουρομπύλια. Στο 91’ ο Ολυμπιακός ζητά πέναλτι και δεν υπάρχει παράβαση, γιατί το χέρι του Ποτουρίδη είναι μαζεμένο στο στήθος. Για τη φάση στο 3’, η μπάλα φτάνει στον Ποντένσε από αντίπαλο, είναι κακό παίξιμο και κακώς δόθηκε οφσάιντ».

Λάρισα-Λαμία: «Διαιτητής ήταν ο Κομίνης. Ο Βάντερσον της Λαμίας στο 12’ πήρε κάρτα γιατί πάτησε αντίπαλο. Στο 45’ έπρεπε να αποβληθεί και τελικά αποβάλλεται στο 74’. Στο 62’ η ΑΕΛ ζητά πέναλτι για χέρι, αλλά η μπάλα πάει από το σώμα στο χέρι και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι. Στο 88’ όμως υπάρχει τράβηγμα, αλλά είναι οριακά εκτός περιοχής».

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα: «Διαιτητής ήταν ο Φωτιάς. Στο 44’ πήγε να βάλει… φωτιά στο παιχνίδι, στον Παναιτωλικό και στον εαυτό του. Αν δεν δεις αυτό το χέρι… Φταίει και ο βοηθός του που ήταν μπροστά».

Λεβαδειακός-Ξάνθη: «Διαιτητής ήταν ο Βρέσκας. Στο 24’ δίνεται κακώς οφσάιντ και στο 68’ το πέναλτι που δίνεται είναι καθαρό, γιατί ο Όμο έχει κάνει παράβαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x