Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Θα πρέπει να γίνουν σοβαρές υποδομές για να λειτουργήσει σωστά το VAR»

Στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα λόγω των υποδομών, στάθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας.

Έτοιμο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα από τη νέα χρονιά είναι το VAR, αν και σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα και όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM, υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στα ελληνικά γήπεδα για την εφαρμογή του.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, έδωσε τα παραδείγματα των γηπέδων των Ιωαννίνων και της Ξάνθης, στα οποία υπάρχει δυσκολία ακόμα και στην τηλεοπτική κάλυψη, ενώ επεσήμανε την ανάγκη, οι αρμόδιοι, να εργαστούν από τώρα ώστε το VAR να λειτουργήσει σωστά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν.

Όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για το αν το VAR μπορεί να λύσει προβλήματα: «Για να μπει, πρέπει να προβλεφθούν όλες οι παράμετροι. Οι υποδομές που πρέπει να γίνουν είναι σοβαρές. Στα Γιάννενα ας πούμε έχει μια κολόνα μέσα στη μέση. Σκεφτείτε να γίνει μια φάση και να πέσει πάνω εκεί. Στην Ξάνθη για παράδειγμα, υπάρχει θέμα με την κάμερα που δείχνει το οφσάιντ. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν πολλά για να μπορέσει να λειτουργήσει. Δεν είναι απλό. Σίγουρα όμως, αν γίνει σωστά μπορεί να βοηθήσει. Αλλά δεν γλυτώνει τα πάντα. Πάντα θα γίνονται λάθη.

Στις ευρωπαϊκές χώρες βλέπουμε ότι και με το VAR γίνονται λάθη. Σκεφτείτε να είναι μια φάση όπως ένα πέναλτι και να μην δοθεί, τι θα γίνει στην Ελλάδα που όλοι γκρινιάζουν για τη διαιτησία.

Δεν είναι εύκολο πράγμα στην εφαρμογή του. Θέλει εμπειρία και πρέπει να δεις τη φάση πολλές φορές για να αποφασίσεις. Συγχαρητήρια που θα γίνει, αλλά θα πρέπει από τώρα να δουλέψουν για να λειτουργήσει σωστά. Θα μειωθούν τα χοντρά λάθη, αλλά θέλει δουλειά. Τα μεγάλα προβλήματα θα λυθούν πάντως, αλλά φοβάμαι το καταραμένο ελληνικό σύστημα που όλα είναι στο πόδι. Από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο, να κάτσουν κάτω όσοι έχουν την εμπειρία και να δουλέψουν. Από την αρχή πρέπει να εντοπιστούν τα προβλήματα και να στηθεί το σύστημα, ώστε να μην δημιουργηθούν περισσότερα στη συνέχεια»

Για τον διαιτητή που θα βλέπει το VAR: «Θα πρέπει όποιος ελέγχει το VAR να έχει την εμπειρία της τηλεόρασης. Είναι άλλο πράγμα η τηλεόραση από το γήπεδο. Ο διαιτητής που είναι το γήπεδο, πρέπει να συνεργαστεί με αυτόν που έχει την εμπειρία της τηλεόρασης και να παίρνουν την σωστή απόφαση και μάλιστα πολύ γρήγορα, ώστε να μην αλλάζει η μορφή του παιχνιδιού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x