Στην δημιουργία μίας ανταγωνιστικής Football League που δεν θα χαρακτηρίζεται από σκιές και εξωτερικές παρεμβάσεις αποσκοπεί η κυβέρνηση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε επίσκεψη του στα Τρίκαλα, μίλησε για το νέο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας για την ανάγκη συνεργασίας με την Super League αλλά και στην σημασία του παρθούν άμεσα αποφάσεις από όλους τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από πέρυσι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς σκιές. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, αλλά νομίζω φέτος, επειδή πέφτουν έξι ομάδες, θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ομάδες αδιάφορες. Και του χρόνου με τον σχεδιασμό που γίνεται για τη μείωση των ομάδων και τη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει με τη Super League μας δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα και να έχουμε δύο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα τα οποία θα μπορούν να επιβιώνουν και μόνα τους χωρίς βοήθεια, χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς να είμαστε με την ψυχή στο στόμα κάθε φορά.

Όλοι οι φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πρέπει να πάρουμε άμεσα αποφάσεις, γιατί στο τέλος θα συρθούμε πίσω από τις εξελίξεις και θα είναι αργά. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες και κυρίως πρέπει να ποντάρουμε όλοι οι αρμόδιοι πάνω στο προϊόν αυτό καθ' αυτό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε το θέλουμε, είτε όχι είναι ένα προϊόν. Θα πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε την ποιότητά του και να το αφήσουνε να παράξει πλούτο, χαρά και διασκέδαση γι' αυτούς που το παρακολουθούν, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Επειδή πέσαμε πάρα πολύ χαμηλά - βέβαια αυτή η χώρα μπορεί πάντοτε να σε εκπλήσσει προς το χειρότερο - νομίζω ότι τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε. Εμείς δουλεύουμε, είμαστε αρωγοί στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, στις προσπάθειες που θέλει να κάνει και είμαστε εδώ να παρέμβουμε αν χρειαστεί, εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά».


Για τις παραιτήσεις προέδρου και αναπληρωτή προέδρου της ΕΕΑ:

«Υπάρχει ένα ζήτημα με την ΕΕΑ και ένα πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ. Δουλεύουμε εδώ και καιρό για να μπορέσουμε να το λύσουμε. Έχουμε την πλήρη κατανόηση των ανθρώπων της επιτροπής και τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους. Δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα και στο τέλος θα λυθούν όλα».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ