Τις συνέπειες που υπάρχουν για όσους παράγοντες παραπέμπονται σε δίκη επιβεβαίωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος πως, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες για έκδοση βουλεύματος που στέλνει 28 πρόσωπα στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της «σύστασης συμμορίας» και της «αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων», θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από τον αθλητισμό και να παραδώσουν τις μετοχές που διατηρούν σε ΠΑΕ.

Τόνισε παράλληλα ότι αυτό πρέπει να γίνει σε διάστημα 15 ημερών και ότι αν αυτό δεν συμβεί, μπορούν να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες με κρατική παρέμβαση.

Αναλυτικά η δήλωση Βασιλειάδη

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα κι αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι - αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο - να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Δική μας, δηλαδή, κρατική παρέμβαση. Με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα»
.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ