Stoiximan Super League

Βασιλειάδης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο»

Αιχμές για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά της κυβέρνησης, άφησε στη συνέντευξη του στον ΣΠΟΡ FM, ο Γιώργος Βασιλειάδης, που τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι, απάντησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, κακώς προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει κόντρα Ολυμπιακού-Κυβέρνησης.





Αναλυτικά όσα είπε για τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Βασιλειάδης

-την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον του: «Η άποψή μου είναι σαφής και δεδομένη. Δεν θα παρουσιάσω το κρέας ψάρι, δεν θα πω ότι από τη μια μέρα στην άλλη έχουμε φοβερές διαιτησίες που δεν κάνουν λάθη. Εμμένω στη χρήση του VAR. Πολλές φορές γίνεται πολύ κακό για το τίποτα για να δημιουργηθεί ντόρος. Προφανώς η κατάσταση είναι προβληματική, αλλά και ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που τον οδηγούν σε ακρότητες. Στη διαιτησία είμαστε σε κατάσταση πιο εξομαλυμένη. Το επίπεδο διαιτησίας δεν είναι καλό, ίσως και ως αποτέλεσμα του εσφαλμένου τρόπου που λειτουργούσε χρόνια. Με ανθρώπους που δεν εκπαιδεύονταν σωστά, που φοβόντουσαν… Ελπίζω με την εγκατάσταση και χρήση του VAR να βελτιωθούν τα πράγματα. Μιλάμε για μια φάση χθες, που στο τέταρτο ριπλέι καταλαβαίνεις πως υπήρχε πέναλτι».

-την αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως «ο υπόκοσμος αλλοιώνει αποτελέσματα»: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να υπάρχουν σκιές κι έχω πει κι από το βήμα της Βουλής ότι έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε. Σε αυτό το πλαίσιο εμμένουμε. Όσοι φωνάζουν για τη διαιτησία δεν θέλουν απαραίτητα το VAR και το απαξιώνουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω στοχευμένης αρθρογραφίας. Αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

-την κλήση σε απολογία του Πλατανιά για παράπονα για τη διαιτησία, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν κληθεί: «Αν έχει στείλει φάκελο ή καταγγελία η ΚΕΔ ή εγώ, δεν γίνεται πάντα γνωστό. Όλα ξεκινούν από το λάθος του καλοκαιριού, που τα περιστατικά αναφοράς για τη βία αντί να πάνε στην πειθαρχική επιτροπή πάνε στην επιτροπή δεοντολογίας, που θα βγάλει μια απόφαση μετά από 50 χρόνια. Είναι λάθος στα κανονιστικά έγγραφα της ΕΠΟ, που θα πρέπει να το διορθώσει. Αν το έκανε για πρώτη φορά η ΚΕΔ, καλύτερα αργά παρά ποτέ. Εφόσον δεν έχουν κληθεί κι άλλες ΠΑΕ, είναι λάθος. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία, γιατί είναι ανούσια και δεν βοηθά στην επόμενη μέρα. Ο κ. Περέιρα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο με το υλικό που υπάρχει. Υπάρχουν βαριές τιμωρίες όταν υπάρχουν λάθη, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη προφανώς».

-τη δήλωσή του πως ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα: «Είχε προηγηθεί μια συζήτηση off the record. Είναι άποψή μου, αγωνιστική. Στο επόμενο κομμάτι της κουβέντας έλεγα πως το ελληνικό πρωτάθλημα τώρα είναι καλύτερο και πιο αξιόπιστο. Εγώ είναι γνωστό πως είμαι φίλος του Ολυμπιακού. Αυτό πιστεύω, εκτός κι αν η ομάδα δεν βλέπεται».

-τις επιθέσεις του Ολυμπιακού κατά της κυβέρνησης: «Έχω την αίσθηση ότι κακώς οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τη δήλωση του Ζουράρι έγινε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση πως υπάρχει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Ολυμπιακού και εύνοιας προς άλλους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν ενάμιση μήνα έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ επίσης έχει δεχτεί τιμωρίες. Αν δεν υπήρχε εύνοια, τι θα κάναμε. Υπάρχει ισονομία. Η προσπάθεια πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου είναι λάθος και δεν οδηγεί πουθενά. Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο κυβέρνησης κατά μιας ομάδας θα τρελαθούμε. Υπάρχει μια τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στη δικαιοσύνη και τον κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός πού μπλέκεται; Για άλλους λόγους και για άλλους σκοπούς προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι να λέω ότι στο ποδόσφαιρο έχουν παράπονο όλοι, από τις τιμωρίες και από τα πάντα».

Δείτε εδώ τι είπε για Ζουράρι

Δείτε εδώ τι είπε για μετακινήσεις οπαδών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x