Champions League

«Βασίλισσα» Ρεάλ στη Ρώμη, προβάδισμα Πλζεν για 3η θέση

Με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με το διπλό (0-2) από την έδρα της Ρόμα και κατέκτησε την 1η θέση του 7ου ομίλου. «Ανατρεπτική» νίκη (1-2) της Πλζεν στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ.

Ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση στον 7ο όμιλο του Champions League μετά από τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής. Η Ρεάλ Μαδρίτης άφησε πίσω της τη «σφαλιάρα» από την Έιμπαρ στο πρωτάθλημα, θυμήθηκε τον καλό εαυτό της και πέρασε από την έδρα της Ρόμα με 0-2. Παράλληλα εξασφάλισε την πρώτη θέση στο γκρουπ, ενώ και οι «τζιαλορόσι» θα συνεχίσουν μαζί της στην επόμενη φάση.

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο στο «Ολίμπικο», με τους πρωταθλητές Ευρώπης να απειλούν στο 20’ με τον Μόντριτς, αλλά τους γηπεδούχους να έχουν τις δύο σημαντικότερες ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα (34’ Σικ, 45’+1’ Ουντέρ).

Η «Βασίλισσα» ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο μέρος, με τον Μπέιλ να ανοίγει το σκορ στο 47’ εκμεταλλευόμενος το λάθος γύρισμα του Φάτσιο. Ο Ουαλός είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 50’, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ, αφού βρήκε τον Μπενζεμά στην περιοχή, με τον Γάλλο να «σερβίρει» με το κεφάλι στον Λούκας Βάθκεθ, που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 (59’).

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με τους 3 πόντους από την «αιώνια πόλη» και συγχρόνως σφράγισε την πρωτιά της στον όμιλο. Για τη Ρόμα αγωνίστηκε επί 90 λεπτά ο Κώστας Μανωλάς, με την ομάδα του να μένει στη 2η θέση του γκρουπ, αλλά να παίρνει το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού.

Στο έτερο ματς του 7ο ομίλου, η Βικτόρια Πλζεν έκλεισε το… σπίτι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού επικράτησε 2-1 στη «χιονισμένη» πρωτεύουσα της Ρωσίας και έκανε σημαντικό βήμα για να κατακτήσει την 3η θέση και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η «ομάδα του στρατού» ευτύχησε να προηγηθεί με πέναλτι του Βλάσιτς στο 10’ και έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό, ειδικά στο πρώτο μέρος, έχοντας δύο ακόμα καλές ευκαιρίες με τον Σενίκοβ (15’, 27’). Στο 44’ η -ακίνδυνη μέχρι εκείνη τη στιγμή- Βικτόρια Πλζεν κέρδισε πέναλτι, με τον Προχάτσκα να το εκτελεί, όμως τον Ακινφέεβ να του λέει «όχι».

Ό,τι δεν κατάφερε ο μέσος των Τσέχων από την «άσπρη βούλα», το πέτυχε στο 56’, όταν και πλάσαρε πολύ ωραία μέσα από την περιοχή για να ισοφαρίσει σε 1-1. Η ανατροπή των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε στο 81’, με τον Χέιντα να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Έτσι, η Βικτόρια Πλζεν έβαλε στις αποσκευές της το πολύτιμο διπλό (1-2) από τη Μόσχα και πλέον απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση, αφού αν φέρει το ίδιο (ή καλύτερο φυσικά) αποτέλεσμα από την ΤΣΣΚΑ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.





Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου:

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(47’ Μπέιλ, 59’ Βάθκεθ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βικτόρια Πλζεν 1-2
(10’ πέν. Βλάσιτς – 56’ Προχάτσκα, 81’ Χέιντα)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 12

2. Ρόμα 9

3. Βικτόρια Πλζεν 4

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

Η επόμενη αγωνιστική (12/12):

Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:55)

Βικτόρια Πλζεν – Ρόμα (19:55)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x