Γ' Εθνική

Βαζάκας: «Γράψαμε ιστορία, να πάρουν το ποδόσφαιρο στα χέρια τους άνθρωποι που το γνωρίζουν»

Για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που κατέκτησε με τον Ασπρόπυργο μίλησε στο sport-fm.gr ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Βαζάκας και αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναδιάρθρωση.

Ικανοποιημένος που ο Ασπρόπυργος επανέρχεται μετά τη δεκαετία του 80' στις επαγγελματικές κατηγορίες δήλωσε ο Γιώργος Βαζάκας, ύστερα απ' τη σπουδαία χτεσινή επικράτηση της ομάδας του με 5-0 επί της Ένωσης Λέρνας.

Αποτέλεσμα με το οποίο, μετά την 26η και τελευταία αγωνιστική, αναδείχθηκε και επίσημα πρωταθλήτρια του 8ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ο πολύπειρος κόουτς, μιλώντας στο sport-fm.gr, στάθηκε τόσο στα σημεία-κλειδιά της φετινής πορείας, όσο και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βάσει της οποίας η Football League, στην οποία ο σύλλογος κερδίζει την απευθείας άνοδο, θα θεωρείται από του χρόνου η τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Τέλος έδωσε σύνθημα νίκης για την κατάκτηση και του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δυτική Αττικής, την προσεχή Τετάρτη απέναντι στον Ηρακλή Ελευσίνας.

Αναλυτικά ο Γιώργος Βαζάκας μίλησε στο sport-fm.gr για:

-το ποια είναι τα συναισθήματα του μετά το τέλος του πρωταθλήματος: «Η μεγαλύτερη ικανοποίηση τόσο για μένα, όσο και για τους ποδοσφαιριστές είναι ότι ο Ασπρόπυργος επανέρχεται μετά από τόσες δεκαετίες στο επαγγελματικό επίπεδο. Είπα στους παίκτες μου ότι η άνοδος αυτή δεν αποτελεί απλό επίτευγμα. Έγραψαν ιστορία. Τόσο για την ομάδα όσο και για ολόκληρη την περιοχή. Παλέψαμε ακόμα κι όταν οι συνθήκες ήταν αντίξοες. Είχαμε υπομονή και τα δώσαμε όλα. Μάλιστα δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σ' αυτό που καταφέραμε, το γεγονός ότι απέναντι μας στην υπόθεση ανόδου είχαμε δύο πολύ δυνατούς αντίπαλους, όπως είναι η Καλαμάτα και ο Παναργειακός. Κερδίσαμε στις λεπτομέρειες».

-το ποιο ήταν το κλειδί της φετινής πορείας: «Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Αυτό αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλα λειτούργησαν άψογα και αυτό πιστώνεται στη διοίκηση. Εκεί όπου έχουμε τρία νέα παιδιά με όνειρα και ιδέες. Τον Θέμη Τσόκα, τον Γιάννη Μελετίου και τον Πέτρο Λαζάρου. Στήριξαν την όλη προσπάθεια ακόμα και όταν μείναμε πίσω στη βαθμολογία. Τραβήξαμε όλοι μαζί το "λούκι". Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον γενικό αρχηγό της ομάδας, τον Βασίλη Φίλη. Ο οποίος δεν ήταν απλά συνεργάτης, αλλά φίλος και αδερφός μου. Το όπλο μας, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους μας, ήταν ότι εμείς αντέξαμε στα δύσκολα».

-το πως νιώθουν, μετά από τόση προσπάθεια, που η άνοδος τελικά οδηγεί και πάλι στην τρίτη τη τάξη κατηγορία: «Εδώ φαίνεται η προχειρότητα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι στους πάγκους 26 χρόνια ανελλιπώς. Πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το ποδόσφαιρο άνθρωποι, οι οποίοι να το γνωρίζουν. Όλα γίνονται στην τύχη».

-την "απαίτηση" των φιλάθλων για το νταμπλ: «Πιστεύω θα το καταφέρουμε. Το δικαιούμαστε και πρέπει να το κατακτήσουμε. Ωστόσο σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, πόσο μάλλον τον Ηρακλή Ελευσίνας που είναι μια γειτονική ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο μας».

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

Πρόκριση Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με ενισχυμένη απόδοση*. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x