Ελλάδα

Βελόπουλος σε Αυγενάκη: «Βάλτε χαλινάρι στον φίλο σας τον Μαρινάκη, έχει ξεφύγει τελείως»!

Φουλ επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου σε Μαρινάκη, Αυγενάκη και Ν.Δ., κατά την συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Και τους ανέβασε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, που εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με «φόντο» τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την υπόθεση Τζήλου, τα στημένα παιχνίδια και άλλες υποθέσεις που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην διάρκεια της –υψηλής εντάσεως- ομιλίας του, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, σας κατηγορούν πολλές ομάδες ότι έχετε πάρει το μέρος μιας ομάδας, συγκεκριμένης, του Ολυμπιακού. Σας κατηγορούν ανοιχτά, πολύ ανοιχτά.

Όμως πείτε μου, επειδή είστε και αρμόδιος υπουργός για τη βία: Έναν διαιτητή τον έκαναν μαύρο στο ξύλο, στη Λάρισα, τον Τζήλο. Βρήκαν ποιοι είναι αυτοί, ένας αστυνομικός, δύο φυσικοί αυτουργοί, ένας διαφεύγει στο εξωτερικό, ένας ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συνομιλίες με κατηγορούμενους του Noor1 είχαν αυτοί. Τηλεφωνικές συνομιλίες με παράγοντες συγκεκριμένης ομάδας. Με την εταιρία Capital. Με τον εφοπλιστή ο οποίος εμπλέκεται και στα στημένα παιχνίδια. Με τον Μανωλή τον Κονταρό, κουμπάρο του εφοπλιστή, του κ. Μαρινάκη.

Ο ίδιος που έχει μια ομάδα, μια ΠΑΕ, κατηγορείται για πολλά πράγματα. Στημένους αγώνες, η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές. Ξαφνικά οι μάρτυρες φεύγουν, παθαίνουν αχρωματοψία, γίνονται κωφάλαλοι, διακτινίζονται, εξαφανίζονται.

Διαθέτει και τα δικά του Μέσα και σας στηρίζει ο κ. Μαρινάκης και καλά κάνει. Γιατί παίζει ένα δικό του παιχνίδι, επιχειρηματίας είναι, ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει και σας ελέγχει από κάπου.

Και έρχεστε και μου λέτε για τη βία εσείς εδώ! Που ο Τζήλος ακόμα και τώρα διαιτητεύει με τον φόβο! Τον έδειραν, πήγαν να τον σκοτώσουν και κανείς δεν τιμωρήθηκε. Για ποια βία μου μιλάτε εδώ μέσα κύριε υπουργέ; Αυτή δεν είναι βία; Όταν ο διαιτητής εδάρη, κινδύνευσε η ζωή του και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτα ώστε να πιέσουν για να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί.

Έχουν κάμερες, στοιχεία, βιντεο-κλήσεις, έχουν τα πάντα κύριε υπουργέ. Αλλά κάπου στα δικαστήρια χάνονται οι δικογραφίες. Όπως με τα στημένα. Δύο φορές αναβλήθηκαν οι δίκες. Στη Γερμανία υπουργέ, έγινε ένα παρόμοιο γεγονός. Ο Χένες μπήκε φυλακή. Ο άλλος για τα στημένα παιχνίδια εξαφανίστηκε από την Γερμανία. Στην Ιταλία έπεσε η Γιουβέντους και εδώ μιλάμε για στημένα παιχνίδια και επειδή είναι ο Μαρινάκης δεν μιλάτε, δεν λαλάτε!

Όχι ότι οι άλλοι πρόεδροι είναι καλοί! Προς Θεού! Και ο άλλος έχει τα κουμπούρια, κυκλοφορεί μέσα στα γήπεδα. Αλλά, αν θέλετε να είστε πραγματικά ακριβοδίκαιος, ε τον φίλο σας, τον ομογάλακτο τον Μαρινάκη, βάλτε του ένα χαλινάρι του ανθρώπου, έχει ξεφύγει τελείως! Κάνει ό,τι θέλει!

Κατηγορούμενοι 28, αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, σύσταση συμμορίας πλημμέλημα. Όλα αυτά δείχνουν αγαπητέ μου υπουργέ ότι έρχεστε και νομοθετείτε, θα έλεγα πρόχειρα, πολύ πρόχειρα, ή το κάνετε για να ικανοποιήσετε το δικό σας αίσθημα ότι κάνετε τη δουλειά σας και το αίσθημα κάποιων άλλων έξω, ότι εδώ κάνουμε δουλειά.

Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Αν δεν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, στο σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε λέγεται Μαρινάκης, είτε λέγεται Σαββίδης, είτε λέγεται Μελισσανίδης, όπως και να λέγεται, αν δεν τιμωρηθούν οι κύριοι αυτοί για όσα κάνουν, όχι για όσα δεν κάνουν, δεν θα δούμε ποτέ στον ήλιο μοίρα.

Δημιουργούν στρατούς κύριε υπουργέ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, είναι τεράστιοι αριθμοί, τους χρειάζεστε για να σας ψηφίσουν. Ναι, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή των διαιτητών, δεν μπορεί να είναι δημοσιογράφος στο Χίλτον, να πηγαίνουν οι φουσκωτοί του εφοπλιστή, να τον παίρνουν σηκωτό επειδή έγραψε κάτι, να υπάρχει δικαστική απόφαση, να τους κυνηγάνε οι δικαστές κι επειδή είναι φίλοι του εφοπλιστή να μην τους πειράζει κανείς.

Γιατί γίνονται αυτά, που είναι η δικαιοσύνη, που είναι η Νέα Δημοκρατία που θα τ’ αλλάξει όλα; Είκοσι μήνες μετά, λέει ο εισαγγελέας, δεν προχωράει σε ποινικές διώξεις. Έδειραν δημοσιογράφο, γράφτηκε στα μέσα.

Και για το VAR θα μπορούσα να πω και για πολλά, όμως να μπω στην ουσία. Και ποια είναι η ουσία; Φοβάστε! Φοβάστε γιατί ο αρχηγός σας έχει μια ιδιαίτερη σχέση, κουμπαριά με τον κύριο Μαρινάκη έχει, κάτι έχει. Το αντιλαμβάνομαι, είναι και οι προσωπικές σχέσεις. Αλλά είτε κουμπαριά, είτε φιλική σχέση, αν η ατιμωρησία συνεχιστεί φοβάμαι ότι αυτό το δίπολο βορείων και νοτίων θα παίξει πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια! Κι εμείς θέλουμε την Ελλάδα ενωμένη! Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΑΕΚ είναι ικανές να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, επειδή δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια βρώμικα πίσω από την πλάτη των Ελλήνων.

Και σας το λέω από τώρα, διότι έτσι διαλύθηκε και διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία, αν ξέρουν κάποια πράγματα μερικοί. Έτσι ξεκίνησε. Μεταξύ Κροατών και Σέρβων».


Στην δική του ομιλία η οποία ακολούθησε, ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε στον Κυριάκο Βελόπουλο, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να απουσιάζει εκείνη την ώρα από την αίθουσα:

«Έδωσε σόου ο Βελόπουλος, ήρθε, έκανε το “χρέος” του και έφυγε. Έχω να του απαντήσω ότι άλλο η νομοθετική, άλλο η εκτελεστική και άλλο η δικαστική εξουσία. Αυτό να του πείτε κύριοι συνάδελφοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x