Stoiximan Super League

Βέρντε: «Από όταν ήρθε ο Καρέρα βρήκα ξανά τον εαυτό μου, να βγούμε σύντομα από τον εφιάλτη»

Το… καπέλο στον Μάσιμο Καρέρα έβγαλε ο Ντανιέλε Βέρντε, που μίλησε για την παρουσία του στην ΑΕΚ ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί ο κορωνοϊός σύντομα και αναφέρθηκε στην δοκιμαζόμενη Ιταλία!

Ο Ντανιέλε Βέρντε μίλησε στην εκπομπή «Stadio Aperto» του ιταλικού ραδιοφώνου της TMW, με τον Ιταλό επιθετικό της ΑΕΚ να αναφέρεται τόσο στις εμπειρίες του εκτός χώρας, όσο και για την πανδημία του κορωνοϊού από την οπτική γωνία των Ελλήνων.

Φυσικά, ο Βέρντερ δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για την συνύπαρξή του με τον Μάσιμο Καρέρα στην «Ένωση» αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη:

Ποιά είναι την κατάσταση στην Ελλάδα;
«Η χώρα μας έχει αναγκάσει να σταματήσουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας και των αγαπημένων μας και για αυτό τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει. Δεν είναι υποχρεωτική η παραμονή στο σπίτι αλλά όλοι οι δήμοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βγαίνουν έξω παίρνοντας τις σωστές προφυλάξεις και να το κάνουν μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης».

Πώς συνειδητοποιεί ο ελληνικός λαός αυτή την κατάσταση;
«Όλοι το πήραν εύκολα στην αρχή. Τώρα ανταποκρίνονται καλά, η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Ο ιός πρέπει να καταπολεμηθεί σκληρά με το να παραμείνει ο καθένας στο σπίτι του».

Είχες επαφές με την οικογένεια και τους φίλους σου στην Ιταλία;
«Ναι, μίλησα με ανθρώπους από όλη την Ιταλία. Η κατάσταση επιδεινώνεται και στο Νότο. Όλοι σέβονται τους κανόνες, ακόμη κι αν η Ιταλία είναι σε κακό δρόμο. Η ελπίδα είναι να βγούμε απ’ αυτόν τον εφιάλτη όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Πότε θα ξεκινήσετε να παίζετε ξανά στην Ελλάδα;
«Θα πρέπει να αρχίσουμε και πάλι τον Απρίλιο, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει, είμαι βέβαιος πως η επιστροφή θα αναβληθεί εκ νέου. Προσωπικά δεν θα αισθανόμουν ασφαλής να ξεκινήσω ξανά τις αγωνιστικές δραστηριότητες και στη συνέχεια να παίζουμε χωρίς κόσμο. Θα ήταν πολύ κακό. Η ουσία του ποδοσφαίρου θα χαθεί».

Σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Ιταλία αυτή την περίοδο;
«Μιλήσαμε με το τεχνικό επιτελείο, που είναι όλοι Ιταλοί, αλλά είπαμε ότι το ταξίδι και η επιστροφή από την Ιταλία θα είναι δύσκολο λόγω πρακτικών δυσκολιών. Φεύγοντας από εδώ και ακολουθώντας την καραντίνα στην Ιταλία και έπειτα επιστρέφοντας στην Ελλάδα και μπαίνοντας σε νέα καραντίνα, δεν θα ήταν συμβατό με την άμεση συνέχεια των πρωταθλημάτων. Αν το πρωτάθλημα αναβληθεί για κάποιους μήνες, πιθανότατα θα πάω λίγο σπίτι».

Επαιξες την Βαγαδολίδ πέρυσι, έχεις μιλήσει με τους πρώην συμπαίκτες σου για την κατάσταση στην Ισπανία;
«Μιλάω με τους συντρόφους μου στην Ισπανία καθημερινά. Μου μιλούν για μια κατάσταση που χειροτερεύει από την μια ημέρα στην επόμενη. Η σοβαρότητα της κατάστασης θα ξεπεράσει και αυτή της Ιταλίας».

Πώς ήταν η προσαρμογή στην ΑΕΚ;
«Το ότι πήγα σε μία ομάδα που παίζει στην Ευρώπη με είχε ενθουσιάσει, ακόμα και στην αρχή που τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά. Από τότε που ήρθε ο Καρέρα και μας εκπαίδευσε, βρήκα ξανά τον εαυτό μου και τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά».

Πόσο σημαντική είναι η εμπειρία στο εξωτερικό για την καριέρα σου;
«Το να πηγαίνεις εκεί όπου η καρδιά σου επιθυμεί δεν είναι ποτέ λάθος, σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν είναι. Ονειρεύτηκα να πάω στην Ισπανία παιδί και το έκανα. Ηταν σωστό να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία αυτή και δεν πήγε άσχημα. Ηταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Από όταν ημουν παιδί ερωτεύτηκα την Ισπανία και είχα την ευκαιρία να παίξω εναντίον του Μέσι. Μάλιστα ανταλλάξαμε και φανέλες».

Ποιά διαφορά ανάμεσα στο ισπανικό και το ιταλικό ποδόσφαιρο σε έχει εντυπωσιάσει πιο πολύ;
«Στην Ισπανία περνάς πάντα καλά, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα. Στην Ιταλία αν χάσεις, κρατάς το κεφάλι χαμηλά, ίσως ακόμα και να μείνεις κλεισμένος μέσα, ενώ στην Ισπανία δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Ακόμα και μετά από μια ήττα με 3-0 πάντα μπαίνεις στο γήπεδο χαμογελαστός».

Πώς περνάς την ημέρα σου στην καραντίνα;
«Κινούμαι ανάμεσα στο κρεβάτι και τον καναπέ, ανάμεσα σε βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές. Το αγαπημένο μου είναι το «La Casa de Papel» και σε λίγες ημέρες θα δω και τη νέα σεζόν. Συχνά μαγειρεύω ζυμαρικά με ντομάτες στην κουζίνα και επίσης τα συνδυάζω με μερικά προϊόντα από την Ελλάδα που μου αρέσουν».

Ποιά εικόνα σε έχει επηρεάσει περισσότερο στην Ιταλία;
«Η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων με έχει επηρεάσει πραγματικά. Με πονάει να βλέπω αυτή την κατάσταση σε μία χώρα σαν τη δική μας, όπου η επαφή και η εγγύτητα είναι τα πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x