Champions League

Βεργέτης στον ΣΠΟΡ FM: «Αν το επιτρέψει αυτό η Ρεάλ στη Λίβερπουλ, θα τη σκοτώσει…»

Το τακτικό στοιχείο που θα αποτελέσει, κατά τη γνώμη του, «κλειδί» για την έκβαση του τελικού του Champions League ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στάικος Βεργέτης.

Το σημείο όπου θα κριθεί, κατά την άποψή του, ο τελικός του Champions League εξήγησε ο Στάικος Βεργέτης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή των Μιχάλη Τσίγκρη-Γιώργου Τσαντάκη, ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι «κλειδί» για την έκβαση του αγώνα θα είναι η σύγκρουση εμπειρίας (Ρεάλ) και ενθουσιασμού (Λίβερπουλ) στον χώρο του κέντρου.

Σημείωσε λοιπόν ότι οι «κόκκινοι» ποντάρουν στο ασφυκτικό πρέσινγκ και την ταχύτητα των παικτών τους και ότι αν η «βασίλισσα» τους επιτρέψει τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, μπορούν να τη «σκοτώσουν».


Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης

Για το αν είναι οι δυο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης: «Δίκαια έφτασαν εκεί που έφτασαν. Περιμένω το παιχνίδι με ενδιαφέρον για το πώς θα το προσεγγίσουν οι δυο προπονητές και τους σχηματισμούς που θα διαλέξουν. Η Λίβερπουλ έχει τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το δικαιούται 100% να βρίσκεται εκεί απόψε. Η Ρεάλ, από την άλλη, σε κάποιες πολύ σημαντικές στιγμές της διοργάνωσης δέχθηκε κάποια βοήθεια».

Για την τακτική των δυο αντιπάλων: «Ο Κλοπ έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα με ομοιογένεια, που παίζει άψογα το 4-3-3. Η τριάδα στο κέντρο έχει πολλά τρεξίματα και περισσότερη ζωντάνια από το κέντρο της Ρεάλ. Εκεί θα βασιστεί και στη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση. αν βρει ανοιχτό γήπεδο η Λίβερπουλ, αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο Ζιντάν δείχνει να έχει καταλήξει σε έναν ρόμβο, που θα έχει τους Μπενζεμά και Ρονάλντο μπροστά. Το ντεφορμάρισμα του Μπέιλ τον οδήγησε σε αυτό το δίδυμο και του βγήκε μετά τον Δεκέμβρη. Μπορεί όμως να παίξει και 4-3-3 με έναν ακόμα εξτρέμ, τον Ρονάλντο στο άκρο και τον Μπενζεμά σέντερ-φορ».


Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Η Ρεάλ ενδεχομένως να έχει την μπάλα στα πόδια και να πάει σε οργανωμένες επιθέσεις με Κρόος-Μόντριτς να ψάχνουν ρήγματα και υπεραριθμίες. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο χάσιμο της μπάλας. Αν η Ρεάλ δεν δώσει τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να βγει άμεσα στην επίθεση και το ελέγξει αυτό στη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ένα πλεονέκτημα.

Η Λίβερπουλ ποντάρει στο ασφυκτικό πρέσινγκ και στην ταχύτητα των παικτών της στο μισό γήπεδο. Αν της το αφήσει η Ρεάλ, μπορεί να τη σκοτώσει. Θα δούμε την εμπειρία απέναντι στον ενθουσιασμό -και ειδικά στις μεσαίες γραμμές των ομάδων. Θα δούμε πού θα γείρει η πλάστιγγα ανάμεσα σε αυτά τα δυο».


Για το αν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη: «Είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που μπορώ να προβλέψω είναι ότι όποιος βάλει το πρώτο γκολ θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και να έχει μεγάλο πλεονέκτημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x