Stoiximan Super League

Βέργης στον ΣΠΟΡ FM: «Έτσι βγαίνουν τα 35 +12 εκατ. του χρέους του Παναθηναϊκού»

Ο Βασίλης Βέργης ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού, μετά την επισημοποίηση των στοιχείων. Πώς προκύπτουν τα χρέη της ΠΑΕ, που ανέρχονται σε 35 +12 εκατομμύρια. Ποιο το κόστος της ομάδας.

Σε ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Παναθηναϊκού προχώρησε στον ΣΠΟΡ FM ο Βασίλης Βέργης, μετά την επισημοποίησή τους από την ΠΑΕ.

Ξεκαθάρισε πως τα χρέη ανέρχονται σε 34.7 εκατ. ευρώ, που αφορούν δεδουλευμένες υποχρεώσεις ως τον Σεπτέμβρη του 2017, συν άλλα 11,9 εκατ. ευρώ για «ανακύκλωση μελλοντικών εσόδων».

Τι σημαίνει το δεύτερο σκέλος των χρεών (τα 11.9 εκατ. ευρώ); Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει προεισπράξει χρήματα από τράπεζα, δεσμεύοντας το τηλεοπτικό της συμβόλαιο με τη NOVA. Ουσιαστικά, τα χρήματα που έχει λαμβάνειν το τριφύλλι από το συνδρομητικό δεν μπαίνουν καθόλου στα ταμεία του, αλλά πάνε απευθείας στην τράπεζα. Πρόκειται για μία «δέσμευση εσόδων».

Αυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι το διάστημα για το οποίο έχει ισχύ η «δέσμευση εσόδων». Αν είναι για φέτος, για δύο χρόνια, για τρία ή για παραπάνω... Όπως ανέφερε ο Βασίλης Βέργης, είναι κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί από την νυν διοίκηση του Παναθηναϊκού, διότι πρόκειται για άκρως σημαντικό «κομμάτι» για κάποιον που θα θελήσει να αγοράσει την ομάδα. Κι αυτό γιατί μιλάμε για ένα ποσό (11,9 εκατ. ευρώ), το οποίο είναι, ουσιαστικά, χρέος, από τη στιγμή που δεν μπορεί να προσμετρηθεί ως έσοδο της ΠΑΕ και... φεύγει απευθείας προς την τράπεζα.

Ενδεικτικά, τόνισε ότι Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος είναι στον ίδιο «παρανομαστή», απλώς διατυπώνουν διαφορετικά τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ.

Από ‘κει και πέρα, ο Βασίλης Βέργης υπογράμμισε πως το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος (το οποίο σε βάθος 2-3 χρόνων και βάσει της ανακοίνωσης ανέρχεται στα 31,5 εκατ. ευρώ) ΔΕΝ είναι –προφανώς- χρέος. Είναι οι υποχρεώσεις που «τρέχουν» (συμβόλαια κλπ), κάτι που συμβαίνει σε κάθε σύλλογο. Όπως χαρακτηριστικά είπε στους 94,6 «μία ομάδα δεν είναι ένα άδειο σπίτι που το παίρνεις και βάζεις τα πράγματά σου. Έχει παίκτες, προπονητές...».

Τέλος, επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Αλαφούζος ενδεχέται να βάλει μέχρι και 25 εκατ. ευρώ (ο ίδιος έχει κάνει λόγο για 20 εκατ. ευρώ) για χρέη της ΠΑΕ, τα οποία όπως τόνισε θα πάνε αποκλειστικά σε υποχρεώσεις προς την εφορία.

Ακούστε την ανάλυση Βέργη στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x