Europa League

Βλέποντας το Καραϊσκάκη, πρέπει να τα δώσουν όλα

Το έλεγαν και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στην διάρκεια της σημερινής προπόνησης. Ότι είναι μεγάλη υπόθεση η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Καραϊσκάκη. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια στα οποία επιβάλλεται να κερδίσει. Αυτή είναι η σωστή λέξη, επιβάλλεται. Γιατί από την μία πλευρά όταν οι πειραιώτες φιλοξενούν τη Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Το ίδιο όμως ισχύει και για το κυριακάτικο (δύσκολο) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κι εκεί ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάρει τους τρεις πόντους όχι μόνο επειδή αντιμετωπίζει τον μεγάλο του αντίπαλο, αλλά και λόγω της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί ενάντια στους ερυθρόλευκους. Κι εδώ ο Ολυμπιακός ξέρει ότι πρέπει να δώσει μάχες για να κερδίσει τον πόλεμο.

Ποιο είναι λοιπόν το κλίμα στο μεγάλο λιμάνι;

Η απόλυτη συσπείρωση και αυτό θα φανεί το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη και φυσικά το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στους πράσινους. Και θα φανεί τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να γεμίζει το γήπεδο δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών. Τούτο είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού. Το έλεγαν άλλωστε και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στην διάρκεια της σημερινής προπόνησης. Ότι είναι μεγάλη υπόθεση για την ψυχολογία τους η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Καραϊσκάκη.

Κι αυτό που πρέπει να επισημανθεί ενόψει των δύο σημαντικών αναμετρήσεων, είναι η υποχρέωση που έχουν οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας. Βλέποντας λοιπόν γεμάτο το γήπεδο και στα δύο ματς, καλούνται να τα δώσουν όλα. Να παίξουν στο 100% για να ικανοποιήσουν τον κόσμο που θα γεμίσει το Καραϊσκάκη δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θέλουν να δουν «κατάθεση ψυχής» και στα δύο ματς και ειδικότερα στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σκέφτονται τους πράσινους την ώρα του αγώνα με τη… Ντουντελάνζ. Το αντίθετο μάλιστα κι αυτό φρόντισε να επισημάνει στους παίκτες του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καταλαβαίνει πολύ καλά τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα του. Έχει μιλήσει άλλωστε γι’ αυτό με τους παίκτες του και είναι σίγουρο πως και ο Πορτογάλος ξέρει την σημασία που έχουν τα παιχνίδια της Πέμπτης και της Κυριακής. Από την μία με νίκη επί της Ντουντελάνζ ο Ολυμπιακός είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και από την άλλη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Και μόνο το όνομα του αντιπάλου, αρκεί για να καταλάβει κάποιος γιατί πρέπει να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι να δείξουν την απαιτούμενη συγκέντρωση και στα δύο παιχνίδια και το κυριότερο, να εκμεταλλευτούν το πρώτο ημίχρονο και στα δύο ματς.

Το έχουμε ξαναπεί κι εξελίσσεται σε πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Είναι κρίμα για την προσπάθεια των παικτών του να «πετάνε» το πρώτο ημίχρονο σε πολλά από τα παιχνίδια τους. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να μπουν δυνατά και στο αυριανό ματς αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να εκμεταλλευτεί την δυναμική που του δίνει η έδρα του, ο κόσμος του.

Πολύ σωστά το είπε λοιπόν στην συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς. Πρέπει όμως να το κάνουν πράξη οι παίκτες του στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x