Europa League

Βούζας: «Δείξαμε ότι ανήκουμε στην ευρωπαϊκή ελίτ»

Εικόνα που απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο κι ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ ήταν αυτή απέναντι στην Μπεσίκτας, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Βούζας στη συνέντευξη Τύπου.

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση των παικτών του, αν και παραδέχθηκε ότι θα προτιμούσε ένα αποτέλεσμα με μηδέν παθητικό, παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι με την Μπεσίκτας (1-1) ο Βασίλης Βούζας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη ότι η εικόνα της ομάδας επιβεβαιώνει ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και ότι απέδειξε «απέναντι σε αντίπαλο με τριπλάσιο μπάτζετ» όπως είπε, ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Κατά τ’ άλλα, απέφυγε να ρίξει το φταίξιμο στον Λεάλι για το σημαντικό λάθος του, ενώ σημείωσε για τον Καμπιάσο ότι «είναι επαγγελματίας και έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε ματς υψηλών απαιτήσεων».


Αναλυτικά όσα είπε ο Βούζας

Για το λάθος του Λεάλι και την τακτική του αγώνα: «Όπως είπατε και εσείς μέχρι τότε δεν είχαμε δεχθεί καμία απειλή. Τακτικά ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι σωστά παρότι όπως είδαμε στο β' μέρος η Μπεσίκτας χρησιμοποιεί την κατοχή για να αποσυντονίσει τον αντίπαλο. Στο σημείο που δεχθήκαμε το γκολ επηρέασε αρκετά την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή μας. Ο αντίπαλος με την κατοχή μπάλας έγινε πιο απειλητικός και έκανε επιθέσεις με διάφορους τρόπους».

Για τον Καμπιάσο: «Νομίζω ότι η παρουσία του ήταν θετική και δεν μιλάω μόνο για το γκολ. Συνολικά για το πως λειτούργησε. Είναι ένας επαγγελματίας και πολύ καλός παίκτης που για 70 λεπτά έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε ματς υψηλών απαιτήσεων. Και αυτό παρότι δεν είχε αγωνιστικά λεπτά».

Για το στήσιμο του Ολυμπιακό και αν αδίκησε τον εαυτό του: «Εάν αφαιρέσουμε το λάθος που έγινε, νομίζω γενικά η εικόνα της ομάδας και η προσπάθεια όλη δικαιώνει όσους θεωρούν πως η ομάδα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε πολύ καλές ομάδες όπως η Μπεσίκτας. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τους παίκτες. Έβγαλαν αντίδραση, στάθηκαν με αξιώσεις και σε κανένα σημείο δεν έδειξαν πως υπολείπονται των αντιπάλων τους».

Για το επιθετικό κομμάτι και τις λίγες φάσεις του Ολυμπιακού: «Εάν δούμε και την συνολική απόδοση της άλλης ομάδας σίγουρα θα έπρεπε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Εγώ είμαι πολύ λίγο χρόνο στην ομάδα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Νομίζω και κατοχή είχαμε και μπροστά βγήκαμε. Νομίζω ότι υπάρχει βελτίωση και με δουλειά και τακτική προσέγγιση μπορούμε να δούμε πιο καλές πρωτοβουλίες».

Για την εικόνα του Λεάλι: «Νομίζω ότι με εξαίρεση αυτό το λάθος η παρουσία του Λεάλι ήταν καλή. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Το θέμα είναι πως σε αυτό το επίπεδο το οποιοδήποτε λάθος μπορεί να το πληρώσεις».

Για το αν το 1-1 δίνει προβάδισμα στη Μπεσίκτας: «Θα προτιμούσα ένα αποτέλεσμα χωρίς να δεχθούμε ένα τέρμα. Σίγουρα έχει ένα πλεονέκτημα η Μπεσίκτας αλλά θα έχει ένα παραπάνω άγχος γιατί θα θέλει να σκοράρει και να παίξει καλά μπροστά από το κοινό της. Θα δούμε το πως θα διαχειριστούμε το ματς αυτό. Σήμερα εμείς πάντως δείξαμε πως ανήκουμε στην ευρωπαϊκή ελίτ έτσι όπως αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο με τριπλάσιο μπάτζετ και άλλες δυνατότητες».

Για τη συνέχεια και τη στήριξη του κόσμου: «Είναι σίγουρο ότι πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών. Θεωρώ ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι παίκτες όπως έχω ήδη πει. Όπως ο Καμπιάσο. Με δουλειά και βρίσκοντας αυτοπεποίθηση στόχος είναι να είμαστε μέσα στους τρεις στόχους και του τίτλους που μπορούμε να κυνηγήσουμε. Παράλληλα να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας. Καλό ποδόσφαιρο για τον κόσμο μας που ήρθε σήμερα εδώ και μας συμπαραστάθηκε με σωστό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε με την εκπλήρωση των στόχων μας».

Για την αναγκαστική αλλαγή του Μποτία: «Ναι, έχετε δίκιο. Δεν ήταν προγραμματισμένη η αλλαγή του Μποτία. Άλλαξε και την προσέγγισή μας για μετά. Συμβαίνουν και αυτά. Αρκετοί παίκτες έχουν παίξει πολύ και δίχως το ανάλογο ροτέισον. Αλλιώς το σχεδιάζαμε και αλλιώς μας βγήκε. Ίσως και να μην άλλαζε κάτι μετά το λάθος. Ίσως να έπρεπε να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Παίζαμε πίσω από την μπάλα και αυτό επιβάρυνε κάποιους παίκτες όπως τον Μανθάτη και τον Φορτούνη».

Για το δικό του πρώτο ματς και συναισθήματά του για τη συνέχεια: «Σίγουρα αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Πρέπει να ευχαριστήσω και τον κόσμο για την συμπαράσταση. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς. Δεν έχουμε περιθώρια. Είναι μία δύσκολη περίοδος διότι έχουμε σερί αγώνες και κούραση. Να σταματήσουν οι όποιοι πανηγυρισμοί και να δούμε τον Ατρόμητο. Θεωρώ ότι είναι θετική η πρώτη μου παρουσία αλλά υπάρχει και συνέχεια και ελπίζω να πάμε καλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x