Stoiximan Super League

Βράνιες: «Ανεβαίνουμε επίπεδο – Να μείνω πολλά χρόνια στην ΑΕΚ»

Στην αλλαγή της εικόνας της ΑΕΚ μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε ο Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό τεχνικό.

Στην αλλαγή της εικόνας της ΑΕΚ μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε ο Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό τεχνικό και εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει για πολλά χρόνια στην «Ένωση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βόσνιος αμυντικός στo official match programme της ΑΕΚ για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΛ

Εχει περάσει πολύς καιρός από τότε, κοντά στους δύο μήνες. Μπορείς οπότε να μας κάνεις έναν απολογισμό για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για σένα και αν βρήκες τα πράγματα, όπως τα περίμενες.

«Ο,τι περίμενα, αυτό βρήκα! Τίποτα το διαφορετικό, τίποτα που να μου προκαλέσει έκπληξη! Γνώριζα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και κατάλαβα αμέσως ότι όντως βρίσκομαι σε μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είχα μάλιστα την ευκαιρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να πάρω ένα πολύ καλό δείγμα γραφής από ένα σημαντικό ματς και ελπίζω ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα στην ομάδα ώστε να διεκδικήσουμε τον τίτλο του πρωταθλήματος».

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σου έκανε εντύπωση η παρουσία του κόσμου με δεδομένο ότι ήταν η πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθες στην ομάδα που αγωνίστηκες μπροστά σε τόσο κόσμο;

«Δεν σου κρύβω ότι με ευχαριστεί να παίζω με τέτοιο κόσμο, μπροστά σε αυτό το κοινό, με τέτοιο πάθος, μία ατμόσφαιρα καταπληκτική. Εχω αγωνιστεί σε ευρωπαϊκά ματς μέχρι σήμερα στην καριέρα μου, έχω εμπειρία από ντέρμπι και από σημαντικά ματς με την Εθνική μου ομάδα και ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα το ζούσα και στην ΑΕΚ».

Πόσο εκτιμάς ότι θα σας βοηθήσει η νίκη επί του Ολυμπιακού ενόψει της συνέχειας;

«Ηταν μία νίκη που έπρεπε να την κάνουμε και τίποτα παραπάνω! Καθήκον μας είναι από εδώ και πέρα να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Είμαστε η ΑΕΚ και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Το ντέρμπι πέρασε, κοιτάμε μπροστά».

Εχεις κερδίσει τους φιλάθλους της ΑΕΚ και με τις εμφανίσεις σου, αλλά και με το πάθος σου. Φαίνεται να αντιμετωπίζεις το κάθε ματς σαν να μην υπάρχει αύριο…

(Γελάει…) «Μα, έτσι είναι! Όπως στη ζωή δεν υπάρχει αύριο και ζεις την κάθε στιγμή, έτσι και στο γήπεδο! Μπαίνεις και τα δίνεις όλα και ζεις το κάθε παιχνίδι σαν να μην υπάρχει επόμενο! Αυτή είναι η φιλοσοφία μου»…

Τι εντύπωση σου έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι οπαδοί της ΑΕΚ;

«Είχα ακούσει πολλά για τους οπαδούς της ΑΕΚ, πριν έρθω εδώ. Είχα μάθει ότι είναι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές στην Ελλάδα, ότι λατρεύουν την ομάδα τους, ότι είναι πολύ κοντά με πάθος και αγάπη. Και το διαπίστωσα από κοντά! Για αυτόν τον κόσμο θέλω να δίνω τα πάντα, να βλέπει ότι προσφέρω όσα έχω μέσα μου, ό,τι περισσότερο μπορώ να δώσω».

Ετσι όπως βλέπεις πλέον από μέσα την ομάδα, πιστεύεις ότι μπορεί να δώσει περισσότερα, ότι έχει περιθώρια βελτίωσης;

«Ο ερχομός του νέου προπονητή έφερε καινούργια πράγματα μέσα στην ομάδα. Ηρθαν και κάποιοι νέοι παίκτες και νομίζω ότι σιγά σιγά ανεβαίνουμε επίπεδο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι από αγώνα σε αγώνα βελτιωνόμαστε, είναι κάτι που το διαπιστώνει ο καθένας και από τα αποτελέσματα, αλλά και από την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο».

Στο ντέρμπι έπαιξες δεξί μπακ λόγω των δύο απουσιών. Είναι θέση που σου αρέσει, μπορεί να σε ξαναδούμε να παίζεις εκεί;

«Η θέση μου είναι στόπερ! Βεβαίως έχω παίξει δεξί μπακ, αυτή είναι η θέση μου στην εθνική Βοσνίας, ενώ στο παρελθόν έχω αγωνιστεί ως δεξί μπακ και με τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Δεν είναι όμως η θέση στην οποία μου αρέσει να παίζω. Όταν βεβαίως υπάρχει ανάγκη και για το καλό της ομάδας παίζω και δεξί μπακ και όπου μου πει ο προπονητής μου».

Τι είναι αυτό θεωρείς ότι έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Το πάθος, η τακτική, η ποιότητα της ομάδας;

«Ο πιο καθοριστικός παράγοντας και το κλειδί της νίκης ήταν ο προπονητής μας! Με τις επιλογές του, με την τακτική που επέλεξε, με τις ομιλίες του σε εμάς, με τον συνολικό τρόπο με τον οποίο μας προετοίμασε για το ντέρμπι. Ολα αυτά που έκανε μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή τη σημαντική νίκη».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται 18 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, βάσει της… βαθμολογίας της Super League. Ετσι όπως είδες τον αντίπαλό σας μέσα στο γήπεδο, πιστεύεις ότι δικαιολογείται αυτή η διαφορά με κριτήριο την αξία και την ποιότητα των δύο ομάδων;

«Δεν είναι ρεαλιστική αυτή η εικόνα, ούτε δικαιολογείται τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Είναι τόσοι οι αγώνες στους οποίους εμείς έχουμε χάσει βαθμούς από ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία, που πραγματικά δεν δικαιολογείται»…

Πώς ζεις καθημερινά το κλίμα στα αποδυτήρια, έχεις προσαρμοστεί;

«Πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσο καλό είναι το κλίμα από την πρώτη μέρα! Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι οικογενειακή, οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν σαν να με γνώριζαν καιρό, με βοήθησαν άμεσα να προσαρμοστώ και αισθάνομαι την υποχρέωση να κάνω και εγώ το ίδιο σε όποιον νέο μας συμπαίκτη στο μέλλον»!

Υπάρχει παίκτης με τον οποίο έχεις δέσει περισσότερο; Εχεις και το πρόβλημα με τη γλώσσα…

«Θα έλεγα με τον Μάνταλο και με τον Λαμπρόπουλο».

Ηρθες στην ΑΕΚ χαρούμενος για την επιλογή που έκανες για την καριέρα σου. Μετά από αυτό το πρώτο διάστημα στην ομάδα παραμένεις το ίδιο σίγουρος για την απόφαση που πήρες;

«Ακριβώς το ίδιο πιστεύω και τώρα! Αισθάνομαι δικαιωμένος και θέλω να μείνω στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x