Stoiximan Super League

Βρήκε σχήμα και κορμό ο Κάναντι στον Ατρόμητο

Ευεργετικά φαίνεται ότι λειτούργησε για τον Νταμίρ Κάναντι η βαριά ήττα του Ατρόμητου από τον Αστέρα Τρίπολης, όπως φάνηκε από την αντίδραση της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα χαμόγελα στον Ατρόμητο έπειτα από περίπου έξι εβδομάδες προετοιμασίας είναι γεγονός κι αυτό όχι λόγω της νίκης επί του Ολυμπιακού, ούτε καν από την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Περιστεριώτες.

Οι «κυανόλευκοι» είδαν με απόλυτη ικανοποίηση να γίνεται το ζητούμενο μετά την ευρεία ήττα από τον Αστέρα Τρίπολη, αφού παρουσίασαν αγωνιστική αντίδραση, με τους παίκτες να παρουσιάζονται ενοχλημένοι από το κακό αποτέλεσμα στην πόλη της Αρκαδίας.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα θετικό στοιχείο νοοτροπίας που είναι απαραίτητο, όταν χτίζεται μια ομάδα από τη βάση της. Είναι χαρακτηριστικό ότι συγκριτικά με την περσινή ομάδα, όχι μόνο έχει αλλάξει οριστικά ο σχηματισμός, αλλά υπήρχαν στη βασική ενδεκάδα επτά νέα πρόσωπα: Μίρκοβιτς, Μάντσον, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Βασιλακάκης και Μανούσος.

Σε ό,τι αφορά σε αγωνιστικό επίπεδο, έγινε αυτό για το οποίο είχαμε γράψει από τη Δευτέρα, καθώς ο Νταμίρ Κάναντι φαίνεται ότι έχει καταλήξει οριστικά στο 3-5-2 ή 5-3-2, αφού ο συγκεκριμένος σχηματισμός ήταν αυτός που απέδωσε και καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο σε αυτή την πορεία των φιλικών.

Παράλληλα, μέσω αυτού έχει καταλήξει στον βασικό του κορμό και αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερα ερωτηματικά.

Αυτή ήταν η διάταξη του Ατρόμητου στο φιλικό με τον Ολυμπιακό:

inner

Σε αυτή την ενδεκάδα επί ίσοις όροις διεκδικούν θέση οι Ζησόπουλος, Τζούνιορ, Πλατέλλας, Βασιλείου και Ντιγκινί.

Στα θετικά από την παρουσία των Περιστεριωτών ήταν φυσικά η αμυντική αλληλλοκάλυψη και λειτουργία σε όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου, δείγμα του ότι αργά ή γρήγορα τα κενά που παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα φιλικά θα εξαλειφθούν και η άμυνα θα αποτελέσει τη βάση που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια

Επιπλέον, εξαιρετική εντύπωση έχει κάνει σε πολλούς το transition (η μεταφορά της ομάδας από φάση άμυνας στην επίθεση και το αντίστροφο) το οποίο έχει ο Ατρόμητος στα φιλικά που έχει δώσει με τους βασικούς του (θεωρητικά) ποδοσφαιριστές, βγαίνοντας με ευκολία στην αντεπίθεση.

Από πλευράς προσώπων και κυρίως παικτών που δεν περίμεναν πολλοί, ο Δημήτρης Γιαννούλης που έχει έρθει από τον ΠΑΟΚ έβγαλε… μάτια με τη χθεσινή του απόδοση, τόσο με την άνεση με την οποία ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, όσο και με τις σέντρες του που είναι… ξυράφι. Χωρίς προβλήματα έβγαλε το ματς και αμυντικά. Με αυτή του την παρουσία είναι αμφίβολο κατά πόσο ο Ατρόμητος θα κινηθεί για την απόκτηση βασικού αριστερού μπακ ή αν τελικά θα στηριχθεί ο Γιαννούλης που σε όλα τα φιλικά έχει θετικότατη παρουσία.

Τελευταίο τεστ για τους «κυανόλευκους» είναι αυτό κόντρα στον Πανιώνιο το Σάββατο, εκεί που ο Νταμίρ Κάναντι θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήμα εν όψει του αγώνα με τον Απόλλωνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x