Stoiximan Super League

Βρύζας: «Νομίζω πως υπήρχαν απ’ ευθείας δίαυλοι του Ολυμπιακού με τους διαιτητές»

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση της «συμμορίας» κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας.

Δεύτερη ημέρα καταθέσεων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που δικάζει στο Εφετείο Αθηνών την υπόθεση του Ολυμπιακού, του Ατρομήτου και των 15 προσώπων που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Οι καταθέσεις ξεκίνησαν με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, για μια ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τον Μάρτιο του 2014 που καταφερόταν κατά Μαρινάκη, Σαρρή και Μώραλη.

Μεταξύ άλλων, ο Ζήσης Βρύζας κατέθεσε:

«Η αίσθηση των πραγμάτων όταν βγήκε αυτή η ανακοίνωση ήταν ακριβώς αυτή που κατέθεσα τότε στον ανακριτή. Υπήρχε μια αισθητή κατάσταση ότι ασκούνταν έλεγχος της διαιτησίας από τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως υπήρχαν απ’ ευθείας δίαυλοι με τους διαιτητές. Σίγουρα όχι με όλους. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε επιρροή σε Δούρο και Μπριάκο.

Αν ισχύει η συνάντηση στο Χίλτον το 2012 θα μπορούσε να υποκρύπτει ύποπτες προθέσεις. Δεν ήταν μια συνάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον επίσημο υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ
».

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ρώτησαν αν η συνάντηση στο Χίλτον ήταν επιλήψιμη και του έδειξαν δημοσιεύματα για συναντήσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον Βαγγέλη Γραμμένο και για ΕΠΣ του Μελισσανίδη που δήλωναν υπέρ Γραμμένου.

«Η συνάντηση στο Χίλτον δεν ήταν επίσημη συνάντηση, επίσημων φορέων», απάντησε ο Ζήσης Βρύζας.

Ρωτήθηκε επίσης: «Με τις ανακοινώσεις αυτές δεν ασκείτε εσείς πίεση στους διαιτητές;», για να απαντήσει: «Δεν είχε τέτοιο νόημα η ανακοίνωση».

Τέλος, του αναφέρθηκαν από τους συνηγόρους του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, οι δανεικοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ σε Βόλο και Ξάνθη και ρωτήθηκε «αν υπάρχει εξάρτηση αυτών των ομάδων από τον ΠΑΟΚ».

«Δεν είναι παράνομο. Εγώ κατέθεσα στον ανακριτή την αίσθηση για το τι συνέβαινε τότε. Ο ΠΑΟΚ επί των ημερών μου είχε κάνει προτάσεις για περιορισμό των δανεισμών», κατέληξε ο Ζήσης Βρύζας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x