Γαλλία

«Βύθισε» κι άλλο τη Μονακό η Ντιζόν

Η Ντιζόν κέρδισε 2-0 τη Μονακό, στο ντέρμπι ουραγών του Championnat, για την 22η αγωνιστική, βαθαίνοντας την κρίση της! Νίκη στο 93’ για τη Στρασμπούργκ με Λαλα, «καθάρισε» εύκολα η Νις τη Νιμ.

Η… πολύπαθη εβδομάδα για τη Μονακό -που περιελάμβανε αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μετς και απόλυση του Τιοερί Ανρί- δεν είχε καλό τέλος... Με τη Ντιζόν να την κερδίζει με 2-0 στο ντέρμπι των ουραγών της Ligue 1, να της ξεφεύγει με πέντε βαθμούς και παράλληλα να την αφήνει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ του Τσανγκ Χον στο 24ο λεπτό, με τους Μονεγάσκους να φτάνουν κοντά στο 1-1 με τον Τίλεμανς, στο 38’. Όχι μόνο δεν το πέτυχαν, όμως, αλλά είδαν και τον Νάλντο να αποβάλλεται -για δεύτερη φορά μετά το ματς με τη Στρασμπούργκ- με απευθείας κόκκινη κάρτα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Ενώ μέσα σε ένα δεκάλεπτο η… καταστροφή για τη Μονακό ολοκληρώθηκε, αφού η Ντιζόν έφτασε στο 2-0 στο 69’, με το τέρμα του Σλιτί, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση «τρίποντο» και πλέον απομένει να φανεί αν ο ερχομός του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα αποδειχθεί αρκετός για να «σωθεί» η σεζόν...

Η Στρασμπούργκ κέρδισε τη Μπορντό -οι οπαδοί της οποίας μπήκαν στο γήπεδο στο… ημίχρονο!- με 1-0, χάρη στο… απρόσμενο γκολ του Λαλα με σουτ έξω από την περιοχή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος!

Έναν βαθμό μπροστά από την έκτη Νις, η οποία επίσης νίκησε, αλλά πιο εύκολα, τη Νιμ με 2-0 σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Με τον Ατάλ να ανοίγει το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα, σημειώνοντας μόλις το δεύτερο του τέρμα στη μεγάλη κατηγορία, ξανά απέναντι στη Νιμ και τον Σεντ Μαξιμίν να «κλειδώνει» τη νίκη προτού καν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού.

Τέλος, η Ρεμς επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της ουραγού Γκινγκάμπ, η οποία όχι μόνο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 38’, από τον Καφαρό αλλά έχασε και τον Τζιλομπότζι, στο ντεμπούτο του, στο 59o λεπτό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να «επιστρέψει»… ποτέ.

H 22η αγωνιστική
Παρασκεύη, 26-01

Μαρσέιγ – Λιλ 1-2
(90'+4' Μπαλοτέλι - 45'+2', 90'+2' Πέπε)

Σάββατο, 27-01
Ντιζόν – Μονακό 2-0
(24' Τσανγκ Χον, 69' Σλιτί)

Γκινγκάμπ – Ρεμς 0-1
(38' Καφαρό)

Νις – Νιμ 2-0
(41' Ατάλ, 54' Σεντ Μαξιμίν)

Στρασμπούργκ – Μπορντό 1-0
(90'+3' Λαλα)

Κυριακή, 27-01
Μονπελιέ – Καέν (16:00)
Αμιάν – Λιόν (18:00)
Τουλούζ – Ανζέ (21:00)
Παρί ΣΖ – Ρεν (22:00)

Τετάρτη, 30-01
Ναντ – Σεντ Ετιέν (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x