Champions League

«Βύθισε» την Ελλάδα στη 15η θέση η Βασιλεία!

Σκούρα τα πράγματα για την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Με την πρόκριση της Βασιλείας, η Ελβετία… απογειώθηκε και η χώρα μας έπεσε στη 15η θέση. Τι σημαίνει αυτό για τον πρωταθλητή.

Ζητείται… θαύμα!

Δυσκόλεψε για τα καλά, πλέον, η κατάσταση για την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Με τη νίκη της Βασιλείας επί της Μπενφίκα και την πρόκρισή της, φυσικά, στους «16» του Champions League, αλλά και με την ήττα του Ολυμπιακού από τη Γιουβέντους, η Ελβετοί μάς προσπέρασαν και η χώρα μας βρίσκεται, πια, στη 15η θέση!

Αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπως και ο δευτεραθλητής, ενώ ο κυπελλούχος θα «μπαίνει» στον 3ο προκριματικό του Europa League και τα άλλα δύο ευρωπαϊκά «εισιτήρια» θα οδηγούν στον 2ο προκριματικό.

Για να ελπίζει σε κατάληψη της 14ης θέσης η Ελλάδα (που στέλνει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό), θα πρέπει η ΑΕΚ, αφενός να συνεχίσει την πορεία της στο Europa και αφετέρου να πάρει βαθμούς και στη φάση των «32».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, θα πρέπει οι τσέχικες Σλάβια, Πλζεν και Ζλιν να μην πάρουν άλλους βαθμούς, προκειμένου να προσπεράσουμε την Τσέχια, κάτι που μοιάζει απίθανο να συμβεί.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x