Αγγλία

«Δάγκωσε» δις η Γουλβς και... ξαναβλέπει Ευρώπη

Η Γουλβς, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, επέστρεψε στις νίκες (2-0 την Κρίσταλ Πάλας) και σκαρφάλωσε στην έκτη προνομιούχο θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο χέρι της κρατάει η Γουλβς το εισιτήριο, που θα την οδηγήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Europa League. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, νίκησε την Κρίσταλ Πάλας, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League και σκαρφάλωσε στην έκτη προνομιούχο θέση με 59 βαθμούς.

Μια στροφή πριν το τέλος, η Τότεναμ έχει έναν βαθμό λιγότερο, ενώ στο -3 θα βρεθεί η Άρσεναλ, εφόσον κερδίσει αύριο (21/7) την Άστον Βίλα. Την τελευταία αγωνιστική, η Γουλβς φιλοξενείται από την Τσέλσι, η Τότεναμ από την Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Άρσεναλ, με την προϋπόθεση ότι θα πάρει αύριο τους τρεις βαθμούς, υποδέχεται τη Γουότφορντ.



Το ματς:

Ο Νούνο παρέταξε τη Γουλβς σε ένα ακόμη παιχνίδι με σχήμα 3-4-3, επαναφέροντας τον Ντεντόκερ στην άμυνα και τους Ντόχερτι-Κάστρο στη μεσαία γραμμή. Και εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε…

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο, εκτός από το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι «λύκοι». Ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, ο Μουτίνιο έκανε μια εξαιρετική πάσα στον Ντόχερτι, ο οποίος γύρισε τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και ο Ποντένσε με κοντινή κεφαλιά, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την αγγλική ομάδα, δίνοντας το προβάδισμα για τη νίκη.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ανοιχτό, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Αυτό ήρθε στο 68’, όταν μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Τραορέ από δεξιά, ο Κάστρο με εξαιρετικό δεξί σουτ, έκανε το 2-0. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι «λύκοι» κατέβασαν ταχύτητα, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση επί της Κρίσταλ Πάλας, η οποία γνώρισε την έβδομη συνεχόμενη ήττα.

Η Γουλβς αγωνίστηκε με τους: Ρούι Πατρίσιο - Μπολί, Κόαντι, Ντεντόκερ - Μουτίνιο, Νέβες, Ντόχερτι, Κάστρο - Ποντένσε (72’ Ζότα), Τραορέ (81’ Νέτο), Χιμένες.

Αναλυτικά η 37η αγωνιστική

Σάββατο 18 Ιουλίου
Νόριτς-Μπέρνλι 0-2
(45’+5’ Γουντ, 81’ αυτ. Γκόντφρεϊ)

Κυριακή 19 Ιουλίου
Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον 0-2
(41’ Ινγκς, 90’+8’ Άνταμς)

Τότεναμ-Λέστερ 3-0
(6’ αυτ. Τζάστιν, 37’, 40’ Κέιν)

Δευτέρα 20 Ιουλίου
Μπράιτον-Νιούκαστλ 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 0-1
(46’ Ριτσάρλισον)

Γουλβς-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(41’ Ποντένσε, 68’ Κάστρο)

Τρίτη 21 Ιουλίου
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι (20:00)
Άστον Βίλα-Άρσεναλ (22:15)

Τετάρτη 22 Ιουλίου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ (20:00)
Λίβερπουλ-Τσέλσι (22:15)

Η επόμενη (38η) αγωνιστική

Κυριακή 26 Ιουλίου
Νιουκάστλ-Λίβερπουλ (18:00)
Άρσεναλ-Γουότφορντ
Έβερτον-Μπόρνμουθ
Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς
Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουν.
Σαουθάμπτον-Σέφιλντ Γιουν.
Μπέρνλι-Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ
Τσέλσι-Γουλβς
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x