Super League 2

Δεληζήσης: «Δεν συμβιβαζόμαστε με την δεύτερη θέση»

Μονόδρομο αποτελεί για τον Άρη η κατάκτηση του πρωταθλήματος και επιστροφή στην Σούπερλιγκα σύμφωνα με τον Γιώργο Δεληζήση.

Μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η επιστροφή στα μεγάλα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αφήσει ικανοποιημένους τους παίκτες και την διοίκηση του Άρη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Δεληζήσης.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κίτρινων», υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν πρέπει να λειτουργήσουν υπεροπτικά καθώς το «Άρης είμαστε, πλέον δεν υπάρχει» ενώ τόνισε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε μεταξύ των αρχηγών ενόψει της νέας περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας φτάνει στο τέλος του. Με γνώμονα την εμπειρία σου πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα;
«Βρίσκουμε καθημερινά τα πατήματά μας, εκτιμώ ότι ακόμα χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Τα πόδια είναι ακόμα βαριά, αισθανόμαστε την κούραση, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας, υπάρχει εξάλλου περιθώριο».

Τι το διαφορετικό θα έχει ο φετινός Αρης;
«Θα είναι μία ομάδα που θα δίνει το 100%. Δεν θα παρατάμε ούτε ένα παιχνίδι και δεν θα μας περάσει καν από το μυαλό ότι… έλα μωρέ, αυτό το ματς θα το πάρουμε εύκολα. Όλα είναι το ίδιο δύσκολα».

Μήπως αυτή την νοοτροπία πλήρωσε πέρυσι η ομάδα;
«Νομίζω ότι ο περσινός Αρης είδε τα παιχνίδια με περισσότερη υπεροψία, απ΄ ότι έπρεπε. Το… είμαστε Αρης και θα βγούμε. Δεν είναι όμως έτσι. Πιστεύω ότι αν δεν δώσεις το 100% σε κάθε παιχνίδι, θα έχεις πρόβλημα».

Είσαι ο πρώτος παίκτης που κάλεσε ο Παύλος Μυροφορίδης για να ηγηθείς της νέας προσπάθειας, τι σημαίνει αυτό;
«Με τον κ. Μυροφορίδη γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση στις σχέσεις μας. Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του. Θα πετύχουμε 100% φέτος. Η παρουσία του έλειπε από τον Αρη τα τελευταία χρόνια».

Πόσο σε βοηθάει ότι γνωρίζεις και τον Δημήτρη Σπανό από την περσινή σας συνεργασία;
«Για μένα δεν σημαίνει κάτι αυτό. Ο κ. Σπανός με γνωρίζει, πιστεύει σε μένα, γι αυτό και με επέλεξε να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Θα βάλω τα στοιχεία που με καθιέρωσαν τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που ήμουνα».

Αν και νεοφερμένος παίκτης στον Αρη, επιλέχτηκε μεταξύ των τεσσάρων αρχηγών, σε γεμίζει ευθύνες το περιβραχιόνιο;
«Καθόλου. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή, αλλά θεωρώ πως είτε το φοράω είτε όχι δεν μου λέει κάτι. Δεν περίμενα το περιβραχιόνιο να νιώσω σαν αρχηγός».

Η μέχρι τώρα συνεργασία σου με τον Ούγκο Σόουζα;
«Είναι πολύ καλός παίκτης, όπως και ο Μαραγκός. Θα γίνει ένας αμοιβαίος ανταγωνισμός. Ο καλύτερος θα παίζει, δεν θα υπάρχει η ταμπέλα του βασικού. Όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν, ο καθένας με τα ξεχωριστά του σημεία».

Στον Αρη φέτος ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για σένα το «πρέπει» για την άνοδο;
«Γι’ αυτό και έχουμε έρθει. Ούτε ο Αρης, ούτε κι εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με την δεύτερη ή την τρίτη θέση. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που αξίζει».

Παρατήρησες να υπάρχει βάρος ή πίεση στους παίκτες που έμειναν από πέρσι, μετά την αποτυχία;
«Υπάρχει και το διαπίστωσα και στο φιλικό που παίξαμε. Σιγά σιγά όμως θα φύγει από πάνω τους. Θα τους βοηθήσουμε κι εμείς. Δεν θεωρώ ότι πρέπει ο ποδοσφαιριστής του Αρη να έχει άγχος. Μόνο δουλειά και πίστη».

Το Σάββατο (12/08) η ομάδα δίνει το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στον Παναιτωλικό, είναι μια καλή ευκαιρία για ένα πρώτο δείγμα;
«Σίγουρα είναι ένα καλό τεστ, αλλά εμάς δεν μας… καίει κιόλας. Θα βγάλουμε τα στοιχεία που πρέπει. Ο Παναιτωλικός είναι πιο έτοιμος, αλλά και εμείς πρέπει να παίξουμε όπως αρμόζει στον Αρη».

Επειδή είσαι καινούργιος στον Αρη, τι μήνυμα σου έστειλε ο κόσμος με την παρουσία του στο φιλικό με τη Βέροια;
«Όλοι καταλάβαμε ότι ο Αρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με κόσμο που τον ακολουθεί. Αυτό που διέκρινα, είναι ότι ο κόσμος θέλει -αν γινόταν ακόμα και τώρα- να ήταν η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Θέλω να τους πω να κάνουν 10 μήνες υπομονή και όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x