«Δεν έχει κάτι ανησυχητικό ο Μαουρίσιο»

Καθησυχαστικός σχετικά με τον νέο τραυματισμό του Μαουρίσιο ήταν ο γιατρός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Όπως και ο Αντελίνο έτσι και ο Μαουρίσιο για να φτάσουν στο 100%, θέλει επιπλέον δουλεία, καθώς χρειάζεται ακόμα 4 με 6 εβδομάδες μέχρι να φτάσουν στα προηγούμενα επίπεδα. Ο Μαουρίσιο έχει έναν μυϊκό τραυματισμό χωρίς να είναι κάτι ανησυχητικό», ανέφερε ο Μανώλης Παπακώστας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:


Για τον επιστροφή του αρχηγού του «Δικεφάλου»: «Αγγίζει το 100% ο Βιεϊρίνια, έχει ακόμα δουλεία καθώς είναι στο τελευταίο κομμάτι της αποθεραπείας. Πρέπει να μπει σταδιακά, δεν γίνεται να μπει 90 λεπτά κατευθείαν, υπάρχει μία συγκεκριμένη σειρά πραγμάτων που πρέπει να τηρηθεί. Πρέπει να προχωράς σταδιακά και ο Βιεϊρίνια έχει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις».


Για τον νέο τραυματισμό του Μαουρίσιο:;«Οι ενοχλήσεις που έχει ο Μαουρίσιο δεν σχετίζονται άμεσα με το χειρουργημένο γόνατο. Όπως είπαμε είναι στα στάδια της επανένταξης του κάθε παίκτη, μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα σε άλλο σημείο καθώς δεν είναι πάντα απόλυτα έτοιμος. Χρειάζεται χρόνος πλήρους επανένταξης και πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να μπει σε φουλ ρυθμούς. Όπως και ο Αντελίνο έτσι και ο Μαουρίσιο για να φτάσουν στο 100%, θέλει επιπλέον δουλεία, καθώς χρειάζεται ακόμα 4 με 6 εβδομάδες μέχρι να φτάσουν στα προηγούμενα επίπεδα. Ο Μαουρίσιο έχει έναν μυϊκό τραυματισμό χωρίς να είναι κάτι ανησυχητικό».


Για την αποθεραπεία του Βαρέλα:;«Είναι καλά, πάμε καλά, είναι νωρίς ακόμα. Πρώτο όριο βάζουμε τις 4 εβδομάδες και δεν έχει κάποιο πρήξιμο στο γόνατο μπαίνει στην τελική ευθεία».


Για τον Ομάρ Ελ Καντουρί:;«Συνήθως δεν μιλάω με στόχο το επόμενο παιχνίδι, με βάση τον τραυματισμό που είχε στην Εθνική δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ανεβάσει ρυθμό».


Για την κατάσταση του Βέρνμπλουμ:;«Ήταν κοντά στην επανένταξη αλλά εμφάνισε έναν νέον πόνο σε ένα άλλο σημείο το οποίο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Ήταν ένα πρόβλημα στο οστό της πτέρνας, πηγαίνει καλά αλλά είναι νωρίς ακόμα».


Για τον σύνθετο ρόλο του ιατρού της ομάδας;«Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας έχει την πιο σημαντική δουλεία καθώς οι άνθρωποι της φυσιοθεραπείας αλλά και οι γυμναστές αποκατάστασης όλοι μαζί σαν ομάδα καλούμαστε να βοηθήσουμε και στην ψυχολογική στήριξη του παίκτη σε αυτές τις περιπτώσεις».

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.