Ισπανία

Δεν έχουν δεχθεί γκολ για 553 λεπτά Κουρτουά και Ρεάλ

Τον καλό του εαυτό έχει ξαναβρεί ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, συμπαρασύροντας και όλη τη μαδριλένικη άμυνα.

Αμφισβητήθηκε έντονα (και όχι άδικα) πριν από λίγο καιρό και είδε τη θέση του ως βασικός να αμφισβητείται από τον Αλφόνς Αρεολά. Ωστόσο, τα πράγματα για τον Τίμπο Κουρτουά έχουν αλλάξει άρδην και βρίσκεται κοντά στην επίτευξη ενός σπουδαίου ρεκόρ.

Ο Βέλγος έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του 553 λεπτά και θέλει ακόμα 2 λεπτά για να προσπεράσει το ρεκόρ του Κέιλορ Νάβας, ο οποίος στο τέλος της σεζόν 2014 και την αρχή του 2015 δεν είχε δεχθεί γκολ για 534΄.

Συγκεκριμένα, οι «μερένχες» και ο Κουρτουά δεν έχουν μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα τους στους τελευταίους πέντε αγώνες: με Γαλατασαράι (0-1), Λεγανές (5-0), Μπέτις (0-0), Γαλατασαράι (6-0) και Έιμπαρ (0-4), ενώ το τελευταίο εις βάρος τους γκολ το είχαν δεχθεί από τη Μαγιόρκα στο 7΄ του μεταξύ τους ματς.

Σε αυτές τις πέντε αναμετρήσεις, ο Βέλγος έχει κάνει 11 αποκρούσεις σε 11 τελικές εντός εστίας, δηλαδή ποσοστό 100%. Ενδεικτικό της αλλαγής της κατάστασής του είναι πως μέχρι τότε είχε αποκρούσει μόλις 11 από τις 23 τελικές που του είχαν γίνει, ήτοι ποσοστό 48%.

Ο Βέλγος τερματοψύλακας έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του, ωστόσο απέχει αρκετά ακόμη από το απόλυτο ρεκόρ χρόνου απαραβίαστης εστίας για τη «Βασίλισσα», το οποίο είναι 951 λεπτά και ανήκει στον «άγιο» Ίκερ Κασίγιας από το τέλος της σεζόν 2013-14 και την αρχή 2014-15. Το φοβερό ρεκόρ του Κασίγιας αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία και για ολόκληρη τη La Liga.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x