Stoiximan Super League

Δεν... μασάει ο ΟΦΗ!

Όρθιος ο ΟΦΗ στη Λάρισα! Σε αναμέτρηση που αναμενόμενα κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες και οι εντάσεις, οι Κρητικοί πήραν τον βαθμό από την ΑΕΛ (0-0) και έδωσαν συνέχεια στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Με τον βαθμό από τη δύσκολη έδρα της ΑΕΛ απέδρασε ο ΟΦΗ, σε μια μάχη με φόντο την παραμονή στην κατηγορία.

Οι δύο ομάδες έπειτα από ένα ματς που θα ξεχαστεί αρκετά γρήγορα, αφού η ανάγκη για βαθμούς έφερε την σκοπιμότητα σε πρώτο πλάνο, έμειναν στο 0-0, με τους Κρητικούς φυσικά να αισθάνονται κερδισμένοι, λόγω της εκτός έδρας αποστολής, ενώ κατάφεραν κατά μία έννοια να δώσουν συνέχεια στη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ στα δύο συνεχόμενα ματς κόντρα σε Λαμία και ΟΦΗ αντί για τους 6 βαθμούς που μπορεί να υπολόγιζε, πήρε μόλις έναν πόντο και φυσικά υφίσταται σκεπτικισμός για την επόμενη μέρα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Προφανώς, όποιος γνωρίζει και έχει δει τις φετινές ομάδες της ΑΕΛ και του ΟΦΗ, δεν θα περίμενε μεγάλα ρίσκα και σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο ούτε από τον Φέστα (που ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας από το παιχνίδι με τη Λαμία), ούτε από τον Νίκο Παπαδόπουλο, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να έχουν στόχο τη συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε για τους γηπδούχους μόλις στο 3’, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Πίτι ο Μόρας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Στρέζος ήταν σε σωστή θέση και υποδέχθηκε την μπάλα στην αγκαλιά του. Η απάντηση από τους Κρητικούς δεν άργησε να έρθει στο 9’, με τον Κυριακίδη να παίρνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Πλατέλλα, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Μέχρι το 20’ ο ΟΦΗ κατάφερνε να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά από εκείνο το λεπτό και μετά η ΑΕΛ χτυπώντας κυρίως με τη δεξιά της πλευρά, με τον Κούνιτς μάλιστα να χάνει μία καλή στιγμή σε εκείνο το λεπτό, βρίσκοντας... αέρα από το ύψος της μικρής περιοχής. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν συνέβη το παραμικρό (μόνο κάποιες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι στο 42’, χωρίς όμως να υπάρχει το παραμικρό), καθώς υπήρξαν πολλές διακοπές με σημαντικότερη λόγω του τραυματισμού του Βουό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ είχε αντιληφθεί πλέον ότι το ματς δεν του βγαίνει ώστε να ψάξει τις ευκαιρίες του για τη νίκη και αποφάσισε να περιοριστεί σε τέτοιο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο ώστε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό από τη θεσσαλική πόλη.

Ωστόσο, η φλύαρη εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων δεν έβαζε δύσκολα στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ και φαινόταν ότι αν συμβεί κάτι, θα γίνει ότι μέσω ενός ατομικού λάθους ή μιας στατικής φάσης και τελικά αυτό έγινε.

Στο 63’ ο Μιχόγεβιτς δεν κάλυψε την μπάλα όπως έπρεπε για να περάσει άουτ, αυτή έφτασε στον Κούνιτς, που και πάλι όμως δεν έδειξε σε ετοιμότητα και ούτε που κατάφερε να τελειώσει μπροστά στον Στρέζο, ενώ η καθοριστική στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 85’. Η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή για χέρι του Παπάζογλου (που μάλλον δεν υπήρχε), ο Πίτι το εκτέλεσε, αλλά ο Στρέζος απομάκρυνε με το αριστερό του χέρι.

Η μοναδική καλή στιγμή για τον ΟΦΗ ήταν στο 92’, με το σουτ του Πλατέλλα να περνά άουτ, ενώ διαμαρτύρονται δικαίως για μια φάση στο 65’, όταν ο Ζίζιτς έκανε εντελώς λανθασμένο διώξιμο πάνω στον Αραβίδη που ήταν έτοιμος να πλασάρει, αλλά δόθηκε φάουλ, που σύμφωνα με το ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Ζίζιτς, Μόρας, Γρομητσάρης, Καρανίκας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ακόστα (86' Χούμπτσεβ), Πίτι, Κούνιτς (72' Μπαργκάν), Ντέλετιτς.

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νάστος (62' Παπάζογλου), Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (72' Ντίνας), Βουό (40' Αραβίδης).

To Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x