Stoiximan Super League

«Δεν πήγε στον Ολυμπιακό λόγω Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ρόμπσον-Κανού που ετοίμαζε βαλίτσες για την Ελλάδα και τον λόγο που τελικά δεν αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους».

Πριν από δύο μέρες υπήρξε η πληροφορία (από γραφείο μάνατζερ στην Αγγλία) πως ο Ρόμπσον-Κανού “ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει στον Ολυμπιακό”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ουαλός δεν έκανε το ταξίδι στη χώρα μας αλλά η πληροφορία ήταν 100% έγκυρη, κάτι που άλλωστε φάνηκε από τις δηλώσεις του μάνατζερ του διεθνούς επιθετικού, ο οποίος τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” εξέφρασαν ενδιαφέρον πριν από δύο – τρεις μέρες για τον παίκτη. Πάντα με βάση τα όσα είπε ο ατζέντης του Ρόμπσον Κανού, ο πελάτης του απάντησε αρνητικά στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι νέες πληροφορίες από το γραφείο μάνατζερ στην Αγγλία, που είχε την αρχική πληροφόρηση για τον Κανού.

Ποιος ήταν ο λόγος που τελικά ο παίκτης δε θέλησε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού; “Τα λεφτά που έδινε η ελληνική ομάδα στον παίκτη ήταν καλά, ίσως και περισσότερα από τις άλλες προτάσεις που είχε. Ωστόσο ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Κανού ν' απαντήσει αρνητικά στην ελληνική ομάδα. Αν ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί και διεκδικούσε τη συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, τότε ο παίκτης θα το σκέφτονταν διαφορετικά. Από τη στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός δε θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κανού προτιμά να περιμένει προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα έστω και αν τα λεφτά είναι λιγότερα”.

Με βάση αυτά που προαναφέραμε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο αποκλεισμός των “ερυθρόλευκων” από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, δεν προκάλεσε μόνο μεγάλη οικονομική ζημία στην ομάδα του λιμανιού, αλλά έχει κι άλλες αρνητικές προεκτάσεις. Αλλιώς ακούει ένας ξένος παίκτης την πρόταση να έρθει στη χώρα μας για να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός θα του παρέχει παράλληλα την ευκαιρία ν' αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αλλιώς όταν γνωρίζει πως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Έτσι λοιπόν και ο Ρόμπσον Κανού “ζύγισε” τα πράγματα και αποφάσισε πως χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά τα χρήματα που έδιναν οι Πειραιώτες στον Ουαλό, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 1,2 εκ. ευρώ καθαρά για κάθε χρόνο συμβολαίου. Τέτοια πρόταση δεν έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο Ρόμπσον Κανού κι όμως προτίμησε να μην έρθει στη χώρα μας, ρισκάροντας μέχρι την τελευταία μέρα του Αυγούστου. Η Κρίσταλ Πάλας έχει κάνει μια προσφορά στον Ουαλό (περίπου 800.000 ευρώ) και ο διεθνής φορ το σκέφτεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x