Stoiximan Super League

Διαμαντόπουλος: «Δεν ήρθε η καταστροφή, έχουμε καλή ομάδα»

Ο φορ του Άρη πιστεύει πως η ομάδα του θα ανακάμψει άμεσα και ελπίζει αυτό να αρχίσει να γίνεται από το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αισιόδοξος πως ο Άρης θα ανακάμψει παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος φορ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν μέσα στην ομάδα μετά την τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και πρόσθεσε πως το ντέρμπι της Κυριακής θα κριθεί στην ποιότητα.

Αναλυτικά, ο 30χρονος φορ μίλησε στη Nova για:

-τα γκολ του στο Κύπελλο: «Φέτος ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με τον Άρη, την περίμενα πολύ, είχα δουλέψει πολύ αυτό το καιρό, περίμενα πως και πως να αγωνιστώ έστω και σε ματς Κυπέλλου. Θεωρώ ότι έκανα αυτό που μπορώ να κάνω σαν παίκτης, με ευχαρίστησε αυτό το γεγονός και μου έδωσε μεγάλη χαρά για τη συνέχεια. Σίγουρα οι τρεις πόντοι στον όμιλο ήταν κάτι ευχάριστο. Χρειαζόμασταν το αποτέλεσμα γιατί όταν έχεις χάσει δυο ντέρμπι, όταν έρχεται σιγά σιγά η μουρμούρα, η αμφισβήτηση, μόνο οι νίκες μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση και να συνεχίσεις την πορεία σου».

-τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα: «Παίζει ρόλο ότι πολλά παιδιά δεν ήξεραν την ελληνική πραγματικότητα, είναι πολύ καλοί παίκτες με ιστορία στο ποδόσφαιρο, θέλουν το χρόνο τους για να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα. Θεωρώ ότι ίσως ήταν και το κακό τάιμινγκ και με τον Πανιώνιο μπορούσε η ομάδα να πάρει κάτι, όπως και με τον ΠΑΟΚ που θέλαμε τη νίκη, χάσαμε το παιχνίδι στα σημεία. Αν πετυχαίναμε για παράδειγμα το πέναλτι και ήμασταν εμείς μπροστά με 2-1, σε ένα χρονικό διάστημα που θα ήταν δύσκολο για τον ΠΑΟΚ. Ατυχήσαμε, από εκεί και πέρα μας πείραξε ότι μέσα σε εισαγωγικά, χάσαμε με κατεβασμένα χέρια με την ΑΕΚ, με κακή εικόνα και δεν θέλουμε να επαναληφθεί».

-το αν στοίχισε το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα μας έφαγε πολλή ενέργεια το ματς, το περιμέναμε πάρα πολύ, ο Άρης έλειπε από την Σούπερ Λιγκ και το περιμέναμε πώς και πώς. Δεν είναι αυτή η δικαιολογία, την Κυριακή το βράδυ πρέπει να τα έχεις ξεχάσει όλα είτε έχεις κερδίσει είτε έχεις χάσει και από την Δευτέρα να αρχίσεις την προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε μεγάλοι άντρες, πρέπει να έχουμε την προσωπικότητα και να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και να μην παρουσιαζόμαστε έτσι».

-τη συζήτηση των παικτών με τον Πάκο Ερέρα: «Είναι πολλά παιδιά που δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, δεν το λέω κακοπροαίρετα, απλά έτσι είναι. Έχουν συνηθίσει να παίζουν σε άλλα πρωταθλήματα τα οποία μπορεί να χάσεις παιχνίδια και να μην γίνει τίποτα. Εδώ είμαστε λίγο διαφορετικά όλοι μας και εμείς προσπαθήσαμε να τους βάλουμε σε ένα κλίμα, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως είναι τα ντέρμπι στην Ελλάδα και τι χαρά θα πάρει ο κόσμος. Αυτά που ειπώθηκαν ήταν καλά για να βοηθηθεί η ομάδα, έγινε για καλό η συζήτηση, δεν έχει έρθει η καταστροφή. Έχουμε μια καλή ομάδα, μια νέα ομάδα που παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι καλύτερη. Ο κόουτς έχει την ίδια φιλοσοφία, θέλει να παίζει ποδόσφαιρο για να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι δική του δουλειά, εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την δουλειά, τον σεβόμαστε, τον ακούμε, προσπαθούμε να τηρήσουμε όλα όσα μας λέει. Από εκεί και πέρα και αυτός σιγά σιγά θα καταλάβει και αυτός την ελληνική πραγματικότητα και θα είναι πιο προσεκτικός όσον αφορά την προσέγγιση των παιχνιδιών».

-τη δήλωση του Ερέρα πως είναι έτοιμος να παίξει: «Όταν είσαι τόσο καιρός εκτός αποστολής, δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο για σένα και για την ομάδα και ο προπονητής μιλάει με τόσο καλά λόγια για σένα, σίγουρα σε χαροποιεί και σου δίνει δύναμη».

-το ματς με τον Ολυμπιακό: «Όπως όλα τα παιχνίδια όσον αφορά την προετοιμασία, εγκεφαλικά φυσικά διαφορετικά, είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, θέλουμε να κάνουμε μια νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δεν το καταφέραμε στα προηγούμενα παιχνίδια, θέλουμε να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη».

-το ρόλο των Ελλήνων στα αποδυτήρια: «Είμαστε πολλά παιδιά από πέρυσι και οι περισσότεροι Έλληνες που ξέρουμε την ελληνική πραγματικότητα, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν τι ματς έχουμε μπροστά μας, σκεφτόμαστε θετικά, ότι θα κερδίσουμε το ματς και δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας. Αυτός είναι ο στόχος, αν στραβώσει κάτι που δεν θα στραβώσει πιστεύω, θα το δούμε από εβδομάδα».

-το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια κερδίζει πολλά ματς στα τελευταία λεπτά, δυσκολεύεται με αντιπάλους, έχασε στον ΟΦΗ, θα είναι πιο φοβισμένος σε σχέση με άλλα ματς, θεωρώ ότι θα κριθεί καθαρά στο πάθος, στην δύναμη και σε δεύτερη μοίρα θα μπει η ποιότητα».

-τον κόσμο: «Στην κερκίδα περιμένω αυτό που ζω τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ενθουσιασμό, πάθος και στήριξη για τη νίκη».

-την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά εμείς κοιτάμε το δικό μας σπίτι και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Το ότι θέλει ο Ολυμπιακός να αποδείξει πράγματα, ίσα-ίσα μας κάνει πιο δυνατούς για να είμαστε πιο προετοιμασμένοι».

-τα αποτελέσματα του Άρη και το ρόστερ της ομάδας: «Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσωπικότητες μέσα στην ομάδα, παίκτες που έπαιξαν εξωτερικό, υπάρχουν αυτοί οι παίκτες. Την ομάδα την έχουμε συνηθίσει λίγο πιο σοφτ λίγο πιο ποιοτική, η ομάδα μου μπορεί να βγάλει και δύναμη και πάθος. Είναι στοιχεία που τα έχει. Θα την χαρακτήριζα ως μια ποιοτική ομάδα σε κοντρόλ παιχνίδι. Μιλάμε για μια ομάδα που έχουν έρθει 20 νέοι παίκτες από διαφορετικές χώρες, αρκετοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν ακόμα με την γλώσσα. Όσο είσαι με νέα μέλη καθημερινά , σίγουρα γνωρίζεσαι καλύτερα, η χημεία θέλει χρόνο, ήδη έχει βγει μια καλή εικόνα προς τα έξω αλλά αν αυτή την ομάδα την πιστέψουμε και της δείξουμε εμπιστοσύνη, είναι για μεγάλα πράγματα».

-το τι κρατάει ο Άρης από τα τελευταία παιχνίδια: «Όπως είπα και από τις ήττες πρέπει να κερδίζεις πράγματα. Και τακτικά θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι θα είμαστε πιο έτοιμοι. Θα είναι διαφορετική η προσέγγιση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα σφιχτό ματς μέχρι να γίνει το πέναλτι, ήταν πάνω-κάτω χωρίς να υπάρχει μεσαία γραμμή για τις δυο ομάδες. Νομίζω θα δούμε ένα παρόμοιο παιχνίδι όσον αφορά τακτικά».

-τον ανταγωνισμό στις θέσεις της επίθεσης: «Δεν έχει να κάνει ούτε με τον Γιουνές ούτε με κανέναν. Ο ανταγωνισμός είναι καλός και μόνο έτσι μπορείς να γίνεις καλύτερος, μακάρι να μπορείς να έχεις μπροστά σου όσον τον δυνατό καλύτερους παίκτες για να γίνεσαι και ο ίδιος καλύτερος».

-τον Ναζλίδη: «Ο Θωμάς είναι παιδικός φίλος, στο ίδιο χωριό μεγαλώσαμε, είμαστε φίλοι χρόνια, χαίρομαι γι’ αυτόν, όπως και ο Θωμάς για μένα. Ο Μάβραι με εντυπωσίασε πολύ η κίνηση του, όταν ανεβάζει ένα τέτοιο στάτους ένας τέτοιος παίκτης, εντάξει, τι να πεις… Σίγουρα δεν μπορείς να ταιριάξεις με όλους τους παίκτες αλλά με μερικούς δένεις περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x