Champions League

Διέλυσε τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» η ΤΣΣΚΑ, αλλά έμεινε εκτός Europa

Μπορεί να νίκησε για δεύτερη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-3 στο «Μπερναμπέου»), αλλά η ΤΣΣΚΑ έμεινε εκτός Europa League, αφού η Πλζεν επικράτησε 2-1 τη Ρόμα και υπερίσχυσε στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Την αδιαφορία σε άλλο επίπεδο πήγε η Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι Μαδριλένοι έχοντας περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού, παρατάχθηκαν με ένα μείγμα βασικών, αναπληρωματικών και πιτσιρικάδων και υπέστησαν ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα, αφού ηττήθηκαν 3-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που από την πλευρά της πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, επικρατώντας παράλληλα για δεύτερη φορά της «βασίλισσας», αλλά έμεινε εκτός συνέχειας ευρωπαϊκών θεσμών.

Αυτό γιατί στο άλλο παιχνίδι που διεξαγόταν την ίδια ώρα, η Βικτόρια Πλζεν νίκησε 2-1 την ούτως ή άλλως ντεφορμέ Ρόμα και υπερίσχυσε στην ισοβαθμία με τους Ρώσους, λόγω της νίκης που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική στη Μόσχα.

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Ρεάλ Μαδρίτης 12 (12-5)
2. Ρόμα 9 (11-8)
3. Βικτόρια Πλζεν 7 (7-16)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7 (8-9)

Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3

Κάτι η αδιαφορία, κάτι το γεγονός ότι ο Σολάρι παρέταξε μία ενδεκάδα που δεν πρόκειται να αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί, οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μία ταπεινωτική εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που εκτός από το ότι είχε μπροστά της ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο, ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη ελπίζοντας σε απώλεια βαθμών από την Πλζεν.

Η διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στις δύο ομάδες τελικά και στο αποτέλεσμα... Με καταπληκτική εμφάνιση, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις στο πρώτο ημίχρονο, είχε διαμορφώσει το 2-0. Αρχικά, στο 37' ο Τσάλοφ με εκπληκτική ενέργεια και ανάλογο τελείωμα έκανε το 1-0, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από φάση διαρκείας ήταν η σειρά του Σενίκοφ να σκοράρει και να κάνει το 2-0.

Θα περίμενε κανείς στο δεύτερο ημίχρονο μια μορφή αντίδρασης από τους Μαδριλένους, αλλά όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά οι Ρώσοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον Σίγκουρντσον στο 73' να στέλνει την μπάλα στη γωνία της εστίας του Κουρτουά, που μάζεψε την μπάλα για τρίτη φορά από τα δίχτυα του.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Βαγέχο, Σάντσεθ, Μαρσέλο (74' Καρβαχάλ), Ίσκο, Γιορέντε (58' Κρόος), Βαλβέρδε, Ασένσιο, Μπενζεμά (46' Μπέιλ), Βινίσιους.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Ναμπάμπκιν, Μπεκάο, Μάγκνουσον, Σενίκοβ, Μπίστροβιτς, Βλάσιτς, Ομπλιακόβ (89' Κουτσάεβ), Τσαλόβ (84' Αμπέλ Ερνάντες), Σίγκουρντσον (90'+4' Νισιμούρα).



Βικτόρια Πλζεν-Ρόμα 2-1

Τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική μπόρεσε να κεφαλοποιήσει η Βικτόρια Πλζεν, αφού έπειτα από ψυχωμένη εμφάνιση, επικράτησε της Ρόμα με 2-1 και έτσι η πήρε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League, συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό της ταξίδι τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ένα στείρο πρώτο ημίχρονο ακολούθησε ένα δεύτερο, με πολλές συγκινήσεις και τρία γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 62’ ο Κόβαρικ που σε κενή εστία, δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτεί την ωραία ασίστ του Κόπιτς, με την απάντηση της Ρόμα να έρχεται άμεσα και συγκεκριμένα στο 68’. Από τα δεξιά ο Σαντόν πάσαρε στον Ουντέρ, που με αριστερό σουτ έγραψε το 1-1, προτιμώντας να στοχεύσει στη γωνία, παρά να δοκιμάσει να σουτάρει με δύναμη.

Παρ’ όλα αυτά, η Πλζεν ήθελε όσο τίποτα τη νίκη και στο 72’ με γκολ του Τσόρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τους Τσέχους να κατακτούν την 3η θέση του ομίλου.



Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Χάβελ, Χέιντα, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Προχάτσκα, Χροσόβσκι, Κόβαρικ, Τσέρμακ (82' Χοράβα), Κόπιτς (71' Πέτρζελα), Τσόρι (87' Ρέζνιτσεκ).

Ρόμα: Μιράντε, Σαντόν (75' Φλορέντσι), Μαρκάνο, Μανωλάς, Κολάροβ, Κριστάντε, Ενζονζί (80' Πελεγκρίνι), Ουντέρ, Κλάιφερτ, Παστόρε (59' Τζανιόλο), Σικ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x