Γενικά

Διέψευσαν τα περί… απόσχισης και Super League οι UEFA και ECA

Ταύτιση απόψεων και όχι ρήξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Λήξη συναγερμού, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, και ο πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά και της Ένωσης Σωματείων της Ευρώπης (ECA), Αντρέα Ανιέλι, ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα απόσχισης των «μεγάλων» από τους κόλπους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

«Αυτά τα περί Super League είναι σενάρια φαντασίας. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα», δήλωσε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA αλλά επιβεβαίωσε πως είναι στις σκέψεις τους η δημιουργία μιας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 32 συμμετέχουσες ομάδες, αλλά σε βάθος πενταετίας.

«Ουδέποτε συμμετείχαμε στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Λίγκας», κατέστησε σαφές από τη δική του πλευρά ο Ιταλός πρόεδρος. «Είναι μια σημαντική μέρα για το ποδόσφαιρο. Υπογράψαμε ότι θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την UEFA μέχρι το 2023. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη πριν όλες αυτές τις διαρροές. Θέλουμε να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία και πέρα από το 2023, αφού επανεξετάσουμε μια σειρά από στόχους», συμπλήρωσε.

Επίσης, αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη εφαρμογής ενός αυστηρότερου πλαισίου για το Financial Fair Play.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x