Η Ελλάδα από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 έχει υπογράψει δεσμευτική διεθνή σύμβαση ακεραιότητας κατά της χειραγώγησης των αγώνων, την οποία ουδέποτε εφάρμοσε!

Η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε ότι η σύμβαση εκπονήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εκτιμώντας ότι οι στημένοι αγώνες αποτελούν διασυνοριακό πρόβλημα. Μάλιστα στην τότε διάσκεψη των υπουργών Αθλητισμού των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την εισήγηση την έκανε η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα αθλητισμού, η Κύπρια Ανδρούλα Βασιλείου.

Εκτός από την Ελλάδα, τη σύμβαση υπέγραψαν η Ελβετία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ρωσία και η Σερβία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η διεθνής σύμβαση ουδέποτε ενεργοποιήθηκε στη χώρα μας, παρότι οι στόχοι της συνθήκης είναι η αποτροπή, η ανακάλυψη και η τιμωρία της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων, σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο και τις πειθαρχικές διατάξεις.

Από ελληνικής πλευράς τη σύμβαση είχε υπογράψει η τότε ΓΓΑ Κούλα Γιαννακίδου και θα έπρεπε σ’ αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν ανεκμετάλλευτα να είχε γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για ζητήματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων μεταξύ των 15 χωρών που υπέγραψαν τη σύμβαση.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ