Euro 2024

Διευκρινήσεις από Ινφαντίνο για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μία δεύτερη προκριματική φάση πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο σκοπεύει να δημιουργήσει ο Τζάνι Ινφαντίνο, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στην «Mundo Deportivo».

Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται στο άμεσο μέλλον το Παγκόσμιο Κύπελλο εξήγησε σε συνέντευξή του ο Τζάνι Ινφαντίνο. Μιλώντας στην καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo», ο πρόεδρος της FIFA διευκρίνισε τις σκέψεις του για τη διοργάνωση από το 2026.

Αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο πως παραμένουν 32 οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ, όμως η αλλαγή θα αφορά στη διαδικασία των μπαράζ κατά την οποία θα δημιουργηθεί μία «δεύτερη προκριματική φάση» πριν από την τελική φάση του τουρνουά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχέδιο Ινφαντίνο παραμένει ως είχε το σύστημα με το οποίο 16 ομάδες εξασφαλίζουν την απευθείας πρόκρισή τους στην τελική φάση.

Πλέον δεν θα γίνονται διπλοί αγώνες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα είναι γίνονται νοκ-άουτ αγώνες από τους οποίους θα προκύψουν οι υπόλοιπες 16 ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν θα διεξάγονται στην έδρα κάποιας εκ των δύο ομάδων, αλλά στη χώρα που αναμένεται να φιλοξενήσει το τουρνουά.

Όπως δήλωσε ο κ. Ινφαντίνο με αυτό το νέο σύστημα δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες εθνικές ομάδες να συμμετέχουν στο Μουντιάλ, γεγονός σημαντικό για αρκετές από αυτές που ενδεχομένως δύσκολα φτάνουν στη γιορτή του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x