Stoiximan Super League

Δικέφαλος του… Νησιού

Αγαπημένος προορισμός του ΠΑΟΚ η Αγγλία, όπου εκτός από τα επίσημα, πλέον δεν χάνει ούτε στα φιλικά! Ο «δικέφαλος του Βορρά», πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, επικράτησε 1-0 της ΚΠΡ στο «Loftus Road».

Με θετικό πρόσημο θα επιστρέψει ο ΠΑΟΚ από την Αγγλία. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε το τεστ με την ΚΠΡ, επικρατώντας στο «Loftus Road» με σκορ 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός αμυντικά σε όλη την διάρκεια του ματς, ενώ «ζωήρεψε» και επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το… άχαστο, που έστειλε στο δοκάρι ο Αθανασιάδης στο 50’, το έκανε γκολ λίγο αργότερα ο Ντιν (67’, αυτογκόλ) κι έτσι η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πήρε τη νίκη, στο προτελευταίο της φιλικό προετοιμασίας.

Θερμή ατμόσφαιρα δημιούργησαν στο «Λόφτους Ρόουντ» οι περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν πίσω από την μία εστία του γηπέδου. Σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Δεν έχει χάσει ποτέ σε επίσημο ματς στο Νησί ο ΠΑΟΚ (Άρσεναλ και Τότεναμ).

Το ματς:


Αν και μπήκε νωθρά στο ξεκίνημα του ματς, δίνοντας την ευκαιρία στην ΚΠΡ να δημιουργήσει προβλήματα από τα άκρα, ο ΠΑΟΚ βρήκε γρήγορα τα πατήματά του. Οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από την μέση και μπροστά και χάρη σ’αυτήν κατάφεραν να δημιουργήσουν, κυρίως με τον Μακ, προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων. Από την μεριά της, η ομάδα του Ρέντναπ «μπλόκαρε» και δεν μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Γλύκο.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ άρχισε να έχει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, οι «Ρέιντζερς» πάτησαν γκάζι και ισορρόπησαν το ματς, πριν τους απειλήσει ο αντίπαλος. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους και σταδιακά πλησίασαν την εστία του «δικέφαλου του Βορρά», που αμύνθηκε αποτελεσματικά. Ο Αναστασιάδης δοκίμασε να παίξει με αντεπιθέσεις αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα και ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Πολύ καλό πρόσωπο είχε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Αναστασιάδη, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, είχαν καλή εικόνα επιθετικά, απειλώντας τον Γκριν. Μάλιστα, έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 50’, όταν ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μπροστά σε κενή εστία. Ο τραυματισμός του Κωνσταντινίδη, αλλά και οι αλλαγές του Ρέντναπ «πάγωσαν» κάπως τον ρυθμό, με αποτέλεσμα η ΚΠΡ να ισορροπήσει.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να ξαναπάρει τα ηνία και να φτιάξει παιχνίδι. Η είσοδος των Περέιρα και Σαββίδη «βγήκε» στον Αναστασιάδη με το που μπήκαν στο γήπεδο, καθώς συνδυάστηκαν εξαιρετικά και έπειτα από γύρισμα του Αργεντινού ο Ντιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (67’). Η ΚΠΡ αποσυντονίστηκε πλήρως μετά το γκολ και παρότι προσπάθησε να πιέσει, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις:



ΚΠΡ (Χάρι Ρέντναπ): Γκριν, Σίμπσον, Κόλκερ,Φέρντιναντ,Νταν (57’ Ονουόχα), Ράιτ Φίλιπς,Μπάρτον (57’ Χιλ) Μπάρτον Φέρντιναντ, Χόιλετ (57’ Ζαμόρα),Φόρλιν,Ματς, Χόιλετ,Όστιν

Στον πάγκο: Μέρφι, Φίλιπς, Χάριμαν, Ντάουτι, Χένρι

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος (70’ Γιακουμής), Ρατς (65’ Σπυρόπουλος),Μαντούρο (70’ Ποζατζίδης),Βίτορ (46’ Κατσικάς),Τζαβέλλας (46’ Σκόνδρας), Κάτσε,Κίτσιου (46’ Κωνσταντινίδης, 58’ Τζιόλης), Γκολάσα (65’ Σαββίδης), Μακ (70’ Τζανδάρης), Σαλπιγγίδης (65’ Περέιρα), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης)

Στον πάγκο: -

Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x