Ελλάδα

Δημητρίου: «Καλύτερη η διαιτησία, απ’ ό,τι ήταν πριν από 15 χρόνια»

Κατηγορηματικός ότι η διαιτησία είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο, απ’ ό,τι ήταν πριν από 15 χρόνια παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου.

Απόλυτα σαφής στην άποψή του ότι η ελληνική διαιτησία είναι πολύ καλύτερη τώρα, παρά πριν από 15 χρόνια που ήταν ανεξάρτητη παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Δημητρίου και στην εκπομπή «Η Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιλογής των διεθνών διαιτητών, τονίζοντας ότι είναι δυσαρεστημένοι από την απουσία των Σταύρου Τριτσώνη και Ανδρέα Παππά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» και τον Κυριάκο Θωμαΐδη:

Για τη μη επιλογή των Παππά και Τριτσώνη στους διεθνείς διαιτητές: «Εμείς δεν αισθανόμαστε καλά γιατί κόπηκαν δύο διαιτητές πολύ καλοί και αξιόλογοι, οι κ. Παππάς και Τριτσώνης. Εξηγήσεις δεν πήρα. Είναι πρόβλημα για την Ένωση της Αθήνας. Δεν γνωρίζω για τον κύριο Βασσάρα, αλλά η ευθύνη νομίζω βαραίνει την ΚΕΔ. Ωστόσο, δεν μπορεί να μην έχει άποψη και ο ίδιος».

Για την ελληνική διαιτησία: «Πιστεύω ότι υπάρχουν ικανοί διαιτητές και υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η διαιτησία. Τα τελευταία 15 χρόνια η διαιτησία που την πήραν οι Ενώσεις, πάει προς το καλύτερο. Ο Κύρος Βασσάρας δεν είναι αξιόλογος; Έχουμε κάτι καλύτερο;».

Για την ευθύνη της διαιτησίας για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν νομίζω ότι φταίει η διαιτησία. Πρέπει οι παράγοντες των μεγάλων σωματείων να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια κοινή συνισταμένη και να πάει το ποδόσφαιρο στο καλύτερο. Επειδή ακούω για ανεξάρτητη διαιτησία, δεν θυμάμαι ποτέ η διαιτησία πριν από 15 χρόνια που δεν την είχαν οι Ενώσεις να ήταν καλύτερη».

Για τον τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ: «Όσο περισσότεροι ψηφίζουν για το ΔΣ της ΕΠΟ είναι καλύτερο. Δεν λέμε τώρα για 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά να ψηφίσουν οι 500 αντιπρόσωποι των σωματείων για να μην λένε ότι οι ισχυρότερες ομάδες έχουν μεγαλύτερη δύναμη».

Για το αν θα έπρεπε οι διαιτητές να συμπεριλαμβάνονται στις Ενώσεις: «Αυτό είναι το καθεστώς το ευρωπαϊκό. Θα το αλλάξουμε στην Ελλάδα. Οι διαιτητές δεν είναι μέλη μας. Δεν ψηφίζουν οι διαιτητές για μια Ένωση. Εμένα ως πρόεδρο με ενδιαφέρει ο κάθε διαιτητής που θα σφυρίξει να σφυρίξει καλά σε κάθε αγώνα».

Για την παραίτησή του από ταμίας κατά τη θητεία του Γιώργου Σαρρή: «Απλώς διαφώνησα με τον κύριο Σαρρή. Ήθελα να κάνω μια καλύτερη οικονομική πολιτική. Δεν έκανε τίποτα παράτυπο ο κύριος Σαρρής. Απλά διαφώνησα και παραιτήθηκα».

Για την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την ΕΠΟ: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όταν υπάρχουν θέματα δικαστικής φύσεως δεν είναι ό,τι καλύτερο, ειδικά για έναν άνθρωπο που μπορεί να αποδειχθεί αθώος».

Για τον Γιώργο Γκιρτζίκη: «Πιστεύω ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Θα τον κρίνουμε, όταν ολοκληρωθεί η θητεία του σε έναν χρόνο. Το κύριο χαρακτηριστικό του τόσα χρόνια είναι η εντιμότητα. Δεν θα έχει πρόβλημα στα θέματα της κάρτας υγείας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x