Europa League

Διπλά πρόκρισης για Βιγιαρεάλ και Αστάνα

Με καθαρές νίκες η Βιγιαρεάλ (0-2) και η Αστάνα (0-1)πέρασαν από την Πράγα και το Τελ Αβίβ, απέναντι σε Σλάβια και Μακάμπι αντίστοιχα και έχουν τις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου.

Ένα γκολ του Μπάκα, μαζί με το αυτογκόλ του Ντέλι αρκούσαν στη Βιγιαρεάλ για να πάρει σπουδαία νίκη μέσα στην Πράγα με 2-0 επί της Σλάβια. Απόδραση με διπλό από το Τελ Αβίβ με 1-0 για την Αστάνα επί της Μακάμπι με τον Τουμάσι στο 57'. Οι Ισπανοί πρώτοι με οκτώ πόντους και οι Καζάκοι στη 2η με 7, αφήνοντας την Σλάβια στην 3η θέση.

Η 4η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο:

Σλάβια Πράγας - Βιγιαρεάλ 0-2
(15' Μπάκα, 88' αυτ. Ντέλι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αστάνα
(57' Τουμάσι)


Η βαθμολογία:
Βιγιαρεάλ 8
Αστάνα 7
Σλάβια 5
Μακάμπι 1

Η Σλάβια ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Σίκορα με τον Μπαρμπόσα να εξουδετερώνει το σουτ στο 8ο λεπτό. Στο 15’ ήταν η στιγμή για το «κίτρινο υποβρύχιο» αφού μετά από ασθενή επέμβαση σε χαμηλό γύρισμα από τον Λαστούβκα ο Μπάκα βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Πακαμπού στο 18’ και ο Μπάκα στο 23΄είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές για την Βιγιαρεάλ ώστε ν’ ανοίξουν το σκορ, ενώ πάλι ο σκόρερ απείλησε στο 38’. Ο Σίκορα προς το φινάλε του πρώτου μέρους, υποχρέωσε τον Μπαρμπόσα σε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση για να μείνει το σκορ στο 0-1.

Στο 62’ και στο 66’ ο Μπάκα θ’ απειλήσει σε δύο περιπτώσεις για να καθαρίσει τον αγώνα υπέρ της Βιγιαρεάλ με την μία περίπτωση να σταματά στον Λάστουβκα, ενώ στο 70’ χρειάστηκε πάλι ο Μπαρμπόσα σε προσπάθεια του Σούσεκ για να μείνει το 0-1. Στο 88’ ο Τσέρισεφ πάει να γυρίσει στον Σανσόνε και ο Ντέλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2.



ΜΑΚΑΜΠΙ – ΑΣΤΑΝΑ

Η Μακάμπι μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να σκοράρει νωρίς και να γίνει αφεντικό του αγώνα, με τον Κιάρτασον να έχει σουτ στο 11’ για να αντιδράσει ο Έρικ με επέμβαση, ενώ στο 18’ ήταν σειρά του Μπάμπιν να απειλήσει. Καλή στιγμή και στο 30’ για την γηπεδούχο, με τον Ατάρ δεν βρήκε η μπάλα στόχο, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους είχε καλό σουτ και ο Μπατόκιο. Η Μακάμπι συνέχισε να πιέζει και ο Έρικ είχε πάλι απάντηση σε σουτ του Ατάρ.

Κι ενώ η Μακάμπι ήταν αυτή που πρωταγωνιστούσε στον αγώνα, ο Τουμάσι στο 57’ κι από εκεί και μετά η Αστάνα έκανε το βήμα για να περάσει στην 2η θέση.



Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x