Κύπρος

Διπλό με αυτογκόλ για την «Κυρία»

Ένα αυτογκόλ του Στρατηλάτη χρειάστηκε η Ανόρθωση για να κάμψει την αντίσταση της Αλκής με 1-0 και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα Κύπρου.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ανόρθωση. Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Νέα Σαλαμίνα, η «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Αλκής στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καλό πρόσωπο και χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Στρατηλάτη, μετά από σέντρα του Πράνιτς για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Οι νεοφώτιστοι θα μπορούσαν να πάρουν την ισοπαλία, αλλά στάθηκαν άτυχοι και έτσι η νίκη της πρώτης αγωνιστικής επί του Εθνικού Άχνας δεν είχε συνέχεια.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού Λευκωσίας, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 41’ ο Μαραγκουδάκης και στις καθυστερήσεις, ο Ακοράν «κλείδωσε» τη νίκη. Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Δόξα Κατωκοπιάς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με 2-1 επί του Ερμή. «Χρυσός» σκόρερ ήταν στο 82’ με πέναλτι ο Γκόμες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10’ με τον Παπαφώτη και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 21’ με τον Τσουμ.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 26/8
Εθνικός Άχνας-Πάφος 3-0
(5’, 63’ Κιπιάνι, 38’ Χαραλάμπους)

Άρης Λεμεσού-Νέα Σαλαμίνα 1-1
(41’ Μαραγκουδάκης - 64’ Κυπριανού)

Κυριακή 27/8
ΑΕΚ-Ολυμπιακός Λευκωσίας 2-0
(38’ Μοϊσόφ, 90’+2’ Ακοράν)

Δόξα Κατωκοπιάς-Ερμής 2-1
(10’ Παπαφώτης, 82’ πεν. Γκόμες - 21’ Τσουμ)

Αλκή-Ανόρθωση 0-1
(87’ αυτ. Στρατηλάτης)

** Οι αγώνες ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ και Απόλλων Λεμεσού-Ομόνοια αναβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Σάββατο 9/9
ΑΕΛ-Δόξα Κατωκοπιάς
Ανόρθωση-Άρης Λεμεσού
Ερμής-ΑΕΚ Λάρνακας
Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Απόλλων Λεμεσού
Ομόνοια-Εθνικός Άχνας
Πάφος-Αλκή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x