Stoiximan Super League

Διπλό-χρυσάφι στα Γιάννενα ο Απόλλων!

Φαβορί για την παραμονή έγινε ο Απόλλων, ο οποίος με ήρωα τον Χουάντερσον -έπιασε πέναλτι- και σκόρερ τον Ναδάλες απέδρασε από τα Γιάννενα (0-1) και ξέφυγε με τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Πασάς στα… Γιάννινα ήταν ο Απόλλων!

Η «ελαφρά ταξιαρχία» με σκόρερ τον Ναδάλες έφυγε με τρίποντο-χρυσάφι από τους Ζωσιμάδες επικρατώντας του ΠΑΣ με 0-1, ανέβηκε στους 25 βαθμούς και απέκτησε μαξιλαράκι ασφαλείας τεσσάρων πόντων από την επικίνδυνη ζώνη και την 15η Κέρκυρα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Χουάντερσον ο οποίος έπιασε πέναλτι του Κόντε στο 30' με το σκορ στο 0-0 και γενικότερα έβγαζε σιγουριά σε όλα το ματς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Σοβαρά λάθη από τους διαιτητές του παιχνιδιού εις βάρος και των δύο αντιπάλων. Αρχικά στο 52’ όταν ο βοηθός της αναμέτρησης, Κελαζόγλου δεν είδε ότι ο Κύργιας στο ξεκίνημα της φάσης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, όπως και ότι στη συνέχεια η μπάλα μετά τη κεφαλιά του αμυντικού του Απόλλωνα πέρασε τη γραμμή του Βελλίδη.

Παράπονα από τη διαιτησία έχει και ο ΠΑΣ, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος δεν μέτρησε το τέρμα του Μανθάτη στο 72’, θεωρώντας πως έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Χαλκιαδάκη στο Κύργια, με το ριπλέι της φάσης ωστόσο να μην τον δικαιώνει.

inner

Το ματς


Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο και να μην είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν από νωρίς.

Ο Απόλλων ήταν αυτός που βγήκε πρώτος από το… καβούκι του. Αρχικά ο Αλμπάνης ήταν εκείνος που στο 11’ παρέλαβε την πάσα του Ναδάλες, ωστόσο δεν πρόλαβε να πλασάρει με τον Καρανίκα να διώχνει σε κόρνερ. Μία φάση, βέβαια που έπρεπε να μην έχει καταγραφεί μια και ο εξτρέμ της «ελαφράς ταξιαρχίας» βρισκόταν σε ξεκάθαρη θέση οφσάιντ όταν δέχθηκε τη μπάλα.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και πάλι το γκολ. Ο Ελμπάζ επωφελήθηκε την ασυνεννοησία της άμυνας των γηπεδούχων, όμως ο Τζημόπουλος ως από μηχανής θεός έβαλε την κόντρα στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Μετά το πεντάλεπτο υπεροχής του Απόλλωνα ο ρυθμός του ματς έπεσε εκ νέου αισθητά. Ωστόσο την ηρεμία στο ματς διαδέχθηκε ένα πεντάλεπτο… καταιγίδας.

Αρχικά για τον ΠΑΣ, ο οποίος μετά από διαδοχικά κόρνερ κέρδισε πέναλτι στο 30’ μετά από τράβηγμα του Κύργια στον Μιχαήλ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κόντε, με το πλασέ του να μην καθόλου καλό και τον Χουάντερσον να έχει απάντηση, διατηρώντας την εστία του απαραβίαστη.

inner

Μάλιστα τα... άσχημα για τους Ηπειρώτες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς οι φιλοξενούμενοι τρία λεπτά αργότερα κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Στάθης εκτέλεσε ένα πλάγιο σαν… κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής των Γιαννιωτών. Η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε… χαρακτηριστικά, με τον Ναδάλες να λέει «ευχαριστώ» και με πλασέ στην κίνηση να κάνει το 0-1 πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Μάλιστα ο Ισπανός δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε σεβόμενος το τριετές πέρασμά του από τους «Ζωσιμάδες».

Πιο ορεξάτοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι, έχοντας την κατοχή της μπάλας και ψάχνοντας την ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Απόλλωνα. Στο 52’ ο Κύργιας μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναδάλες έπιασε την κεφαλιά με τον Βελλίδη να μπλοκάρει. Μία φάση, ωστόσο στην οποία ο βοηθός Κελάζογλου υπέπεσε σε διπλό «χοντρό» λάθος. Κι αυτό γιατί αρχικά ο Κύργιας εκκινεί τη φάση από θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια μετά τη κεφαλιά του η μπάλα μοιάζει να έχει περάσει την τελική γραμμή του τέρματος του Βελλίδη.

inner

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΣ ανέβαζε τις «γραμμές» του κυνηγώντας την ισοφάριση, την οποία και άγγιξε με τον Μιχαήλ στο 67’. Σε εκείνο το σημείο ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον αμυντικό των Ηπειρωτών να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματά στο σώμα του Παπάζογλου.

Πεντέ λεπτά αργότερα στο 72’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μανθάτης έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον Χουάντερσον, ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος έκρινε πως έχει προηγηθεί φάουλ του Κόντε στον Παπάζογλου και υπέδειξε επιθετικό φάουλ. Μία φάση αρκετά δύσκολη, αν και από το ριπλέι φαίνεται πως η απόφαση του ρέφερι είναι αρκετά… αυστηρή.

inner

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με γεμίσματα, κάτι που αποτέλεσε βούτυρο στο… ψωμί του Βραζιλιάνου πορτιέρε, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα το οποίο και σηματοδοτεί μισή παραμονή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Βιντάλ (46΄Νικολιάς) , Τζημόπουλος, Γιάκος (74' Χέλκβιστ), Μανθάτης, Χαλκιαδάκης, Λίλα, Μιχαήλ, Καρανίκας (79' Τσικάρσκι), Μπουκουβάλας, Κόντε

Στον πάγκο οι: Περιστερίδης, Γώγος, Σκόνδρας, Ζαχαρός

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (83' Στόουκς), Ελμπάζ (75' Κούρος), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (79' Μενδρινός)

Στον πάγκο: Ταΐρης, Σιατραβάνης, Ανιέτε, Ντεβέσα

Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Δημητριάδης, Κελαζόγλου

4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Δείτε πως μετέδωσε την αναμέτρηση ο sport-fm.gr:



Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x