Γαλλία

Δοκιμασία για Λιόν, εύκολο έργο η Παρί

Η πρωτοπόρος του Σαμπιονά, Λιόν δοκιμάζεται στην έδρα της επικίνδυνης Μονπελιέ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την εκ των ουραγών Λανς, με το μυαλό στη ρεβάνς με την Τσέλσι για το Champions League.

Η επιστροφή στις νίκες είναι το ζητούμενο για την πρωτοπόρο του Σαμπιονά, Λιόν, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Λιλ δεν στοίχισε στην Ολιμπίκ, η οποία παρέμεινε στην κορυφή, αλλά δεύτερο σερί στραβοπάτημα ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Οι γηπεδούχοι μετρούν δύο σερί νίκες και θέλουν να… τριτώσουν το καλό, αφού δίνουν «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη. Πάντως, στα έξι τελευταία ματς ως γηπεδούχοι, μετρούν τέσσερις ήττες από τη Λιόν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο, καθώς υποδέχεται την υποδεέστερη και εκ των ουραγών Λανς. Η ψυχολογία των Παριζιάνων είναι καλή, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε βάρος της Μονακό, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική τους «κράτησε στο μηδέν» στο Πριγκιπάτο και τους είχε στερήσει την ευκαιρία να περάσουν στο ρετιρέ. Βέβαια, το μυαλό των παικτών, θέλοντας και μη, θα είναι στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης (11/3) με την Τσέλσι στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Champions League.

Η τρίτη της… παρέας, που διεκδικεί τον τίτλο, Μαρσέιγ δοκιμάζεται στην έδρα της Τουλούζ, η οποία «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Η Ολιμπίκ «έβγαλε» τον Φεβρουάριο χωρίς νίκη (τρεις ήττες και η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από την Καέν) και όντας πλέον στο -4 από την κορυφή, δεν έχει περιθώρια για καμία απώλεια.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τη μάχη της Ευρώπης, η Μονακό, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εβιάν και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, ενώ η Σεντ Ετιέν θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών και να πάρει απέναντι στη Λοριάν το πρώτο της τρίποντο μετά τις 10 Ιανουαρίου.


Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/3
Τουλούζ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο, 7/3 (21:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λανς (18:00)
Μπαστιά-Νις
Καέν-Μπορντό
Εβιάν-Μονακό
Ρεμς-Ναντ
Ρεν-Μετς

Κυριακή, 8/3
Σεντ Ετιέν-Λοριάν (15:00)
Γκινγκάμπ-Λιλ (18:00)
Μονπελιέ-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Παρασκευή, 13/3 (21:30)
Μονακό-Μπαστιά
Νις-Γκινγκάμπ

Σάββατο, 14/3 (21:00)
Μετς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λανς-Τουλούζ
Λοριάν-Καέν
Μονπελιέ-Ρεμς
Ναντ-Εβιάν

Κυριακή, 15/3
Λιλ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x