Ισπανία

Δοκιμές για φάρμακο κατά του κορωνοϊού στο «Καμπ Νου»

Στην διάθεση της επιστήμης το γήπεδο της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί η διοίκηση της Μπαρτσελόνα να δέχεται χτυπήματα από παντού για αρκετές από τις επιλογές της, αλλά αυτή η κίνηση που έκανε ήταν σίγουρα αξιέπαινε. Όπως αναφέρει η «El Pais» μέρος του «Καμπ Νου» τέθηκε στη διάθεση των επιστημόνων στην έρευνα κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ιατρικής έρευνας, που μελετά την αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης σε προληπτική θεραπεία κατά του Covid-19 .Αυτό που επιδιώκεται να αποδειχθεί είναι αν το φάρμακο αποτρέπει ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή του κορονοϊού από το να νοσήσουν ή τους βοηθά να περνούν πιο ελαφρά την ασθένεια.

«Αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητα της θεραπείας, θα ανοίξει μια επιπλέον δίοδος για τον έλεγχο της επιδημίας του κορονοϊού στον κόσμο. Η στρατηγική θα μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κέρδος, σε ό,τι αφορά τις σωμένες ζωές», επισήμανε ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, Οριόλ Μιτσά.

Ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Τζόζεπ Μπαρτομέου, τόνισε από την πλευρά του: «Η τύχη της ανθρωπότητας είναι στα χέρια των επιστημόνων και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε στην έρευνα τους για ένα φάρμακο κατά του ιού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x