Europa League

Δραματική πρόκριση στα πέναλτι για τη Μίλαν (video)

Η Μίλαν βρέθηκε στα σχοινιά από τη Ρίο Άβε, ισοφάρισε σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League στα πέναλτι με 9-8. Όλα τα αποτελέσματα των play-offs.

Με δραματικό τρόπο κρίθηκε το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Η Μίλαν ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρίο Άβε στα 90 λεπτά του αγώνα και 2-2 στην ημίωρη παράταση, ισοφαρίζοντας στο 120’, με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί, οι ροσονέρι, ήταν πιο ψύχραιμοι και τυχεροί και επικρατώντας 9-8, πήραν την πρόκριση.

Το ματς:

Η Μίλαν είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά όχι την κλασσική, ώστε να προηγηθεί στο σκορ. Από την πλευρά της, η Ρίο Άβε περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφερε να φανεί απειλητική.

Όμως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51’, οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ με τον Σάλεμακετς. Η Ρίο Άβε προσπάθησε να βγει μπροστά και στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της, έφτασε στην ισοφάριση με τον Ζεράλδες στο 72’. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, οι Πορτογάλοι «πάγωσαν» την αντίπαλό τους και μόλις στο 91’ έφτασαν στην ανατροπή με τον Ζέλσον, που έκανε το 2-1. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η Μίλαν να βιώσει έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό, ήρθε στο 120’ η ανόητη ενέργεια του Μπορέβκοβιτς, ο οποίος έκανε χέρι εντός περιοχής και αποβλήθηκε και ο Τσαλχάνογλου με πέναλτι έκανε το 2-2, οδηγώντας το ματς στα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν συνολικά 24 πέναλτι, με τη Μίλαν να ευστοχεί σε 9 προσπάθειες έναντι 8 της Ρίο Άβε, με τον Κγιάερ να ευστοχεί στο 12ο των ροσονέρι και τον Σάντος να χάνει αυτό των Πορτογάλων. Έτσι, με αυτόν τον δραματικό τρόπο η ιταλική ομάδα σφράγισε την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.



Τα αποτελέσματα των play-offs:

Κλουζ-Κουόπιο 3-1
Αραράτ-Ερυθρός Αστέρας 1-2
Ρόζενμποργκ-Αϊντχόφεν 0-2
Σαρλερουά-Λεχ Πόζναν 1-2
Μάλμε-Γρανάδα 1-3
Σλόβαν Λίμπερετς-ΑΠΟΕΛ 1-0
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Φλόρα Ταλίν 3-1
Χάποελ Μπερ Σεβά-Βικτόρια Πλζεν 1-0
Κοπεγχάγη-Ριέκα 0-1
Λέγκια Βαρσοβίας-Καραμπάγκ 0-3
Σαράγεβο-Σέλτικ 0-1

Σταντάρ Λιέγης-Φέχερβαρ 3-1
Ντινάμο Μπρεστ-Λουντογκόρετς 0-2
Γιούνγκ Μπόις-Τίρανα 3-0
Βασιλεία-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-3
Ντάνταλκ-Κλάκσβικ 3-1
ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1
Ρέιντζερς-Γαλατασαράι 2-1
Τότεναμ-Μακάμπι Χάιφα 7-2
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-ΛΑΣΚ 1-4
Ρίο Άβε-Μίλαν 8-9 πεν. (2-2 παρ., 1-1 κ.δ.)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x