Stoiximan Super League

Δυνατή επανεμφάνιση Μάνταλου, βοήθησαν ως αλλαγές, Άλεφ και Κλωναρίδης

To sport-fm.gr βαθμολογεί την απόδοση των 14 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της Ριζούπολης και το 2-0 απέναντι στον Απόλλωνα.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση η Ένωση, πήρε το τρίποντο και την 3η εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Πέτρος Μάνταλος με το εξαιρετικό του τέρμα και την πάσα εκκίνησης για την αντεπίθεση στη φάση του 2ου κερδίζει τον τίτλο του MVP, πολύ θετική πάλι η παρουσία του Χουλτ, πήρε πράγματα από τον πάγκο η ΑΕΚ.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Η βαθμολογία των «κιτρινόμαυρων» ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στη Ριζούπολη, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως θα μπορούσε να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο υπήρχε το ελαφρυντικό για αρκετούς πως προέρχονταν από διάστημα απουσίας και βέβαια υπήρχε και το σοκ των -3 πόντων που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι Ενωσίτες, οι οποίοι έκαναν ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος.

Βασίλης Μπάρκας: 6

Δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά, όμως στη φάση που χρειάστηκε με τον Ακόστα στο 31ο λεπτό κατάφερε ν’ αντιδράσει καλά, όπως και σε ένα σουτ από το όριο της περιοχής του Αλμπάνη. Ήταν σταθερός και σίγουρα θα χρειαστεί πάντως μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη.

Ροντρίγκο Γκάλο 6:

Δεν είχε τις επισκέψεις στο πρώτο μέρος ειδικά για ένα τέτοιο ματς που θα περίμενε κανείς να πάει σε περισσότερες πλαγιοκοπήσεις, ωστόσο και το γεγονός πως η ΑΕΚ έπαιξε πολύ από τον άξονα στο πρώτο μέρος, τον περιόρισε. Στην επανάληψη ήταν σαφώς βελτιωμένος και είχε ωραία σέντρα στον Μάνταλο, που έχασε ευκαιρία.

Νίκλας Χουλτ: 6.5

Ο Σουηδός ήταν ο μοναδικός που παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος από την εκκίνηση του αγώνα και έμπαινε μέσα στις φάσεις και τις διεκδικήσεις. Προσπάθησε να προσφέρει και δημιουργικά, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της Ένωσης δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα. Θετικός πάντως, βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: 6

Ο στόπερ της Ένωσης είχε μια καλή παρουσία αφού κατάφερε να καθαρίσει τις περισσότερες φάσεις, χωρίς να επιτρέψει να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Ωστόσο οι μεταβιβάσεις του με μακρινές μπαλιές, δεν είναι ένα στοιχείο που βοηθά την Ένωση.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: 6.5

Προσπάθησε να δώσει και στο δημιουργικό κομμάτι, έχοντας πολλά ανεβάσματα στο παιχνίδι και βοηθώντας τη ΑΕΚ να κατεβάσει την μπάλα στο πρώτο μέρος και να πασάρει σωστά. Πάντως μπόρεσε να διορθώσει και ορισμένες περίπλοκες καταστάσεις, όταν αυτές πήγαν να δημιουργηθούν στα καρέ του Μπάρκα.

Αντρές Σιμόες:5.5

Είναι φανερά επηρεασμένος και φαίνεται, από τις εξελίξεις με τη μη ανανέωση του συμβολαίου. Βέβαια σήμερα βρέθηκε σε κάπως καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλα ματς, πιο προσεκτικός στις μεταβιβάσεις του, ωστόσο δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει, έχασε κάμποσες μάχες από τον Κονέ.

Έρικ Μοράν: 5.5

Πάλεψε για να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο με την παρουσία του στο κέντρο, αλλά κατάφερε να το κάνει για μικρό διάστημα. Αρκετά άσκοπα γυρίσματα της μπάλας προς τα πίσω, δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα για την ΑΕΚ, στο κομμάτι της δημιουργίας.

Μάρκο Λιβάια: 6

Είναι σαφές πως η ΑΕΚ από τον Κροάτη περιμένει πολλά περισσότερα, ειδικά από τη στιγμή που είναι και ξεκούραστος με δεδομένη την τιμωρία του από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Διασώζεται στον βαθμό λόγω του γκολ που σημείωσε, αλλά η γενικότερη παρουσία του, δεν είναι τελευταία αυτή που περιμένει η ΑΕΚ. Είχε και την κεφαλιά που έβγαλε ο Χουάντερσον, ήταν αρκετά καλός στην επανάληψη.

Τάσος Μπακασέτας: 5.5

Μετά από τα πολύ καλά ματς πριν τη διακοπή, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε απόψε να δώσει ουσιαστική βοήθεια στην ΑΕΚ. Πολλές οι φλύαρες πάσες του, χωρίς να μπορέσει να περάσει και να δημιουργήσει. Μοναδική καλή στιγμή του, το ότι πέρασε την πάσα στον Μάνταλο στη φάση του γκολ.

Πέτρος Μάνταλος: 8

Ο αρχηγός μετά από ένα στείρο πρώτο μισάωρο, ανέβασε την απόδοση του. Σημείωσε ένα γκολ που κατά μεγάλο ποσοστό το έχει δημιουργήσει μόνος του, κάνει ένα άψογο τελείωμα με το δεξί για το 1-0 στο 37’, ενώ είναι και ο ποδοσφαιριστής που απλώνει την αντεπίθεση στον Κλωναρίδη για το 0-2. Βοήθησε και ανασταλτικά και γενικά έδωσε τον τόνο και την ουσία για τη νίκη.

Εζέκιελ Πόνσε: 5

Ο Αργεντινός απόψε ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και τις φάσεις που έπρεπε να είχε κάνει. Σε άλλα παιχνίδια τον έχουμε συνηθίσει πολύ πιο κινητικό και ν’ ανοίγει διαδρόμους. Το κακό πρώτο μέρος της ΑΕΚ, δεν βοήθησε να φανεί, αλλά δεν ήταν το ίδιο δραστήριος με προηγούμενα παιχνίδια.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Άλεφ: 7

Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος, παίζοντας στη θέση του τραυματία Μοράν, στο δεύτερο ημίχρονο. Έκλεψε μπαλιές, είχε μια ωραία σέντρα στον Λιβάια στο 47ο λεπτό και πολλές προωθητικές πάσες, πολύ περισσότερες από τους άλλους δύο χαφ. Θα πρέπει σαφώς να ανέβει ένα κλικ στην ταχύτητα, αλλά έδειξε καλά στοιχεία και πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Βίκτωρας Κλωναρίδης: 7

Σαφώς πιο κινητικός από τον Πόνσε και σωστή η σκέψη του Μαρίνου Ουζουνίδη να τον περάσει στο ματς, αφού τουλάχιστον η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα και μπορούσε να παίξει στο χώρο περισσότερο. Σαφώς και πιστώνεται με την ασίστ στο δεύτερο γκολ και γενικά είχε πολύ καλή παρουσία στο μισάωρο που αγωνίστηκε.

Λούκας Μπογιέ: 5.5

Πέρασε στο 75ο λεπτό στη θέση του Μπακασέτα, προσπάθησε να γίνει ουσιαστικός, αλλά δεν ήταν, ωστόσο φαίνεται πως είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, ωστόσο χρειάζεται παιχνίδια.

Ο ΚΟΟΥΤΣ

Μαρίνος Ουζουνίδης: 7.5

Ο τεχνικός της Ένωσης, είχε για πρώτη φορά, ίσως και από τότε που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ ένα τόσο γεμάτο οπλοστάσιο. Πήρε ένα αναγκαίο ρίσκο όπως εξήγησε και ο ίδιος, ρίχνοντας στο ματς και παίκτες που είχαν πάνω από δύο εβδομάδες απουσίας. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές του (Άλεφ, Κλωναρίδης) έδωσαν άλλη όψη στην ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της επανάληψης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x