Stoiximan Super League

Δυο κινήσεις ποδοσφαιρικής ευφυΐας στον Ολυμπιακό

Ο Νάτχο έδειξε την ποιότητα του στην φάση του γκολ στο 93’. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα κι έχει να κάνει με την κεφαλιά – πάσα του Γκερέρο στον συμπαίκτη του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-1), με τον Μπίμπαρς Νάτχο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Επιβεβαιώθηκε και στην πράξη πόσο δύσκολο ήταν το συγκεκριμένο ματς για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τις καλύτερες του πρωταθλήματος.

Ο Νάτχο λοιπόν ήταν ο σκόρερ των πειραιωτών στο χθεσινό παιχνίδι, λυτρώνοντας την ομάδα του. Και ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ για τους ερυθρόλευκους κι όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους.

Ήταν κι ένα γκολ – ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας για την ομάδα του Πειραιά. Κι όσο για τον διαιτητή Τζήλο; Τα φάουλ στο ύψος της περιοχής γίνονταν μπροστά στα μάτια του κι αυτός έδειχνε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Νάτχο λοιπόν έδειξε την ποιότητα του στην φάση του γκολ στο 93’. Ο τρόπος με τον οποίο έβαλε το σώμα του και το σουτ που έκανε, δείχνουν την στόφα του μεγάλου παίκτη που έχει ο Ισραηλινός μέσος και το πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ωστόσο υπάρχει και κάτι στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα κι έχει να κάνει με την κεφαλιά – πάσα του Γκερέρο στον συμπαίκτη του.

Και είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την κίνηση που έκανε ο Ισπανός στο δεύτερο δοκάρι, γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να πάει και να «κολλήσει» δίπλα στον Χασάν. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Ποντένσε που έκανε την σέντρα να έχει και δεύτερη επιλογή μέσα στην περιοχή του Αστέρα.

Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Πορτογάλος με την μεταβίβαση του στον Γκερέρο. Πάμε όμως να δούμε και την κεφαλιά – πάσα του Γκερέρο στον Νάτχο, για να σκοράρει ο συμπαίκτης του. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε το δύσκολο στην συγκεκριμένη φάση, αλλά το ποδοσφαιρικά σωστό, καθώς δεν «γέμισε» στην περιοχή με μιαν ακόμα κεφαλιά που πιθανότατα θα ήταν εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς του Αστέρα.

Είναι προφανές πως ο Γκερέρο κάνει αυτό που θα έκανε ένας πολύ έξυπνος παίκτης, ένας παίκτης με ποδοσφαιρική ευφυία γιατί πολύ απλά έχει δει ότι ο συμπαίκτης του κάνει κίνηση για να μπει στην περιοχή, την ώρα που η μπάλα είναι στον αέρα.

Και ο Γκερέρο κάνει μια εξαιρετική πάσα με το κεφάλι στον Νάτχο για να σκοράρει ο συμπαίκτης του. Και πρόκειται για την τέλεια μεταβίβαση καθώς ο Ισραηλινός δεν χρειάστηκε να κάνει κοντρόλ για να σουτάρει.

Η αλήθεια είναι πως ο Γκερέρο δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά στο χθεσινό παιχνίδι. Είναι όμως πολύ μεγάλη υπόθεση ακόμα και στην κακή του βραδιά ένας παίκτης να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του με μια κίνηση. Κι αυτό ακριβώς έκανε χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη ο Ισπανός στράικερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x