Γενικά

«Δεν υπάρχει πίστη στους Έλληνες προπονητές»

Για τις συζητήσεις που είχε με την Εθνική, την απουσία εμπιστοσύνης που υπάρχει προς τους Έλληνες προπονητές, αλλά και την νέα αρχή που κάνει στην Αλ Χίλαλ μίλησε ο Γιώργος Δώνης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Η πίστη στους Έλληνες προπονητές λείπει απ’ τους ελληνικούς συλλόγους, προκειμένου να ξεχωρίσουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την απόφασή του να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για να αναλάβει την Αλ Χιλάλ, τις συζητήσεις που είχε με την Εθνική ομάδα, αλλά και αυτές που είχε με ευρωπαϊκούς συλλόγους και τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή των Σωτήρη Ταμπάκου και Παναγιώτη Σγαρδέλη:

Για τις πρώτες ώρες του στη Σαουδική Αραβία : «Δεν έχω προλάβει να δω ιδιαίτερα πράγματα. Έφτασα χθες για να υπογράψω και σήμερα πάλι ταξίδεψα για το Ριάντ. Είναι πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι εδώ, προσπαθούν να μας παρέχουν τα πάντα».

Για τους στόχους της Αλ Χιλάλ: «Είναι μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες στην ασιατική ζώνη και έχει ποιότητα. Το σημερινό παιχνίδι το κερδίζει αρκετά εύκολα. Ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς λιγκ στην ασιατική ζώνη. Πέρσι έφτασε πολύ κοντά, ήταν φιναλίστ. Δεν περίμενα ότι μια απ’ τις μεγαλύτερες ομάδες της περιοχής θα ασχοληθεί μαζί μου, ήταν μεγάλη έκπληξη και για μένα. Πιστεύω ότι κρίσιμα ήταν τα παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν σ’ αυτό».

Για τους λόγους που επέλεξε την Αλ Χιλάλ: «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Πριν φύγω απ’ το ΑΠΟΕΛ ήταν περίοδος δύσκολη για κάθε προπονητή, καθώς όλα τα πρωταθλήματα ήταν στο δεύτερο γύρο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις και να πας σε μια ομάδα προηγμένων πρωταθλημάτων. Όταν υπάρχουν ομάδες στα Εμιράτα και στην Σαουδική Αραβία που ξοδεύουν πολλά χρήματα για το ποδόσφαιρο, δεν είναι εύκολο να πεις όχι».

Για την απουσία εμπιστοσύνης στους Έλληνες προπονητές: «Είναι μια πραγματικότητα. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες προπονητές είναι καλοί και όλοι οι ξένοι κακοί, αλλά νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη, για να τους βοηθήσουν. Είναι μόνιμο φαινόμενο στη χώρα μας. Υπάρχουν πρόσωπα που επιλέγουν τους προπονητές, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνεις τις επιλογές του. Δεν είναι το θέμα μόνο η Εθνική, το ίδιο γίνεται και στους συλλόγους. Πρέπει να παρέχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές και να τους πιστέψουν. Ποια είναι η διαφορά των ελλήνων προπονητών στο μπάσκετ; Τους έχουν στηρίξει και υπάρχει μια ελληνική αγορά προπονητών στο μπάσκετ που είναι απ’ τις κορυφαίες στην Ευρώπη».

Για τις προτάσεις που είχε μετά το ΑΠΟΕΛ: «Πριν φύγω απ’ την ομάδα, υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, κυρίως λόγω την δυναμικής παρουσία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά υπήρχαν μόνο συζητήσεις και ήμουν σε αναμονή αν αδειάσει κάποια θέση. Μέσα σ’ αυτές, ήταν ομάδες από Ιαπωνία, Κίνα, Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία και αποφάσισα να πω ναι σε μια απ’ αυτές».

Για τον Ατρόμητο: «Με τον κύριο Σπανό και τον κύριο Αγγελόπουλο έχω εξαιρετική σχέση, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Δεν έχει σχέση με τον Ατρόμητο αυτό, δεν θα πήγαινα σε οποιονδήποτε σύλλογο».

Για την Εθνική: «Ήταν η ευκαιρία μου να εξαργυρώσω την καλή πορεία του Τσάμπιονς Λίγκ. Σε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν έχεις αυτή την ευκαιρία, εκτός αν είσαι προπονητής του Ολυμπιακού. Για να κάνεις βήματα μπροστά πρέπει να είσαι προπονητής των πρώτων ομάδων της βαθμολογίας, αλλιώς είναι δύσκολο με καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα -που θεωρείται αναξιόπιστο- να κάνεις βήμα μπροστά».

Για τις συζητήσεις που είχε με την Εθνική: «Είχα κάνει ένα ραντεβού για την Εθνική, που είχε γίνει σε πολύ καλό κλίμα. Όταν η Εθνική ομάδα της χώρας σου σού δείχνει ενδιαφέρον είναι τιμή και υποχρέωσή σου να συζητήσεις. Αυτοί που αποφασίζουν ξέρουν τι έγινε, όμως και μόνο με το ενδιαφέρον με τιμάει πολύ. Είμαι ακόμα νέος, μου αρέσει η καθημερινότητα των προπονήσεων. Ελπίζω κάποια στιγμή να καθίσω στον πάγκο της Εθνικής».

Για την διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος: «Είναι άσχημα όλα αυτά. Η κρίση βοηθάει να αναπαραχθεί η βία, αλλά είναι γενικό φαινόμενοι στη χώρα μας. Είναι κάτι που πρέπει να φτιάξει κάθε ομάδα χωριστά, πέρα απ’ αυτά που θα κάνει η ομοσπονδία κει η κυβέρνηση. Είμαστε λαός που πρέπει να τον κατευθύνει ο φόβος, αλλιώς η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x