Stoiximan Super League

Δώνης: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου, μετράει και ο τρόπος που έρχεται μια νίκη»

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην ανατροπή με… πλάνο που έκανε ο Παναθηναϊκός, εξήγησε γιατί οπισθοχώρησε στο τέλος η ομάδα του, ενώ μίλησε για μεγάλο κίνητρο στο θεσμό του Κυπέλλου!

Απόλυτα ευχαριστημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού και κυρίως τον τρόπο που αυτή ήρθε απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα -όπως χαρακτήρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα- δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ο Γιώργος Δώνης.

Με τον 48χρονο προπονητή του «τριφυλλιού» να ξεκαθαρίζει πως το ματς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί από την ομάδα του με τη δέουσα σοβαρότητα, αφού υπάρχουν βλέψεις στον εν λόγω θεσμό!

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης:

Για το τι ήταν αυτό που άλλαξε και οπισθοχώρησε στο τέλος η ομάδα: «Πάντα κάνουμε πριν το παιχνίδι μας ανάλυση τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ώστε να δούμε πως θα είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Για μένα ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα πολύ δύσκολη Χρησιμοποιεί το 3-5-2, χρησιμοποίει το τρανζίσιον και όταν επιλέξει να τρέξει έχει ποιοτικούς παίκτες να το κάνει. Παρότι μείναμε πίσω στο σκορ σε μια από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις του πρώτου μέρους, εμείς διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Συμπεριφερθήκαμε άψογα, με παίκτες στις ζώνες. Δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί με τη μπάλα. Αυτά μέχρι το 70'. Ξέρω μέχρι πότε είναι οι δυνάμεις των παικτών. Βάλαμε πεντάδα στην άμυνα για να καλύψουμε την κούραση. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο τέλος είχαμε ένα δύσκολο 15λεπτο με υπεροχή αλλά χωρίς καθαρή φάση του ΠΑΣ. Και ο αντίπαλος πρέπει να επιδιώξει να κάνει κάτι».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να γυρίσει ο ψυχολογικός διακόπτης για μια ομάδα που δεν είναι μαθημένη στις ανατροπές: «Είπα τους παίκτες μου ότι είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής τους. Δεν είναι μόνο να έρθουν οι νίκες αλλά πολλές φορές μετράει και ο τρόπος που έρχεται μια νίκη. Σκεφτείτε ότι μια νέα ομάδα, όχι σε ηλικία, με παίκτες έμπειρους, μπορεί να έχει πρόβλημα. Αυτό που έπαιρνα εγώ από τους παίκτες ήταν ότι θα λειτουργήσει το πλάνο μας. Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά μας».

Για την κούραση και το αν ήταν ο Παναθηναϊκός πιο ξεκούραστος από τον ΠΑΣ, λόγω του Κυπέλλου: «Από τους 11 βασικούς παίκτες του ΠΑΣ, έπαιξε μόνο ο ένας μέσα στην εβδομάδα. Ήταν μόνο ο Κρίζμαν. Ο κάθε προπονητής κάνει τις επιλογές του. Εμείς προπονητικά ξέρουμε ποιοι παίκτες έχουν επιβαρυνθεί και δυσκολεύονται περισσότερο. Γίνεται σοβαρή και επαγγελματική δουλειά από όλους μέσα στην ομάδα. Υπάρχουν νέα παιδιά που μπαίνουν πρώτη φορά σε αυτή την διαδικασία, άλλοι από τραυματισμό και χωρίς προετοιμασία. Επειδή το μυαλό επηρεάζει πολλά πράγματα, αν το ματς ήταν 1-1, να είστε σίγουροι ότι θα έδιναν περισσότερα πράγματα».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό και αν θα υπάρξουν αλλαγές
: «Σημαντικό είναι ότι σήμερα δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Για εμάς είναι μεγάλο το κίνητρο στο θεσμό του Κυπέλλου. Θα γίνει μια διαχείριση με σκοπό να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί στο ματς της Τρίτης».

Για το γκολ του Μακέντα και την διαχείριση του Χατζηγιοβάνη: «Για εμένα είναι σημαντική η εξέλιξη των παικτών. Αυτό δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί δεν θέλω να μιλάω ξεχωριστά, τους αφορά όλους. Υπάρχει η διαδικασία ανάπτυξης. Πρέπει να αναπτύσσονται οι παίκτες, για να εξελίσσεται η ομάδα μας. Κάποια παιδιά εξελίσσονται πιο γρήγορα, άλλοι χρειάζονται χρόνο. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Ένας ίσως αργήσει, αλλά μελλοντικά ίσως γίνει καλύτερος».

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x