Champions League

Έβαλε και την Τσέλσι στο… πελατολόγιο ο Μέσι!

Μόνο η Τσέλσι του είχε ξεφύγει, πάει κι αυτή… Σπάζοντας την κατάρα απέναντι στους «μπλε» με το πρώτο γκολ εναντίον τους, ο Μέσι επέτρεψε στην κυνική Μπαρτσελόνα να φύγει με πολύτιμη ισοπαλία (1-1).

Πάνω στην ώρα έσπασε την κακοδαιμονία με την Τσέλσι ο Λιονέλ Μέσι!

Σε ένα παιχνίδι που το τελικό του αποτέλεσμα κολακεύει την Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός τη γλίτωσε από ήττα που θα 'φερνε μπελάδες για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (1-1).

Έπειτα από οκτώ παιχνίδια και περίπου 600 λεπτά (κι αφού χρειάστηκε μια υπέροχη ενέργεια της «αλεπούς» Ινιέστα), ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στους «μπλε».

Τους απαγόρευσε, έτσι, να πανηγυρίσουν μια νίκη που μάλλον άξιζαν, έχοντας πετύχει ένα υπέροχο γκολ με τον Γουίλιαν κι έχοντας σημαδέψει δυο φορές (με τον ίδιο παίκτη) τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.


Το ματς

Χωρίς κλασικό σέντερ φορ (αφού τον ρόλο αυτό έπαιζε ο Αζάρ), αλλά με πολύ μεγαλύτερο πάθος μπήκε στο ματς η Τσέλσι. Βγαίνοντας πρώτοι στις φάσεις και κυνηγώντας κάθε μπαλιά, οι Λονδρέζοι στρίμωξαν τους Καταλανούς. Κι εκείνοι -δίνοντας σαφή προτεραιότητα στο να μη δεχθούν γκολ- προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό. Αυτή η μεταμόρφωση ωστόσο δεν τους πήγαινε. Και μόνο στην τύχη οφείλουν ότι τελικά δεν την πλήρωσαν.

Έχοντας εγκλωβισμένο λοιπόν τον Μέσι και καταγράφοντας τον -σπάνιο για Μπαρτσελόνα- απολογισμό της μιας ψευτο-ευκαιρίας (κεφαλιά του Παουλίνιο άουτ), έμοιαζαν σχετικά ακίνδυνοι. Η Τσέλσι ωστόσο ήταν (και παραήταν) επικίνδυνη. Αν κι είχε πολύ λιγότερο την μπάλα, έψαχνε πολύ περισσότερο το γκολ. Αυτό που άξιζε και θα το είχε πετύχει ως το ημίχρονο: Aν ο Γουίλιαν δεν έβλεπε την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, χτυπώντας και στα δυο κάθετα δοκάρια του Τερ Στέγκεν σε ισάριθμες σουτάρες μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

inner

Έλα μου όμως που ο άσος της Τσέλσι δεν πτοήθηκε. Συνέχισε να δοκιμάζει σε κάθε ευκαιρία το πόδι του. Ενώ λοιπόν η Μπαρτσελόνα πίστευε ότι κυριαρχούσε (έχοντας πάρει τον έλεγχο του αγώνα μετά την ανάπαυλα), ήρθε η τιμωρία της. Γιατί το νέο «παστέλι» που έφυγε από το δεξί του Γουίλιαν επιβεβαίωσε πως «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα». Και κάπως έτσι οι παίκτες του Βαλβέρδε βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυο σημαντικά εμπόδια: Το γνώριμο αμυντικό τείχος του Κόντε και το ρολόι που μετρούσε πλέον εναντίον τους. Δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους κουβέντα…

Αν και η αντίδρασή τους λοιπόν στο γκολ ήταν σπασμωδική και η υπεροχή τους παρέμενε φλύαρη και ανούσια, βρήκαν τον τρόπο ν’ απαντήσουν. Ή μάλλον τον βρήκε ο αγέραστος Ινιέστα. Γιατί εκείνος μύρισε σαν γριά αλεπού την γκέλα στην (αλάνθαστη ως τότε) άμυνα της Τσέλσι. Εκείνος έσπευσε να την εκμεταλλευτεί. Κι εκείνος «σέρβιρε» στον Μέσι το πρώτο του γκολ απέναντι στους Λονδρέζους. Αυτό που σόκαρε υπερβολικά την ομάδα του Κόντε για να μπορέσει ν’ αντιδράσει και χάρισε την ανέλπιστη ισοπαλία που έκανε (ακόμα μεγαλύτερο) φαβορί για την πρόκριση τους «μπλαουγκράνα».

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας (84’ Ντρινκγουότερ), Καντέ, Αζάρ, Πέδρο (83’ Μοράτα), Μόουζες, Γουίλιαν, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα

Στον πάγκο έμειναν οι: Καμπαγιέρο, Ζιρού, Τζαπακόστα, Κέιχιλ, Χάντσον-Οντόι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (90'+2' Αντρέ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Παουλίνιο (63’ Βιδάλ), Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

Στον πάγκο έμειναν οι: Σίλεσεν, Σουάρεθ, Ντεμπελέ, Ντιν, Βερμάελεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Στάμφορντ Μπριτζ»

Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x