Champions League

Έβαλε στα σχοινιά τη Γιουβέντους η Τότεναμ!

Όρθια στο Τορίνο η Τότεναμ! Οι «πετεινοί» έμειναν πίσω με 2-0 στο 9’ από τη Γιουβέντους, αλλά ο Ιγκουαΐν που έχασε πέναλτι για το 3-1 και ο… Μπουφόν χάρισαν το 2-2 στους Λονδρέζους.

Καλές οι φανέλες, καλές οι προσωπικότητες, αλλά η φετινή Τότεναμ δεν καταλαβαίνει από τέτοια!

Αυτό απέδειξε και στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους, καθώς παρά το γεγονός ότι μόλις στο 9' έμεινε πίσω στο σκορ 2-0 από δύο γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν έδειξε χαρακτήρα και τα στοιχεία ομάδας που την έχουν καθιερώσει στην τριάδα της Premier League και επέστρεψε, παίρνοντας το 2-2 στο «Juventus Stadium».

Ωστόσο, οι Λονδρέζοι πρέπει να που ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο μεν πρώτος μπορεί με δύο δικά του γκολ να είχε διαμορφώσει το 2-0, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, εκτέλεσε επιπόλαιο το δεύτερο πέναλτι της βραδιάς για τη Γιουβέντους, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Όσο για τον θρυλικό τερματοφύλακα, στη φάση του 2-2, ουσιαστικά χάρισε το γκολ στον Έρικσεν, αφού ο Δανός σημάδεψε τη γωνία που κάλυπτε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, σε μία εύκολη στιγμή για την κλάση του.

Πλέον, με το 2-2 η Τότεναμ έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ειδικότερα από τη στιγμή που οι Λονδρέζοι δείχνουν να έχουν ξεπεράσει το «κόμπλεξ» που υπήρχε μέχρι φέτος στο «Γουέμπλεϊ».

Το ματς

Με τον αέρα του φαβορί και της μεγάλης ομάδας, η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε την απειρία και το... τρακ που παρουσίασε η Τότεναμ από το 1' στον αγωνιστικό χώρο του «Juventus Stadium».

Έπειτα από μια στημένη φάση, που ήταν υπόθεση ρουτίνας για τη συνηθισμένη αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων, ο Πιάνιτς έβγαλε αμαρκάριστο τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και ο Αργεντινός με τρομερό σουτ στην κίνηση και ενώ είχε πλάτη στην εστία του Γιορίς, νίκησε τον Γάλλο, γράφοντας το 1-0.

Παρ' όλα αυτά, η κυριαρχία της Γιούβε είχε και συνέχεια...

Μόλις στο 8' και πριν καλά-καλά συνέλθει η Τότεναμ, ο Ντέιβις ανέτρεψε τον Ντέιβις στην περιοχή, ο Ιγκουαΐν ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε για δεύτερη φορά τον Γιορίς διαμορφώνοντας το 2-0, κάνοντας πολλούς να νομίζουν ότι είχε καθαρίσει όχι μόνο η υπόθεση-νίκη, αλλά και η πρόκριση με βάση τη διαφορά που υπάρχει στο ειδικό βάρος των δύο ομάδων.

Ωστόσο, το 2-0 απέβαλε όλο το άγχος που είχαν οι φιλοξενούμενοι, αφού άρχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους, μην έχοντας κάτι να χάσουν και πράγματι αυτή η άγνοια κινδύνου προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των «μπιανκονέρι».

Στο 26’, έπειτα από γλυκιά σέντρα του Έρικσεν, ο Κέιν πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και ο Μπουφόν με ενστικτώδη αντίδραση απέκρουσε με τις γροθιές (η μπάλα δεν πήγε μακριά από το πεδίο του) ενώ στο 30’ ο Ιγκουαΐν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 σε αντεπίθεση που έβγαλε μαζί με τον Πιάνιτς, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τελικά, το γεγονός ότι θα υπάρξει τρίτο γκολ από το ημίχρονο, επιβεβαιώθηκε στο 35’ με τον Ντέλε Άλι να βγάλει τετ-α-τετ τον Κέιν με τον Μπουφόν, αυτός ξεπέρασε τον Ιταλό γκολκίπερ μειώνοντας σε 2-1.

Η φάση-κλειδί σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Οριέ ανέτρεψε τον Ντάγκλας Κόστα στην περιοχή, ο Ιγκουαΐν ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση του πέναλτι, ωστόσο από την κακή του εκτέλεση, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να κόψει τον… αέρα των φιλοξενούμενων.

Το β’ ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο…

Η Γιουβέντους αμυνόταν στο δικό της μισό γήπεδο, θέλοντας να κόψει κάθε πιθανό και απίθανο διάδρομο της Τότεναμ προς την εστία του Μπουφόν και φαινόταν ότι είχε φέρει το παιχνίδι στα γνωστά της στάνταρ, ποντάροντας στο 2-1.

Αυτό βάσει της εικόνας του ματς συνέβη, αφού οι παίκτες του Ποκετίνο με δυσκολία έβγαζαν τελικές, όμως αντίστοιχα και η Γιουβέντους είχε σταματήσει να γίνεται απειλητική στην εστία του Γιορίς.

Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 72’ από μια φάση που ο ακμαίος Μπουφόν ενδεχομένως να την «καθάριζε» και με το ένα χέρι. Ο Έρικσεν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει η Τότεναμ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, σημαδεύοντας επί της ουσίας τον Ιταλό γκολκίπερ, ο τελευταίος είχε κάκιστη αντίδραση, κάνοντας ουσιαστικά… δώρο το 2-2.

Η αντίδραση της Γιουβέντους δεν ήρθε ποτέ, η Τότεναμ από την άλλη απολύτως λογικά συμβιβάστηκε με το 2-2 και όλα θα κριθούν στο «Γουέμπλεϊ» με τους Άγγλους να έχουν σαφέστατο προβάδισμα με τα δύο εκτός έδρας γκολ και την ισοπαλία που απέσπασαν στο Τορίνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα (66' Μπεντανκούρ), Ντόουγκλας Κόστα (90+2' Ασαμόα), Μπερναντέσκι, Μάντζουκιτς (76' Στουράρο), Ιγκουαΐν

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Οριέ, Βερτόνχεν, Σάντσες, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Λαμέλα (88' Λούκας Μόουρα), Έρικσεν (90+2' Γουεϊνιάμα), Αλί (83' Σον), Κέιν



Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x