Γερμανία

Έβαλε… τίτλους τέλους ο Ρόμπεν – «Ήταν η δυσκολότερη απόφαση στην καριέρα μου»

Ο Άριεν Ρόμπεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει τελικά από το ποδόσφαιρο, κάνοντας λόγο για απόφαση στην οποία «συγκρούστηκαν η καρδιά με το μυαλό»!

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πολλές εικασίες αναφορικά με το μέλλον του Άριεν Ρόμπεν και το αν ο Ολλανδός άσος θα συνεχίσει την καριέρα του, μετά το «αντίο» του στη Μπάγερν Μονάχου…

Τελικά, σήμερα το απόγευμα, ο Ρόμπεν ανακοίνωσε τη απόφασή του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, με τον πατέρα και ατζέντη του, Χανς, να επιβεβαιώνει το γεγονός. Δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και τη δήλωση με την οποία ο 35χρονος εξτρέμ… έριξε την αυλαία.

Στην πλούσια και απόλυτα πετυχημένη καριέρα του με τους Βαυαρούς, ο Ρόμπεν έπαιξε σε 201 ματς στη Bundesliga, σκοράροντας 99 φορές, σε άλλα 32 παιχνίδια στο γερμανικό Κύπελλο, όπου πέτυχε 16 γκολ ενώ είχε και 110 συμμετοχές με 31 τέρματα στο Champions League!

Από το 2009 μέχρι το 2019, ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής υπήρξε… σήμα κατατεθέν για τη Μπάγερν, στην οποία μετακόμισε τον Αύγουστο του 2009 μετά από δύο χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Νωρίτερα, είχε αγωνιστεί για τρία χρόνια στην Τσέλσι.

Ακόμα και τώρα, ο Ρόμπεν είχε την ευκαιρία να συνεχίσει το ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστικό επίπεδο, έχοντας προσφορές από τις ΗΠΑ ή την Κίνα, τις οποίες απέρριψε. Ενώ πρόσφατα τον προσέγγισε και η Αϊντχόφεν.

«Είναι δίχως αμφιβολία η πιο δύσκολη απόφαση που είχα να πάρω σε όλη την καριέρα μου. Μια απόφαση που στην οποία συγκρούστηκαν η καρδιά με το μυαλό. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η πίστη μου ότι μπορώ να συνεχίσω στο υψηλότερο επίπεδο ήταν ενάντια στην πραγματικότητα. Δεν είμαι 16 ετών για να αγνοώ τι σημαίνει ένας τραυματισμός. Αυτή τη στιγμή είναι υγιής και θα ήθελα αυτό να μείνει έτσι. Έτσι, αποφάσισα να σταματήσω», ανέφερε η τοποθέτηση του.

Και συνέχιζε: «Έζησα για 19 χρόνια το πάθος μου. Αυτό απαιτεί πολλή ενέργεια, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλεις και θα πρέπει να παλέψεις ύστερα από ένα πισωγύρισμα. Οι μεγάλοι αθλητές διακρίνονται για τον εγωισμό τους και σίγουρα εγώ δεν διαφέρω. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Έφτασε η ώρα για το επόμενο κεφάλαιο και ανυπομονώ να ξοδέψω περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x